Αγορά κλιματιστικού: Πώς θα καταλήξετε στην καλύτερη επιλογή

Μπορεί τη δεκαετία του 1980 να ήμασταν αναγκασμένοι να υπομένουμε τις υψηλές θερμοκρασίες και τη ζέστη του καλοκαιριού, όμως εν έτη 2021, ο κλιματισμός μας έχει δώσει αμέτρητες επιλογές για να διατηρούμε την ατμόσφαιρα στον χώρο μας δροσερή.

Μάλιστα, σήμερα, θα μπορούσε κάποιος να πει πως η δυσκολία έγκειται στη σωστή επιλογή μηχανήματος, καθώς πράγματι, ο καταναλωτής έχει να διαλέξει μεταξύ δεκάδων λύσεων, που όλες, φαίνονται κατάλληλες για τον χώρο του – τουλάχιστον εκ πρώτης.

Πώς μπορούμε όμως να είμαστε σίγουροι πως έχουμε κάνει το καλύτερο που μπορούμε για τον κλιματισμό στο σπίτι μας; Καταρχήν, πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς θέλουμε και να μην κάνουμε καμία έκπτωση στις απαιτήσεις μας – διότι η λύση για εμάς, υπάρχει, αρκεί να μην επαναπαυτούμε σε ημίμετρα.

Η ατμόσφαιρα του σπιτιού μας και πώς τη διαμορφώνουμε

Το σπίτι μας είναι ο χώρος που θέλουμε να αισθανόμαστε άνετα και απολαυστικά, να μην νιώθουμε πως καταπιεζόμαστε ή να μην θεωρούμε πως συμβιβαζόμαστε, ειδικά με την ατμόσφαιρα που επικρατεί. Γι’ αυτόν τον λόγο, αρχικά, δεν θέλουμε να ζεσταινόμαστε υπερβολικά το καλοκαίρι και να κρυώνουμε, αντίστοιχα, τον χειμώνα. Πρώτο ζητούμενο λοιπόν για τη λειτουργία του κλιματιστικού μας το καλοκαίρι είναι να προσφέρει ασύγκριτη δροσιά. Επίσης, προκειμένου να απολαμβάνουμε αυτή τη δροσιά, θα θέλαμε να μην χρειάζεται να υπομένουμε θόρυβο που μας προκαλεί… πονοκέφαλο – δεύτερο ζητούμενο, επομένως, είναι το χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Τρίτον, ίσως και σημαντικότερο, είναι η ποιότητα του αέρα εντός του σπιτιού μας, παράλληλα με τη χρήση του κλιματιστικού. Το εμπεδώσαμε πάρα πολύ καλά, το τελευταίο διάστημα ειδικά, πως ο καθαρός αέρας είναι απαραίτητο στοιχείο της υγείας και της ευεξίας μας. Είναι σημαντικό το κλιματιστικό μηχάνημα που χρησιμοποιούμε να μπορεί να μας διασφαλίσει πως ο αέρας μας είναι καθαρός. Αυτό απαιτεί χρήση και ενσωμάτωση φίλτρων που επιτελούν ακριβώς αυτή τη διεργασία – κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξουμε κατά την αγορά ρου κλιματιστικού μας.

Καθαρός αέρας με τριπλή «εγγύηση»

Το κλιματιστικό Carrier Infinity Supreme, με εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου, εξελιγμένα φίλτρα καθαρισμού αέρα και την ασύγκριτη δροσιά της Carrier, την εταιρεία που φροντίζει τον κλιματισμό τόσο των σπιτιών μας όσο και χώρων παγκόσμιας κληρονομιάς – όπως η Καπέλα Σιστίνα, στο Βατικανό.

Το Carrier Infinity Supreme είναι ένα κλιματιστικό μηχάνημα που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την κομψή του εμφάνιση, με την τεχνολογία Inverter, την πολύ χαμηλή στάθμη θορύβου και την υψηλή ποιότητα του εσωτερικού αέρα. Πρόκειται για ένα μηχάνημα με πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, πιστοποίηση Eurovent και πέντε χρόνια εγγύηση. Παράλληλα, είναι εξοπλισμένο με Φίλτρο Τριπλής Δράσης (Triple Action) και έχει τη δυνατότητα:

  • Με το Φίλτρο Negative Ion (Ionizer Filter), να απελευθερώνει αρνητικά φορτισμένα ιόντα που ανανεώνουν τον αέρα.
  • Με το Φίλτρο Cold Catalyst να απομακρύνει κακοσμίες και πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC). Πρόκειται δε για φίλτρο που δεν χάνει την αποτελεσματικότητά του με το πέρασμα του χρόνου και καθαρίζεται εύκολα με τρεχούμενο νερό.
  • Με το Φίλτρο Vitamin C να απελευθερώνει Βιταμίνη C, που με την αντιοξειδωτική της δράση είναι ωφέλιμη για την υγεία του δέρματος.

Επιπλέον, το κλιματιστικό διαθέτει προ-φίλτρο ώστε να συγκρατούνται τα μεγαλύτερα σωματίδια της σκόνης που αιωρούνται στον αέρα, αποτρέποντας την εισροή τους στο εσωτερικό της μονάδας, το οποίο μάλιστα, μπορεί να αφαιρεθεί και καθαριστεί με διάλυμα νερού.

Χαμηλότερη κατανάλωση και αντοχή στον χρόνο

Το Carrier Infinity Supreme διακρίνεται για τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας που προσφέρει, καθώς όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής(stand-by mode), καταναλώνει λιγότερα από 1W. Παράλληλα, διαθέτει λειτουργία ECO, με την οποία μπορεί να διατηρεί την επιθυμητή θερμοκρασία στο χώρο με έως και 60% χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος.

Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με Gold Fin, αντιδιαβρωτική χρυσή επίστρωση προστασίας πάνω στους εναλλάκτες θερμότητας. Αυτό σημαίνει πως είναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό μηχάνημα στον αλμυρό αέρα δίπλα στη θάλασσα, στη βροχή και άλλους διαβρωτικούς παράγοντες, ενώ την ίδια στιγμή, εμποδίζει αποτελεσματικά την αναπαραγωγή των βακτηρίων και βελτιώνει τη θερμική απόδοση.

Το κλιματιστικό που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μας

Εκτός από όλα αυτά, το Carrier Infinity Supreme είναι ένα κλιματιστικό μηχάνημα που βελτιώνει την εμπειρία μας, προσφέροντάς μας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας. Με το Wi-Fi Activated μπορούμε να ελέγχουμε από μακριά τη λειτουργία του, χωρίς να απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός. Αρκεί να κατεβάσουμε στο κινητό μας την εφαρμογή της Carrier, που είναι διαθέσιμη για iOS και Android. Με το “Carrier Air Conditioner” app μπορούμε να ενεργοποιούμε και να απενεργοποιούμε το κλιματιστικό μας όπου κι αν βρισκόμαστε και να ρυθμίζουμε μια σειρά από τις λειτουργίες του, ώστε να επιστρέφουμε πάντα στο σπίτι μας και οι συνθήκες που επικρατούν εκεί να είναι όπως τις προτιμάμε!

Αλλά και όταν βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο με το μηχάνημα, έχουμε τη δυνατότητα να μην έχουμε καμία «απώλεια» θερμοκρασίας μεταξύ της συσκευής και του σημείου που βρισκόμαστε εμείς. Μέσω της λειτουργίας Follow Me και με τη βοήθεια αισθητήρα που βρίσκεται ενσωματωμένος στο τηλεχειριστήριο, το Carrier Infinity Supreme ρυθμίζει τη λειτουργία του ώστε να αισθανόμαστε ακριβώς αυτό που έχουμε ρυθμίσει – αρκεί να έχουμε το χειριστήριο κοντά μας.

Καθαρή ατμόσφαιρα, χαμηλός θόρυβος, ασύγκριτη δροσιά με την εγγύηση της Carrier – μια συνολικά βελτιωμένη εμπειρία χρήσης για να έχουμε το κλιματιστικό που θα αναβαθμίσει τη ζωή και την καθημερινότητά μας, με τον καλύτερο τρόπο!