Prosleep: Η καλοκαιρινή κουβέρτα βαρύτητας Gravity Ice βελτιώνει τον ύπνο και μειώνει το στρες

Η Prosleep, η ελληνική εταιρεία ύπνου παρουσιάζει την κουβέρτα βαρύτητας Prosleep Gravity Ice, την καλοκαιρινή έκδοση της σειράς Gravity από 100% οργανικό Bamboo Viscose. Πρόκειται ένα επαναστατικό ύφασμα με θερμορυθμιστικές ιδιότητες που έχει τη δυνατότητα να κρατάει το σώμα δροσερό καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Μετά την επιτυχημένη πορεία της χειμερινής Prosleep Gravity, η Gravity Ice είναι ιδανική για όσους ιδρώνουν τη νύχτα ή για όσους δεν θέλουν να κοιμούνται το καλοκαίρι με το air condition ανοιχτό.

Το Bamboo Viscose επιτρέπει τη συνεχή κυκλοφορία του αέρα μέσα από τους μικροπόρους του με αποτέλεσμα να αποτρέπει την εφίδρωση και να κρατά τη θερμοκρασία του σώματος 2-3 βαθμούς χαμηλότερα. Επιπλέον, είναι 60% πιο απορροφητικό από το βαμβάκι, 100% υποαλλεργικό και αντι-μικροβιακό από τη φύση του, ενώ η αίσθησή του είναι απαλή, δροσερή και μεταξένια.

Πώς λειτουργεί η κουβέρτα βαρύτητας;

Με βάρος από 3 έως 11 κιλά, η κουβέρτα βαρύτητας αξιοποιεί τη δύναμη της Βαθειάς Απτικής Πίεσης, μια επιστημονικά αποδεδειγμένη θεραπεία άγχους, για να χαλαρώσει το νευρικό σύστημα και βοηθήσει το σώμα να αυξήσει την παραγωγή των “καλών” ορμονών, όπως της σεροτονίνης, την ορμόνη της ‘’ευτυχίας’’ και της μελατονίνης, την ορμόνη του ύπνου, ενώ μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης που ευθύνονται για το στρες και το άγχος.

Η σταθερή και ήπια πίεση που ασκεί η κουβέρτα στο σώμα βοηθάει το νευρικό σύστημα να περάσει από το συμπαθητικό στο παρασυμπαθητικό του τμήμα. Αυτό σημαίνει ότι από την κατάσταση “μάχης ή φυγής” που βρίσκεται το σώμα όταν είμαστε στρεσαρισμένοι, μπαίνει σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης.

Μετά από λίγα λεπτά εφαρμογής της πίεσης, οι καρδιακοί παλμοί πέφτουν, η αναπνοή επιβραδύνεται, το πεπτικό σύστημα μπαίνει ξανά σε λειτουργία και ο εγκέφαλος πλέον αισθάνεται ασφαλής και ησυχάζει.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της κουβέρτας βαρύτητας μέσα από επιστημονικές μελέτες

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε άτομα που πάσχουν από χρόνια αϋπνία, η χρήση της κουβέρτας βαρύτητας επί 4 εβδομάδες είχε τα εξής αποτελέσματα:

  • μείωση του χρόνου μέχρι να αποκοιμηθούν
  • μεγαλύτερη διάρκεια ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας
  • περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας
  • μειωμένα συμπτώματα κόπωσης
  • μειωμένα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης

Λιγότερο άγχος, περισσότερη ευεξία

Μια άλλη έρευνα έδειξε ότι η χρήση της κουβέρτας βαρύτητας μειώνει την πίεση του αίματος και ρίχνει την παλμική οξυμετρία, σημάδια που υποδηλώνουν χαμηλά επίπεδα στρες.

Πιο συγκεκριμένα:

  • το 63% ανέφερε ότι είχε λιγότερο άγχος
  • το 78% προτίμησε την κουβέρτα βαρύτητας για την ανακούφιση του άγχους ανάμεσα σε οποιαδήποτε άλλη επιλογή

Οι ευεργετικές ιδιότητες της Βαθιάς Απτικής Πίεσης δεν σταματούν στην αϋπνία και το άγχος, αλλά μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση και άλλων προβλημάτων όπως:

  • Αυτισμός
  • Δυσκολία συγκέντρωσης
  • Κατάθλιψη
  • Διαταραχή αισθητηριακής επεξεργασίας
  • Διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD)
  • Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών
  • Αρθρίτιδα
  • Ινομυαλγία

και η λίστα συνεχίζεται.

Αυτός είναι και ο λόγος όπου πολλοί χρησιμοποιούν τη κουβέρτα βαρύτητας και μακριά από το κρεβάτι τους...

Πώς γίνεται η σωστή επιλογή βάρους;

Οι κουβέρτες βαρύτητας της Prosleep διατίθενται σε 5 επιλογές βάρους, 3 και 4.5 κιλά για τα παιδιά και 7, 9 και 11 κιλά για τους ενήλικες. Στο εσωτερικό τους περιέχουν χιλιάδες γυάλινα σφαιρίδια τα οποία είναι αποθηκευμένα σε κατάλληλες κυψέλες για να κατανέμουν το βάρος ομοιόμορφα και να “αγκαλιάζουν” το σώμα από τους ώμους μέχρι τα πόδια. Tο ιδανικό βάρος της κουβέρτας για κάποιον υπολογίζεται με βάση το 10% του σωματικού του βάρους.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Prosleep, Παναγιώτη Μυτιληναίο, “Η Gravity Ice είναι ένα φυσικό βοήθημα ύπνου που μπορεί να αναβαθμίσει την ποιότητα ύπνου πολλών ανθρώπων. Τα πλεονεκτήματα της κλασικής Prosleep Gravity σε συνδυασμό με τη χρήση του δροσερού υφάσματος Bamboo Viscose συνθέτουν την απόλυτη εμπειρία ύπνου και ευεξίας ακόμα και το καλοκαίρι.”

Δείτε το διαφημιστικό βίντεο: