Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής και η …μοναχική Βρετανία
Ποια θέματα κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο; Η ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής με τη συμφωνία για αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία των κρατών-μελών και η διαφωνία της Βρετανίας.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στο έλεος των υποκλοπέων οι τηλεφωνικές επικοινωνίες".
Η εφημερίδα γράφει ότι "ούτε μία φορά επί των ημερών της «πράσινης» διακυβέρνησης η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) δεν μπήκε στον κόπο να ελέγξει την ΕΥΠ για μη σύννομες διαδικασίες άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Άρχισε ο νέος πόλεμος Αγγλίας - Γερμανίας".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "το βροντερό «όχι» του Κάμερον στη νέα γερμανική Κατοχή αλλάζει ριζικά το σκηνικό στην Ευρώπη".
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Στην ευρωζώνη δεν έχουμε ζωή".
Η εφημερίδα γράφει ότι "σε οικονομικό παγετό με καταδίκη των Ελλήνων στη φτώχεια για τουλάχιστον δυο δεκαετίες, με παράλληλη πλήρη υποταγή της χώρας στις ορέξεις του Βερολίνου και των Βρυξελλών, οδηγεί η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών. Το τίμημα για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη (εφόσον παραμείνει!) θα είναι η οικονομική ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας".
ΕΘΝΟΣ: "Ο νόμος της Μέρκελ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η γερμανική συνταγή για παρατεταμένη λιτότητα, σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία και δραστικές μεταρρυθμίσεις επιβλήθηκε πλήρως στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής. Απορρίφθηκαν λύσεις, όπως η έκδοση ευρωομολόγων και η αύξηση των πόρων για το Ταμείο Στήριξης. Η Βρετανία αρνήθηκε να δεχθεί την εποπτεία των κοινοτικών οργάνων. Απρέπεια αποτελεί η διακοπή της συνέντευξης του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου από απεργούς της ΕΡΤ".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ποιό είναι το όνομα του Αντίχριστου!".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο έργο του Στάινερ για την Αποκάλυψη του Ιωάννη παρατίθενται στοιχεία πρωτάκουστα για τη συντριπτική πλειονότητα των ερευνητών. Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείου του ως άνω έργου, όπου ο αποκρυφιστής-μύστης εκθέτει την άποψή του σχετικά με το όνομα του Αντίχριστου! Και μάλιστα δεν διστάζει να το παραθέσει".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : "Πήρε τα κλειδιά της Ευρώπης".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα 26 από τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. -μετά την απομόνωση της Βρετανίας- ακολούθησαν χθες την Ανγκελα Μέρκελ στη «νέα» Ευρώπη, που θα χαρακτηρίζεται από δρακόντεια δημοσιονομική πειθαρχία, παρεμβάσεις στους εθνικούς προϋπολογισμούς και αυστηρές κυρώσεις για τους απείθαρχους".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "20 μέτρα-σοκ με εκβιασμό ...δραχμής!".
Η εφημερίδα γράφει ότι "σχέδιο για την επιτάχυνση της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, που προβλέπει απολύσεις 300.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015, επιβολή νέων αυξήσεων στους φόρους εισοδήματος, στον ΦΠΑ και στους φόρους περιουσίας, καθώς και νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, θα επιδιώξουν να εφαρμόσουν η «πράσινη» πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η Τρόικα".
ΕΣΤΙΑ: "Νέα Ευρώπη χωρίς την Βρεταννία".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι Ευρωπαίοι ηγέτες έκαναν χθες ένα σημαντικό βήμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Για να αντιμετωπισθή ο κίνδυνος καταρρεύσεως της Ευρωζώνης, προέβησαν σε σειρά ρυθμίσεων που φέρνουν ακόμη πιο κοντά τα κράτη-μέλη της. Η μόνη χώρα που διεφώνησε ήταν η Βρεταννία".
Η ΑΥΓΗ: "Κι άλλα μέτρα με το νέο έτος".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "αυτό που αποκρυβόταν επιμελώς τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να συγκροτηθεί και ως ένα σημείο να κυλήσει ομαλά ο βίος της τρικομματικής συγκυβέρνησης, ξεστομίστηκε χθες από τα πλέον επίσημα χείλη. Εάν τυχόν υπάρξουν αποκλίσεις από τους στόχους που έχουν τεθεί για το 2011, «θα εξεταστεί» το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων από αυτή την κυβέρνηση, ξεκαθάρισε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα: Δέκα διευκρινίσεις για ειδικές περιπτώσεις".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε μια προσπάθεια να φωτίσει τα θολά σημεία του νόμου, η «β» αποκρυπτογράφησε τους εννέα διευκρινιστικούς οδηγούς που έχει εκδώσει μέχρι στιγμής το υπουργείο Περιβάλλοντος και παραθέτει τις απαντήσεις σε δέκα σημαντικά ερωτήματα που έχουν τεθεί από μηχανικούς και πολίτες".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Δημοσιονομική πειθαρχία διαρκείας".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε μακρά περίοδο δημοσιονομικής εξυγίανσης, που ξεπερνάει τα χρονικά όρια και του νέου Μνημονίου, εισάγουν την Ελλάδα οι χθεσινές αποφάσεις της Ευρωζώνης, ενώ πιθανή είναι πλέον η λήψη πρόσθετων μέτρων το 2012".
Η ΝΙΚΗ: "Η Ελλάδα, ο μεγάλος χαμένος".
Η εφημερίδα γράφει ότι "χαμένη η Ελλάδα από τα νέα ημίμετρα: ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας του εθελοντικού PSI, πιθανότερη από κάθε άλλη φορά η χρεοκοπία με υποχρεωτικό κούρεμα των πιστωτών".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Με στόχο τα μηδενικά ελλείμματα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε ένα νέο «Δημοσιονομικό Συμβόλαιο» με αυστηρή πειθαρχία και αυτόματες κυρώσεις για τους παραβάτες, συμφώνησαν οι ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Αντίθετα, δεν επετεύχθη ομοφωνία στο θέμα της αλλαγής των Συνθηκών της ΕΕ, αφού η Βρετανία και η Ουγγαρία διαφώνησαν, ενώ Σουηδοί και Τσέχοι επέλεξαν τη μέθοδο της κοινοβουλευτικής διαβούλευσης".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κλιμάκωση αντιλαϊκής επίθεσης με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την κλιμάκωση της αντεργατικής, αντιλαϊκής επίθεσης σηματοδοτεί η απόφαση της χτεσινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για δημοσιονομική πειθαρχία και «οικονομική διακυβέρνηση» της Ευρωζώνης, ενώ δεν αμβλύνει την τάση για φυγόκεντρες δυνάμεις".
Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: "Βγαίνει από την κατάψυξη ο Καραμανλής. Στο άρμα του Τράγκα".
Η εφημερίδα γράφει ότι "Με «όχημα» το περιοδικό του Γιώργου Τράγκα («Crash») ο Κώστας Καραμανλής επιχειρεί την πρώτη σοβαρή προσπάθεια να επανακάμψει στο προσκήνιο και να αναλάβει εκ νέου πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις, όπως είχε αποκαλύψει (και επιβεβαιώνεται απολύτως σήμερα) το «Κ»".
ΤΑ ΝΕΑ: "Η Μέρκελ επέβαλε το σχέδιό της για τη νέα Ευρώπη. Pax Germanica. Τα συν και τα πλην για την Ελλάδα".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με τη σχεδόν πλήρη επικράτηση των Μέρκελ - Σαρκοζί και των σχεδίων για δημοσιονομική σύγκλιση μέσω πανευρωπαϊκής λιτότητας, αλλά και την απομόνωση του βρετανού Πρωθυπουργού, ο οποίος έμεινε μόνος στο «όχι», ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες".
Press time: "Ομερτά! Θέλουν να «κρύψουν» τους καταθέτες της Ελβετίας".
Η εφημερίδα γράφει "5 πικρές αλήθειες για την ομερτά των «αμαρτωλών» λογαριασμών της Ελβετίας. Σαν βγεις στον πηγαιμό για την... Ελβετία να εύχεσαι όχι μόνο ο δρόμος να μην είναι μακρύς αλλά να είναι γρήγορη η επιστροφή μέρους έστω, των υπέρογκων καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Γερμανικές προδιαγραφές για ολόκληρη την Ευρώπη".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η δημοσιονομική πειθαρχία θα αποτελέσει τη βάση της νέας αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν ένα νέο αυστηρό δημοσιονομικό συμβόλαιο για το ευρώ, το οποίο θα υιοθετήσουν οι 17 χώρες της ευρωζώνης και 9 της Ε.Ε., με μοναδική εξαίρεση τη Βρετανία".
Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η μαύρη λίστα του ΣΔΟΕ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε απολογία καλεί το ΣΔΟΕ, με εντολή του ειδικού γραμματέα Ι. Διώτη τους πρώτους 720 Έλληνες καταθέτες εξωτερικού. Οι καταθέσεις όσων δεν δήλωσαν τα εισοδήματα στην εφορία θα φορολογηθούν με συντελεστή έως 45%".
Η ΑΞΙΑ: "Τέρμα το καλαμπούρι...".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση και όχι ένα μωσαϊκό διαφορετικών ιδεολογιών, ένα συνονθύλευμα διάφορων νταραβεριτζήδων, άλλων προσεγγίσεων και εξυπηρετήσεων οικονομικών και επιχειρηματικών συμφερόντων. Τελεία και παύλα!".
ΚΕΡΔΟΣ: "Γερμανική πειθαρχία στην ΕΕ".
Η εφημερίδα γράφει ότι "κλαμπ λιτότητας για «17+9», μία Ευρώπη διχασμένη και μία Βρετανία απομονωμένη έφερε τελικά η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών - μία Σύνοδος, που μένει και αυτή τη φορά να κριθεί από τη Δευτέρα στο τερέν των αγορών και του διαρκούς πολέμου της κρίσης χρέους".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πειθαρχία, λιτότητα και 200 δισ. κατά της κρίσης".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Ευρώπη συμφώνησε, τελικά, να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς μια οικονομική ενοποίηση -χωρίς τη συμμετοχή της Βρετανίας- μέσω μιας μικρής αναθεώρησης της Συνθήκης, ειδικότερα, του άρθρου 126 που αναφέρεται στη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος, χωρίς την ανάγκη προσφυγής σε δημοψηφίσματα".
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Αυτή είναι η λίστα μου".
Η εφημερίδα γράφει ότι "ο κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της ομάδας δράσης (task force) των Βρυξελλών για την Ελλάδα, μιλά για τα προβλήματα της ελληνικής διοίκησης και της ελληνικής οικονομίας δύο μέρες πριν επιστρέψει στην Ελλάδα μαζί με τα στελέχη της τρόικας για σκληρές διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση".