«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Πώς η Alpha Bank συμμετέχει στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των σπιτιών

Τα σπίτια μας αποτελούν τα προσωπικά μας «καταφύγια» και τη χρονιά που θα αφήσουμε πίσω μας σύντομα, αντιληφθήκαμε περισσότερο από ποτέ άλλοτε την αξία τους και τη σημασία του να επενδύουμε σε αυτά.

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Πώς η Alpha Bank συμμετέχει στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των σπιτιών
5'

Το να αναβαθμίσουμε το σπίτι μας, αποτελεί βασικό μέλημα όλων μας σήμερα, διότι αναβαθμίζοντας το «καταφύγιό» μας μπορούμε όχι μόνο να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητά μας, αλλά την ίδια ώρα να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα, προσφέροντας παράλληλα στο σπίτι μας ακόμη μεγαλύτερη εμπορική αξία.

Μία τάση, λοιπόν, η οποία κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια και όπως όλα δείχνουν, θα γίνει ο «κανόνας» σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση της σύγχρονης οικίας τη δεκαετία του 2020, σχετίζεται με το οικολογικό προφίλ ενός σπιτιού. Αλήθεια όμως, πόσο εύκολο είναι το να αναβαθμίσουμε σήμερα ενεργειακά τα σπίτια μας και πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε έναν πιο οικολογικό και ταυτόχρονα περισσότερο οικονομικό τρόπο ζωής; Άραγε, με ποιον τρόπο μπορεί ένα σπίτι να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη εμπορική αξία μέσα από την ενεργειακή του αναβάθμιση;

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποτελεί την απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα και συνιστά μία λύση που μπορεί να μας βοηθήσει να μετατρέψουμε το σπίτι μας σε ένα «έξυπνο» και οικολογικό «καταφύγιο». Ωστόσο, το στοιχείο-«κλειδί» που κάνει τη διαφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι η προνομιακή χρηματοδότηση. Το πώς και το γιατί, θα το ανακαλύψετε ακριβώς παρακάτω.

Η σημασία του να αναβαθμίσουμε ενεργειακά τα σπίτια μας

Στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» συμμετέχουν σήμερα όλες οι τράπεζες. Όμως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εστιάσουμε την προσοχή μας στις παροχές και τις διευκολύνσεις που μας προσφέρουν, προτού κάνουμε την επιλογή μας.

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη ιδιωτικής συμμετοχής στο πλαίσιο του προγράμματος, η περίπτωση της Alpha Bank σίγουρα ξεχωρίζει. Διότι εκτός από τη δυνατότητα χρηματοδότησης από τέσσερα έως έξι χρόνια και το γεγονός ότι τα έξοδα εξέτασης του αιτήματος είναι δωρεάν, με άτοκη χρηματοδότηση και δυνατότητα προκαταβολής 70% του ποσού του δανείου πριν την ολοκλήρωση των εργασιών -κοινά στοιχεία του προγράμματος για όλους, δηλαδή- μας δίνει επίσης ορισμένες παροχές. Συγκεκριμένα, μας προσφέρει Βonus πόντους, τους οποίους μπορούμε να εξαργυρώσουμε για τον εξοπλισμό του σπιτιού, αλλά και τη δυνατότητα να γίνει δωρεάν μία αρχική μελέτη-αξιολόγηση της οικίας μας, αν το επιθυμούμε, χάρη στη συνεργασία της Alpha Bank με την εταιρία ΖΕΒ (Zero Energy Building).

Όσοι υποβάλουν αίτηση, λοιπόν, θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν να γίνουν στα σπίτια τους μια σειρά από εργασίες, με σκοπό την ενεργειακή τους αναβάθμιση. Από την αντικατάσταση κουφωμάτων στην τοποθέτηση ή την αναβάθμιση της θερμομόνωσης στο σπίτι και από την αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και ψύξης στην υιοθέτηση ενός συστήματος ζεστού νερού με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), την εγκατάσταση «έξυπνων» συστημάτων διαχείρισης που θα κάνουν το σπίτι πιο smart, καθώς και διάφορες ακόμη παρεμβάσεις εξοικονόμησης-αυτονόμησης ενέργειας, όπως εκείνες που αφορούν στα «έξυπνα» οικιακά σημεία επαναφόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων και τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Οι επιλογές και οι λύσεις που μπορούν να αναβαθμίσουν ενεργειακά τα σπίτια μας και να μας βοηθήσουν να εξοικονομούμε κάθε μέρα ενέργεια και χρήματα, είναι πολλές.

Αυτό που σίγουρα αξίζει να προσέξουμε, είναι ότι στην πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας -που τέθηκε σε λειτουργία στις 11 Δεκεμβρίου- θα υπάρχει χρονικός περιορισμός ανά περιφέρεια, γεγονός που σημαίνει ότι είναι σημαντικό να κάνουμε εγκαίρως την αίτησή μας.

Οι παροχές και τα bonus που κάνουν τη διαφορά

Πώς όμως, η συμμετοχή της Alpha Bank στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» μπορεί πράγματι να μας ωφελήσει και ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης επιλογής;

Το όφελος, όπως προαναφέραμε, είναι διπλό. Διότι η Alpha Bank, όχι μόνο μας βοηθά να κάνουμε αυτό που το ίδιο το όνομα του προγράμματος αποκαλύπτει, δηλαδή να μετατρέψουμε το σπίτι μας ενεργειακά και κατά συνέπεια, να εξασφαλίσουμε μία πιο οικολογική και πιο οικονομική καθημερινότητα, αλλά την ίδια ώρα μάς επιτρέπει να προσφέρουμε στο σπίτι μεγαλύτερη εμπορική αξία, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για κάθε ιδιοκτήτη.

Στα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου προγράμματος, λοιπόν, που αξίζει να γνωρίζουμε, περιλαμβάνεται επίσης το ότι για κάθε δάνειο που εκταμιεύεται, ο πελάτης κερδίζει 35.000 Βonus πόντους στην κάρτα Alpha Bank Bonus, πόντους που μπορεί να εξαργυρώσει σε συνεργάτες του προγράμματος, για είδη εξοπλισμού για το σπίτι, όπως για παράδειγμα τον Κωτσόβολο και την IKEA. Ιδιαίτερο σημαντικό είναι όμως και το γεγονός ότι η Alpha Bank, σε συνεργασία με την εταιρία ΖΕΒ (Zero Energy Building), παρέχει μια έξτρα δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους στην περιφέρεια Αττικής, προσφέροντας μια δωρεάν αρχική μελέτη-αξιολόγηση του χώρου, εφόσον φυσικά το επιθυμεί. Περισσότερες πληροφορίες στο https://exoikonomisi.zeb.gr/.

Το να εξασφαλίσουμε συνεπώς έναν πιο οικολογικό και ταυτόχρονα οικονομικό τρόπο ζωής, αναβαθμίζοντας ενεργειακά το σπίτι μας, δεν είναι και τόσο δύσκολο. Το οφέλη είναι πολλά, το ίδιο και τα προνόμια που μπορούμε πλέον να απολαμβάνουμε μέσα από τις επιλογές που μας προσφέρει η Alpha Bank, η οποία στηρίζει το περιβάλλον και εgreenει την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ». Το «αύριο» είναι «πράσινο» και έχουμε κάθε λόγο να το ανακαλύψουμε.

Περισσότερες πληροφορίες:

Μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή της Alpha Bank στο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» εδώ

Γραμμή Υποστήριξης Προγράμματος: 211 10 97000

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή