Ο Τύπος του Σαββάτου

Οι εξελίξεις στην οικονομία σε συνδυασμό με την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η πολιτική κατάσταση και ο απόηχος των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Ο Τύπος του Σαββάτου
8'


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ βάζει το άρθρο 37 σε εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Ταφόπλακα στην προστασία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων εργαζομένων έβαλαν συνειδητά Γιώργος Παπανδρέου και Βαγγέλης Βενιζέλος με το επαίσχυντο άρθρο 37 του Νομοσχεδίου που ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή και το οποίο καταργεί το εργασιακό δίχτυ προστασίας των συλλογικών συμβάσεων".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "" ΕΚΛΟΓΕΣ Ή ΕΜΦΥΛΙΟΣ. Θάνατος για την Ελλάδα το "κούρεμα" 60% που μεθοδεύουν οι Γερμανοί".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Τα ψέματα για τον Παπανδρέου τελείωσαν: ή προχωρά σε εκλογές, λυτρώνοντας τον τόπο από το αδιέξοδο Δημοκρατίας το οποίο ο ίδιος προκάλεσε με τον διαρκή εκβιασμό του λαού και τις μνημονιακές προβοκάτσιες, ή ανοίγει τις πύλες της χώρας στους πλιατσικολόγους της αποφασισμένης πτώχευσης- φαλιμέντο σημαίνει κούρεμα του χρέους κατά 60%, κατά την έκθεση που υπογράφει η Τρόικα- οδηγώντας τη χώρα σε νέο εμφύλιο".

ΕΘΝΟΣ: "ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ σπρώχνει η Γερμανία την ΕΕ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Η σκληρή γραμμή που ακολουθεί η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ εξαρθρώνει την Ευρώπη και παρατείνει την αγωνία στην ευρωζώνη. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπ. Ομπάμα παρεμβαίνει και ζητά λύση μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Νέο κρίσιμο ραντεβού σήμερα Μέρκελ- Σαρκοζί".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΣΠΗΛΙΟΥ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "Αρκετό ενδιαφέρον προξένησε σε πολύ κόσμο η έρευνά μας για την πινακίδα που βρέθηκε στο Δισπηλιό της Καστοριάς και ολοκληρώνεται μετά το σημερινό κείμενο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ για την κυβέρνηση".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Σε αδιέξοδο φαίνεται ότι βρίσκεται η κυβέρνηση μετά το διπλό τελεσίγραφο που έχει δεχθεί: το ένα από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και τους υπουργούς που διαμήνυσαν ότι δεν αντέχουν να ξαναψηφίσουν τόσο σκληρά μέτρα. Το άλλο από την τρόικα που επιμένει σε νέο πακέτο μέτρων 8,2 δισ. μέχρι την άνοιξη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Φέρνουν νέο νομοσχέδιο- μαμούθ... εάν αντέξουν. Καταργείται το αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες. Θα κρατούν βιβλία και θα κόβουν τιμολόγια οι αγρότες. Εκτακτη εισφορά για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 5.000 ευρώ. Σχέδιο για φόρο 25% στις καταθέσεις της Ελβετίας, νέα βάρη στα ακίνητα".

ΕΣΤΙΑ: "Πώς θα έρθη η ανάκαμψις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Τα δύο τελευταία χρόνια η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει σε μια πρωτοφανούς εκτάσεως ύφεση, η οποία άρχισε το 2008, ως αποτέλεσμα της διεθνούς οικονομικής κρίσεως αλλά μέχρι και το 2009 ήταν ελεγχόμενη".

Η ΑΥΓΗ: "Διχασμένοι και μόνοι"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "την επόμενη της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν από το Γ. Παπανδρέου να αναλάβει πρωτοβουλίαγια "εθνική συμφωνία". 21 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αντιτάσσονται στην πολιτική Ραγκούση για τα ταξί. Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις: προς νέα γενική απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ. ΄Ολες οι απαντήσεις στις ασάφειες της ρύθμισης".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Ιδιαίτερα δύσκολη αποδεικνύεται στην πράξη η τακτοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος υποχρεώνεται να δίνει συνεχώς διευκρινήσεις για το πως θα εφαρμόζεται ο νόμος".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τα δυσοίωνα σενάρια για το χρέος. Η τρόικα προτείνει "κούρεμα" 50-60% - το eurogroup ενέκρινε την 6η δόση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της τρόικας στην έκθεσή της για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, όπως και του eurogroup το οποίο πάντως ενέκρινε χθες τη χορήγηση της 6ης δόσης".

Η ΝΙΚΗ: " Πώς θα αναγνωρίσετε πλασματικό χρόνο στο δημόσιο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Με το νόμο 3865/2010, όπως μεταγενέστερα τροποποιήθηκε, εισήχθη στη συνταξιοδοτική νομοθεσία μια σημαντική δυνατότητα για τους ασφαλισμένους του δημοσίου, ήτοι η αναγνώριση πλασματικού χρόνου, τόσο ως μέσο για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, όσο και για την προσαύξηση της συντάξεως που τελικώς λαμβάνει ο συνταξιούχος".

Ο ΛΟΓΟΣ: "5 αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος του έτους, μετά τις συστάσεις της τρόικας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, " Η κυβέρνηση μεταθέτει την πώληση του ΟΠΑΠ για το 2012 αλλά θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα στο διαγωνισμό για την παραχώρηση των κρατικών λαχείων, είπε ο επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, μετά τις αυστηρές συστάσεις της τρόικας για καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "ΜΕ ΟΡΜΗΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ απαντάμε στους εχθρούς του κινήματος".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Η προσχεδιασμένη προβοκατόρικη επίθεση στο ΠΑΜΕ συνδέεται με τα αδιέξοδα του συστήματος να διαχειριστεί την κρίση, με τα βάρβαρα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που έχουν παρθεί και τα νέα που έρχονται. Στόχος, η αντιμετώπιση του ταξικού εργατικού λαϊκού κινήματος από την κυβέρνηση, τ΄άλλα αστικά κόμματα, τους μεγαλοεπιχειρηματίες".

ΤΑ ΝΕΑ: "Στο σταυροδρόμι ο Γιώργος, η χώρα, το ευρώ".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές πρωτοβουλίες που είναι διατεθειμένος να αναλάβει την "επόμενη μέρα" ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ επιβεβαιώνεται ότι μόνιμο διευθυντήριο της τρόικας θα εγκατασταθεί στην Αθήνα. Πάντως το κλίμα στην ευρωζώνη παραμένει βαρύ καθώς δεν έχουν γεφυρωθεί οι διαφορές Μέρκελ- Σαρκοζί".

"Το Καρφί του Σαββατοκύριακου": Φθάνει πια! Κοινωνία ώρα μηδέν. ΟΧΙ άλλη τυφλή βία, άλλο λάδι στη φωτιά"

Η εφημερίδα γράφει ότι "Τα επεισόδια ύστερα από διαδηλώσεις έχουν γίνει κάτι σαν έθιμο αλλά το προχθεσινό άγριο ξέσπασμα της τυφλής βίας δεν έχει προηγούμενο. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και η γνωστή επωδός για "ομάδες αντεξουσιαστών που αμαύρωσαν την ειρηνική διαδήλωση" αποκτά χροιά φαρσοκωμωδίας".

Press time: "Δολοφονία του Παπανδρέου. ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ αναφορές τον φέρουν στόχο τρομοκρατικής επίθεσης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "Ο τρόμος έχει φωλιάσει στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, όπου πληθαίνουν οι πληροφορίες, οι εκθέσεις, αλλά και οι φόβοι για ένα ισχυρό χτύπημα. Τους φόβους αποδεικνύει η ένταση των μέτρων φύλαξης τόσο στον ίδιο το Γιώργο Παπανδρέου, όσο και στην οικογένειά του, σε όλα τα επίπεδα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

"Η Αξία" : "Τί συζήτησε ο Γιώργος με Μπόμπολα- Ψυχάρη".

Η εφημερίδα επισημαίνει: " Το Μέγκα, το "Ξυστό" και τα κρατικά λαχεία. Οι αυτοκινητόδρομοι με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ".

ΕΞΠΡΕΣ: " Καταστροφικό το "Haircut" 50% για οικονομία και επιχειρήσεις.

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Επώδυνο για την ελληνική οικονομία και πάρα πολύ επικίνδυνο για την Ευρώπη θεωρεί ο ΣΕΒ ένα ενδεχόμενο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους της τάξης του 50% και τονίζει ότι μέχρι και την ύστατη ώρα η Ελλάδα πρέπει να δώσει τη μάχη για να αποτρέψει σενάρια που θα αποκλίνουν πολύ από τους όρους της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Κρίνονται όλα σε 5 μέρες. Σχέδιο haircut 50% στο ελληνικό χρέος".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Προς γαλλο-γερμανική προσέγγιση μετά τις πιέσεις για συνολική λύση στην κρίση χρέους της ευρωζώνης. Σε "Μνημόνιο" όσες χώρες ζητήσουν τη στήριξη του EFSF. Ξεκινούν άμεσα νέες διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες δανειστές για το "κούρεμα" στα ελληνικά ομόλογα".

ΚΕΡΔΟΣ: "Το σχέδιο Μέρκελ για την Ελλάδα. Haircut έως 60% για τα ομόλογα προτείνει η τρόικα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Υπαγωγή της Ελλάδος σε καθεστώς "μόνιμης επιτήρησης" και κούρεμα που θα μειώσει το ελληνικό χρέος στον 120% του ΑΕΠ, είναι οι δύο βασικοί στόχοι με τους οποίους προσέρχεται η Γερμανία στη διπλή Σύνοδο Κορυφής, που εξακολουθεί να απειλείται από τις ανοιχτές διαφωνίες μεταξύ Μέρκελ και Σαρκοζί".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Eurogroup ενέκρινε την καταβολή της δόσης".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Το συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισε, χθες βράδυ, τη χορήγηση της 6ης δόσης δανείου στην Ελλάδα ύψους 8 δισ. ευρώ, ενώ η εκταμίευση θα γίνει στο πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου, αφού προηγουμένως δοθεί το "πράσινο φως" του ΔΝΤ".

"Ο κόσμος του Επενδυτή": ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΞΟΔΟ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ.

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Εκλογές εδώ και τώρα ζητούν ΝΔ και ΚΚΕ. Αυξάνονται οι πράσινοι βουλευτές που εισηγούνται πρωτοβουλία για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με άλλον πρωθυπουργό. Δεν αντέχουν άλλο κοινωνία, επιχειρήσεις, αντιπολίτευση, αλλά και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή