Βορίδης: Δεν θα πέσει η κυβέρνηση - Γεροβασίλη: Μαγιά για τις εθνικές εκλογές η μείωση της ψαλίδας

Στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και η Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη τοποθετούνται για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, live στο Meeting Point του Newsbomb.gr, με την Όλγα Τρέμη.
Βορίδης: Δεν θα πέσει η κυβέρνηση - Γεροβασίλη: Μαγιά για τις εθνικές εκλογές η μείωση της ψαλίδας
2'

Ευρωκάλπη με εθνικό προσανατολισμό και δημοψήφισμα ή μήνυμα από τον... καναπέ; Ο Μάκης Βορίδης και η Όλγα Γεροβασίλη μιλούν για τους στόχους που βάζει το κυβερνών κόμμα και η αξιωματική αντιπολίτευση για τις 9 Ιουνίου και για το ενδεχόμενο η αποχή να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.

«Θα ήταν υποκριτικό, το να λέμε ότι το βράδυ των εκλογών δεν θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα για τα κόμματα», «κάθε πολιτική αναμέτρηση παράγει μία αναγωγή στο πρόσωπο του αρχηγού» λέει ο υπουργός Επικρατείας ερωτηθείς σχετικά. Εξηγώντας το διακύβευμα της σταθερότητας που θέτει η ΝΔ, ο κ. Βορίδης τονίζει ότι «η έννοια της σταθερότητας δεν είναι ότι θα πέσει η κυβέρνηση, αλλά το κυβερνητικό έργο είναι ευκολότερο, όταν έχεις τη στήριξη της κοινωνίας». Πάντως, στην Ευρωβουλή που θα προκύψει, θα κριθούν σημαντικά ζητήματα για τα ευρωπαϊκά θέματα, μεταξύ των οποίων για την άμυνα, την Κοινή Αγροτική Πολιτική, το μεταναστευτικό.

«Το 33%, θα το θεωρήσουμε όλοι ήττα της ΝΔ, την απώλεια σχεδόν 10 μονάδων μέσα σε ένα χρόνο» από τη στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δώσει στις ευρωεκλογές χαρακτήρα εθνικής κάλπης, απαντά η Όλγα Γεροβασίλη. «Για εμάς, προφανώς δεν θα περάσει απαρατήρητη μια μείωση κατά 10 της ΝΔ. Ο δικός μας στόχος είναι να αυξήσουμε τα δικά μας ποσοστά και να μειωθεί η ψαλίδα. Θα επηρεάσει την αλαζονική διακυβέρνηση της ΝΔ και είναι "μαγιά" για τις εθνικές εκλογές» προσθέτει.

Συνεχίζοντας, η κυρία Γεροβασίλη τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται από την αριστερά έως την κεντροαριστερά, οι προτάσεις που καταθέτουμε σε μεγάλο βαθμό ταιριάζουν και με θέσεις που εμφανίζει και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά, και προσφάτως καταθέσαμε σχέδιο νομου για το φορολογικό και την ακρίβεια». Για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου υποστηρίζει πως «οι προγραμματικές συγκλίσεις είναι εύκολο να γίνουν. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι το έναυσμα, ότι υπάρχει εναλλακτική».

«Η συντηρητική ατζέντα βρίσκεται στη ΝΔ. Το θέμα της μετανάστευσης, τα ζητήματα νόμου και τάξης, της βίας, των καταλήψεων, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα αντιμετωπίζει» επισημαίνει ο Μάκης Βορίδης. Ως προς την εισοδηματική σύγκλιση με την Ευρώπη, υποστηρίζει πως είναι «επίμονη και επίπονη η προσπάθεια για να είναι σταθερή η αναπτυξιακή πορεία της χώρας, η βελτίωση των δημοσιονομικών και των εισοδημάτων». «Έχουμε φτάσει τον μέσο μισθό στα 1.250 ευρώ. Είναι μακρύς δρόμος για τη σύγκλιση με την Ευρώπη» προσθέτει.

Δείτε την εκπομπή Meeting Point με την Όλγα Τρέμη και καλεσμένους τον Μάκη Βορίδη και την Όλγα Γεροβασίλη:

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή