Εφημερίδες: Διαβάστε τα σημερινά (14/09/2016) πρωτοσέλιδα

Στις συμπληγάδες για τα ειδικά μισθολόγια η κυβέρνηση η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες ενστάσεις των Θεσμών για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ εκ των θεμάτων που θα διαβάσετε στασημερινά (14/09/2016) πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.
1'

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα θα διαβάσετε για την παραίτηση Βουδούρη, για τις αποστάσεις Δραγασάκη από το χρέος και το διπλό μήνυμα Στουρνάρα.

Παράλληλα, θα ενημερωθείτε για το Κίνημα... «Δεν κληρονομώ». Φορολογικά βάρη και χρέη προς τις τράπεζες καθιστούν ασύμφορες τις μεταβιβάσεις. Για χιλιάδες «ορφανά» ακίνητα, κυρίως στην επαρχία, μιλούν οι συμβολαιογράφοι.

Δείτε εδώ τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Για αντίστροφη μέτρηση σχετικά με τις αλλαγές στα εργασιακά μιλά ο οικονομικός Τύπος καθώς το μεσημέρι (στις 12.30 μ.μ.) ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Οι δανειστές έχουν καταστήσει σαφές το αίτημά τους για ριζικές αλλαγές στο εργασιακό τοπίο, διευρύνοντας τη διαπραγμάτευση σε θέματα απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων, ευελιξίας στην αγορά εργασίας, περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού και αλλαγών στο καθεστώς κήρυξης απεργιών και στον συνδικαλιστικό νόμο και τα προνόμια που αυτός συνεπάγεται.

Την ίδια ώρα ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας έστειλε «διπλό» μήνυμα τόσο προς τους δανειστές όσο και προς την κυβέρνηση τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς και ότι η Αθήνα οφείλει να επιταχύνει τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων.

Είχε προηγηθεί το ... ραντεβού του οικονομικού επιτελείου με τους Θεσμούς, ενώ οι συνομιλίες θα συνεχιστούν με στόχο το «κλείσιμο» όλων των εκκρεμών ζητημάτων της αξιολόγησης.

Για αυτά και άλλα σχετικά με την πραγματική οικονομία και το χρηματιστήριο θα διαβάσετε στον οικονομικό τύπο σήμερα Τετάρτη.

Δείτε εδώ τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων.

Σχετικές ειδήσεις