Dimello: Ένα μικρό ελληνικό «θαύμα» στα ράφια των σούπερ μάρκετ!

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι χρειάστηκε να προηγηθεί, ώστε να μπορούμε εμείς να ξυπνάμε με το λαχταριστό άρωμα ενός freddo cappuccino στο ποτήρι μας;

Dimello: Ένα μικρό ελληνικό «θαύμα» στα ράφια των σούπερ μάρκετ!
4'

Τα αντικείμενα που αποτελούν τους δικούς μας προσωπικούς «συνοδοιπόρους» στην καθημερινότητα, κουβαλούν και εκείνα τη δική τους ξεχωριστή ιστορία. Ωστόσο, πολύ λίγα είναι αυτά που γνωρίζουμε για το παρελθόν τους, πριν καταλήξουν να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ένα από αυτά βέβαια, το οποίο αναμφίβολα συγκαταλέγεται στα «αναπόσπαστα», είναι και ο καφές που απολαμβάνουμε. Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι χρειάστηκε να προηγηθεί, ώστε να μπορούμε εμείς να ξυπνάμε με το λαχταριστό άρωμα ενός freddo cappuccino στο ποτήρι μας;

Πολύ πρόσφατα η παραπάνω απορία απαντήθηκε, αφού είχαμε τη χαρά να παρευρεθούμε σε μία ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στις αξίες και τη φιλοσοφία του καφέ Dimello! Ακολουθώντας βήμα βήμα τον ίδιο δρόμο που τον οδηγεί στο σπίτι και από εκεί στην… καρδιά μας, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε την ιστορία του αγαπημένου μας καφέ, από τους ίδιους ανθρώπους που μας τον σύστησαν και μας έκαναν να τον λατρέψουμε πίσω στα τέλη της δεκαετίας του ‘80!

Ένα μικρό ελληνικό «θαύμα»

Όλα ξεκίνησαν συγκεκριμένα το 1988, όταν η Kafea Terra πήρε τη μεγάλη απόφαση να συστήσει στο ελληνικό κοινό, τον εμβληματικό αυθεντικό espressο, δηλαδή τον πασίγνωστο καφέ Illly. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ανέλπιστη, γεγονός που ενίσχυσε τους ρυθμούς ανάπτυξης της Kafea Terra και σύντομα την καθιέρωσε ως τον μεγαλύτερο εισαγωγέα Illy στην Ευρώπη και τον δεύτερο μεγαλύτερο παγκοσμίως, έπειτα από τις ΗΠΑ. Όπως ήταν αναμενόμενο, η μία αλλαγή ακολούθησε την άλλη. Τότε ήταν που οι συνήθειες των Ελλήνων θα διαμορφωνόντουσαν μία για πάντα, αφού οι συνεχείς πειραματισμοί, η ανάπτυξη της τεχνογνωσία και της κουλτούρας του καφέ, έφερε στα ποτήρια μας τον πιο αγαπημένο καφέ των Ελλήνων, δηλαδή τον freddo! Η ανοδική πορεία βέβαια δεν σταμάτησε εκεί, αφού ένα μικρό ελληνικό «θαύμα»… μεγάλου μεγέθους, βρισκόταν ήδη στα σκαριά!

Ανοίγοντας καινούργιους δρόμους

«Κλείνοντας» 14 χρόνια αστείρευτης δημιουργίας και επιτυχιών, η Kafea Terra αποφασίζει και θέτει το δεύτερο μεγαλύτερο στοίχημα της πορείας της και ίσως το πιο αξιοσημείωτο που έχει παρουσιαστεί ποτέ στην αγορά του καφέ, έπειτα από την «εφεύρεση» του freddo. Σκοπός αυτή τη φορά, δεν ήταν να προσφέρει κάτι διαφορετικό και καινοτόμο, αλλά κόντρα στην καθιερωμένη λογική που μέχρι τότε επέβαλε την ιταλικότητα του espresso στην αγορά, να δημιουργήσει τον πρώτο ελληνικό espresso. Κάπως έτσι, ο αγαπημένος μας καφέ Dimello, βρήκε τον δρόμο του προς την κορυφή και τις κούπες μας. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Dimello έγινε γρήγορα η πρώτη προτίμηση των επαγγελματιών, ενώ λίγα χρόνια πριν μεταφέρθηκε από το περίπτερο της HORECA στα ράφια των super market. Με άλλα λόγια, πλέον μπορούμε να απολαμβάνουμε σπίτι μας την ξεχωριστή ποιότητα του καφέ espresso ή φίλτρου Dimello!

Στο σήμερα κοιτώντας το μέλλον

Όλα τα παραπάνω, δεν άργησαν να προκαλέσουν ένα ντόμινο αλλαγών και εξελίξεων, όχι μόνο στον τρόπο που παρασκευάζεται ο καφές της Kafea Terra, αλλά και στον τρόπο που το κοινό επιλέγει να τον απολαμβάνει. Αρκεί να σκεφτούμε πόσοι συμπολίτες μας επιλέγουν τον καφέ τους με παγάκια χειμώνα καλοκαίρι, για να αντιληφθούμε πόσο επιδραστική υπήρξε η πορεία της Kafea Terra στη χώρα μας. Η πρότυπη βιομηχανική μονάδα στην οποία είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε, αποτελεί ένα αληθινό «κόσμημα» και παράδειγμα εξέλιξης, ενώ θεωρείται μία από τις πιο εξελιγμένες της Ευρώπης. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το εκπαιδευτικό σύστημα πάνω στο καφέ, το οποίο μέρα με τη μέρα αναπτύσσεται, κρατώντας έτσι και την ποιότητα του καφέ σε ένα ανώτερο επίπεδο.

Λίγο πριν φύγουμε από τις επιβλητικές εγκαταστάσεις και ενώ απολαμβάναμε το μοναδικό γεύμα που είχε ετοιμάσει για εμάς ο γνωστός chef Δημήτρης Σκαρμούτσος, ζητήσαμε από τους ανθρώπους που υπάρχουν πίσω από τον Dimello, να μοιραστούν μαζί μας το κρυφό «μυστικό» που οδήγησε σε όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα «θαύματα», δίνοντας μας την αφοπλιστική και συνάμα απλούστατη απάντηση πως απλά, δεν εφησυχάζουν ποτέ!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή