Οι πιέσεις από την τρόικα για νέα μέτρα στις εφημερίδες

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι οι πιέσεις από την τρόικα για νέα μέτρα...
7'

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι οι πιέσεις από την τρόικα για νέα μέτρα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις γιατρών, εφοριακών, ταξιτζήδων, εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκπαιδευτικών, οι περικοπές των μισθών και οι απολύσεις στο δημόσιο, τα παράβολα για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων".

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πληρώνουν οι Έλληνες την κυβερνητική ανικανότητα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σοκ και απόγνωση έχουν προκαλέσει στο πανελλήνιο οι προχθεσινές εξαγγελίες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, σχετικά με το νέο πακέτο μέτρων που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο σαρώνει το δημόσιο τομέα και θίγει τα δικαιώματα πολλών κλάδων του ιδιωτικού".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εμφύλιο στην Ελλάδα προβλέπει η ελβετική UBS!!!"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πιθανό εμφύλιο πόλεμο και σοβαρές ταραχές που θα ανατρέψουν το υπάρχον καθεστώς ασφάλειας στην Ελλάδα και μείωση του ΑΕΠ κατά 50% στην καλύτερη περίπτωση βλέπει η ελβετική τράπεζα UBS σε περίπτωση που η χώρα πτωχεύσει".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κι άλλη ρουκέτα. Καμιά φορο-απαλλαγή για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέα ρουκέτα εξαπολύει στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης το υπουργείο Οικονομικών. Ενώ ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από τον δεύτερο εφαρμοστικό νόμο με τον οποίο ψαλιδίστηκαν οι φοροαπαλλαγές με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει έως το τέλος του μήνα στη Βουλή εξετάζεται να αλλάξει εκ νέου ο τρόπος υπολογισμού της έκπτωσης φόρου για εκπιπτόμενες δαπάνες για όσους έχουν μεσαίο εισόδημα και άνω".``1

ΕΘΝΟΣ: "Κούρεμα και εφεδρεία από 1ης Οκτωβρίου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με ταχύτατες διαδικασίες προχωρούν οι περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων. Το ενιαίο μισθολόγιο εφαρμόζεται από την 1η Οκτωβρίου. Εγκαινιάζεται καθεστώς μισθωτής εφεδρείας για 14.000 εργαζομένους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Στην Ελλάδα το 1989 έγινε η αναβίωση του τάγματος των Ναϊτών!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συγκλονιστικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες για την επανασύσταση της μεσαιωνικής οργάνωσης των Ιπποτών του Ναού! Ένα απίστευτο παρασκήνιο, όπου μπλέκονται γεωπολιτικές διαμάχες, εμπόριο όπλων, μυστικές υπηρεσίες, μαφία, τρομοκρατία... Σύνδεση με τα δραματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή μας στα τέλη της δεκαετίας του 1980".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Νόμιμα, αυθαίρετα το ίδιο χαράτσι!"

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "χαράτσι περίπου 300 ευρώ σε όλα τα ακίνητα που μεταβιβάζονται επιβάλλει ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα. Γονικές παροχές και αγοραπωλησίες, που θα γίνουν μετά τη δημοσίευση του νομοθετήματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, πρέπει να συνοδεύονται από δήλωση του ιδιοκτήτη και του μηχανικού ότι δεν υπάρχουν πολεοδομικές παρεμβάσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μειώνουν μισθούς βρίζοντας τους υπαλλήλους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ντελίριο Λοβέρδου: "1.000.000 δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν 10.000.000 πολίτες". Σε ποια υπουργεία χτυπά η καμπάνα των περικοπών έως 40%. Άγριο ψαλίδι και στους επόμενους συνταξιούχους του Δημοσίου. Ανοίγει παράθυρο για απολύσεις και στο στενό δημόσιο τομέα".

ΕΣΤΙΑ: "Ώρα μηδέν για την Ελλάδα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για τη χώρα μας. Ούτε διλήμματα. Αν δεν εφαρμόσουμε τώρα αυτά τα οποία έχουμε συμφωνήσει αλλά αποφεύγουμε να πράξουμε επί 1,5 χρόνο -μετά την υπογραφή του Μνημονίου- θα πτωχεύσουμε".

Η ΑΥΓΗ: "Κοινωνική ανάφλεξη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η κήρυξη πολέμου στην κοινωνία από την κυβέρνηση. Σήμερα και αύριο απεργούν οι γιατροί. Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι στα Προπύλαια. Δευτέρα και Τρίτη απεργούν τελωνειακοί και εφοριακοί. Πρόβα τζενεράλε για θερμό κοινωνικό πολιτικό φθινόπωρο οι διαδηλώσεις το Σάββατο στη ΔΕΘ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ξεσηκωμός η απάντηση στη βαρβαρότητα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ιδιαίτερα θερμό αναμένεται το φθινόπωρο αφού η κοινωνία αντιδρά στην αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία το μόνο που κάνει είναι να επιβάλλει διαρκώς νέα μέτρα λιτότητας. Γιατροί, εκπαιδευτικοί, ταξιτζήδες, εφοριακοί και τελωνειακοί κατεβαίνουν στο δρόμο, ενώ συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να αποφασίσουν τις κινητοποιήσεις τους".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πιέσεις έξω, αντίδραση μέσα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως και οι αγορές, αντιμετώπισαν με επιφύλαξη τις αποφάσεις της κυβέρνησης για επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών, ενώ Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διατήρησαν και χθες με δηλώσεις τους την πίεση προς την Αθήνα".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Νοικοκυριά σε απόγνωση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η οικονομική κρίση, η ανεργία που μαστίζει την αγορά και οι συνεχείς περικοπές μισθών έχουν οδηγήσει οικογένειες στην καταστροφή, αδυνατώντας να πληρώσουν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Ο διοικητής της ΕΤΕ, Β.Ράπανος αποκάλυψε ότι 1 στα 10 δάνεια ήταν μη εξυπηρετούμενο το 2010 και αναμένει επιδείνωση της κατάστασης για το 2011".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Εκλογές φέρνουν τα μέτρα -σοκ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Βατερλό της κυβέρνησης απετέλεσε η προσπάθεια πολιτικής επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα των στόχων της οικονομικής πολιτικής, όπως προκύπτει από τα ιδιαίτερα σκληρά μέτρα που αποφάσισε το υπουργικό Συμβούλιο, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου ανησυχεί τόσο για την πρόθεση συγκεκριμένων υπουργών να προωθήσουν τα συγκεκριμένα μέτρα, όσο και για το εάν η ΚΟ θα τα υπερψηφίσει".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συναγερμός μάχης παντού κόντρα στα νέα φριχτά αντιλαϊκά μέτρα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με τα νέα πρόσθετα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα που αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, κυβέρνηση, τρόικα, αστικά κόμματα και εργοδότες ξεδιπλώνουν ήδη τη νέα αντιλαϊκή τους επέλαση".

ΤΑ ΝΕΑ: "Και νέα μέτρα απαιτεί η τρόικα".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των μέτρων-σοκ από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τόσο η Γερμανία όσο και οι Ολι Ρεν και Γιούνκερ, άσκησαν ασφυκτικές πιέσεις στην κυβέρνηση για την κατά γράμμα εφαρμογή των συμφωνηθέντων στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που απαιτεί νέα μέτρα ύψους 1,7 δισ.ευρώ".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Στο τούνελ... της δραχμής".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η μπλόφα Βενιζέλου αγρίεψε την τρόικα. Σκληρά μέτρα και κοινωνικές αντιδράσεις μετά το πολιτικό μπλακ άουτ. Ανοίγει πάλι θέμα εκλογών".

City Press: "Νέο κύμα διαμαρτυρίας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "απεργούν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί και οι γιατροί. Σκληρή καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής από την ΑΔΕΔΥ. Δοκιμάζονται οι πολιτικές αντοχές της κυβέρνησης".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Από 1η Οκτωβρίου το νέο μισθολόγιο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αντιστροφή του κλίματος και επιστροφή της τρόικας".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η τρόικα είναι έτοιμη να επιστρέψει στην Αθήνα, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ολι Ρεν, με τις Βρυξέλλες να μην κρύβουν την ικανοποίησή τους για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά την προχθεσινή σύνοδο του υπουργικού Συμβουλίου.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε εφαρμογή των μέτρων "επενδύει" τώρα η αγορά".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δυναμική αντίδραση στο χρηματιστήριο με άνοδο 7,98%. Η τρόικα επιστρέφει αλλά περιμένει άμεσα αποτελέσματα. Πέρασαν στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ακίνητα. Εφαρμόζεται σε 22 ημέρες το Ενιαίο Μισθολόγιο. Απεργιακές κινητοποιήσεις σε ταξί, εφορίες, νοσοκομεία".

ΚΕΡΔΟΣ: "Μετωπική σύγκρουση για τις μεταρρυθμίσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το πρώτο επίσημο "πωλητήριο" σε δημόσιες επιχειρήσεις και σε 39 ακίνητα-φιλέτα του Δημοσίου έβαλε χθες η κυβέρνηση, προκειμένου να επιδείξει επιτέλους κάποια, απτά δείγματα ουσιαστικής προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών πριν από την επάνοδο της τρόικας στην Αθήνας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η επιτάχυνση δεν αλλάζει την ανάγκη για νέα μέτρα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αν και οι κυβερνητικές εξαγγελίες για επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών έγιναν δεκτές με ικανοποίηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι πιέσεις για τη λήψη νέων μέτρων που θα διασφαλίζουν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων συνεχίζονται".