Πώς θα σπουδάσεις αυτό που πραγματικά θέλεις

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός, σήμερα, μοιάζει πιο πολύ από ποτέ με «σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες.

Τα δεδομένα στον σύγχρονο εργασιακό τομέα διαρκώς αλλάζουν και η αγορά εργασίας γίνεται όλο και πιο απαιτητική. Οι μελλοντικοί φοιτητές καλούνται να επιλέξουν τη σχολή που, όχι μόνο θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις της ελληνικής και της διεθνούς αγοράς εργασίας, αλλά θα ικανοποιεί ταυτόχρονα τις επιθυμίες της οικογένειας ή τις σύγχρονες κοινωνικές επιταγές. Τι γίνεται όμως με τα δικά τους «θέλω»;

Στην πραγματικότητα, το να σπουδάσει κάποιος αυτό που πραγματικά θέλει και που, ταυτόχρονα, θα του εξασφαλίσει επαγγελματική σταθερότητα, είναι πολύ πιο απλό! Ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια είναι το εκπαιδευτικό ίδρυμα που θα φιλοξενήσει τη φοιτητική του πορεία, να προσφέρει πληθώρα επιλογών σε προγράμματα σπουδών, κάτι που θα διευκολύνει την εύρεση απάντησης στο ερώτημα «πώς θα βρω αυτό που πραγματικά μου ταιριάζει».

Επιλέγοντας το κατάλληλο επάγγελμα με «όχημα» τις προσωπικές μας επιθυμίες

Τι συμβαίνει όμως στην Ελλάδα και πόσο εύκολο είναι να κάνει ένας νέος την κατάλληλη επιλογή για εκείνον, ούτως ώστε να πάρει το επαγγελματικό μέλλον στα χέρια του; Οι πολλές και αξιόπιστες επιλογές σε επίπεδο σπουδών, αποτελούν το «κλειδί» για μια φοιτητική ζωή που μπορεί να οδηγήσει σε μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Και σε ό,τι αφορά στις επιλογές σπουδών που ανοίγουν «πόρτες» στο μέλλον, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί αναμφίβολα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Προσφέροντας περισσότερα από 70 προγράμματα σπουδών, δίνει σε όλους τη δυνατότητα να βρουν αυτό που ανταποκρίνεται στις επιθυμίες, την κλίση και το ταλέντο τους και παράλληλα, διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να εξασφαλίσει στους φοιτητές του επαγγελματική αποκατάσταση. Γι’ αυτό άλλωστε, εδώ και 39 χρόνια, συνιστά την πρώτη επιλογή στην Ιδιωτική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τόσο για τους φοιτητές, όσο και για τους γονείς τους.

Ιδού, λοιπόν, οι σχολές του μεγαλύτερου κολλεγίου πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα και τα προγράμματα σπουδών του που ξεχωρίζουν στις μέρες μας, προσφέροντας ευκαιρίες καριέρας και πάνω από όλα, δίνοντας στους νέους και τις νέες τη δυνατότητα να σπουδάσουν αυτό που πραγματικά θέλουν.

Οι Σχολές με τη μεγαλύτερη ζήτηση

Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων: Μέσα από τη συγκεκριμένη σχολή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου οι φοιτητές προετοιμάζονται επαρκώς για τον τομέα των επιχειρήσεων, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, αποκτώντας παράλληλα την ευκαιρία να μάθουν και να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στις μεγαλύτερες και επιφανέστερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Από marketing μέχρι οικονομικά και από λογιστική και χρηματοοικονομικά μέχρι επιχειρηματικότητα και μεταξύ άλλων, real estate investment finance: Η λίστα με τα προγράμματα σπουδών της σχολής είναι αναμφίβολα «πλούσια».

Σχολή Πληροφορικής: Πρόκειται για μία σχολή η οποία συνεχώς εξελίσσεται, διαθέτοντας εξειδικευμένες επιστήμες πληροφορικής. Μεταξύ άλλων δε, προσφέρει στους φοιτητές της την ευκαιρία να αποκτήσουν πιστοποιήσεις από εταιρείες-κολοσσούς, ενώ δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της επιτυχίας της συγκεκριμένης σχολής, από το γεγονός ότι οι απόφοιτοί της κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις στην αγορά εργασίας.

Σχολή Επιστημών Υγείας: Ο τομέας της υγείας τυγχάνει μεγάλης αναγνώρισης παγκοσμίως και μάλιστα τόσο σε πρακτικό, όσο και σε ερευνητικό επίπεδο. Η συγκεκριμένη σχολή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, λοιπόν, προσφέρει το μεγαλύτερο εύρος σε προγράμματα σπουδών, δίνοντας -μεταξύ άλλων- την ευκαιρία σε όσους την επιλέξουν, να εξελιχθούν επαγγελματικά στους τομείς της φυσικοθεραπείας, της βιοϊατρικής, της νοσηλευτικής και της ιατρικής γενετικής. Ταυτόχρονα, διαθέτει πιστοποιήσεις από τους μεγαλύτερους διεθνείς οργανισμούς στον κλάδο της υγείας.

Νομική Σχολή: Το πρόγραμμα σπουδών της συγκεκριμένης σχολής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Oxford Brookes University. Ένα από τα ισχυρότερα πλεονεκτήματά του είναι ότι δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να έρθουν σε επαφή με την πραγματικότητα του νομικού επαγγέλματος, μέσα από τη συμμετοχή τους σε πραγματικές υποθέσεις.

Σχολή Ναυτιλίας: Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μεγαλύτερο κέντρο ναυτικής και ναυτιλιακής εκπαίδευσης στη Ν. Ευρώπη, προσφέροντας -μεταξύ άλλων- τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε ένα ευρύ και ισχυρό δίκτυο κορυφαίων ναυτιλιακών εταιρειών. Αξίζει να αναφέρουμε πως τα προγράμματα σπουδών καλύπτουν όλο το εύρος εκπαίδευσης και κατάρτισης για τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τη ναυτιλιακή βιομηχανία, είτε αυτά αφορούν καριέρα στην ξηρά, είτε στη θάλασσα. Έτσι, προσφέρει προγράμματα σπουδών που αφορούν σε τομείς ναυτιλιακής διοίκησης, καθώς και προγράμματα σπουδών Πλοιάρχων και Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

Σχολή Τουρισμού: Ο κλάδος του τουρισμού είναι από τους πιο επικερδείς στη χώρα μας. Η σχολή τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει προγράμματα σπουδών στις πιο περιζήτητες εξειδικεύσεις και δίνει την ευκαιρία σε κάθε φοιτητή για πρακτική άσκηση στις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Συγχρόνως πρόκειται για το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα με πιστοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).

Πολυτεχνική Σχολή: Πρόκειται για την πληρέστερη ιδιωτική πολυτεχνική σχολή στην Ελλάδα, αφού προσφέρει προγράμματα σπουδών στις ειδικότητες Πολιτικών, Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών και Μηχανολόγων Μηχανικών, καθώς και στην Αρχιτεκτονική. Μάλιστα, διαθέτει το μοναδικό Bachelor και Master Αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα με πιστοποίηση από το Royal Institute of British Architects (RIBA).

Σχολή Ψυχολογίας: Η ψυχολογία είναι ένας κλάδος με μεγάλη ζήτηση στις μέρες μας, για αυτό είναι σημαντικό το γεγονός ότι η σχολή ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, συγκεντρώνει μια πληθώρα εξειδικεύσεων του κλάδου, ενώ μεταξύ άλλων, είναι πιστοποιημένη από τον Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (BPS).

Σχολή Παιδαγωγικών: Μπορεί να θεωρείται μία πιο «παραδοσιακή» επιλογή σπουδών όμως, συνεχίζει να συνιστά μία από τις πλέον δημοφιλείς στις μέρες μας, παρουσιάζοντας σημαντική ζήτησή. Ο λόγος για τις σπουδές στα παιδαγωγικά που στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, οι φοιτητές μπορούν να σπουδάσουν, λαμβάνοντας ακριβώς την εξειδίκευση που θέλουν: Από την προσχολική αγωγή μέχρι την ειδική αγωγή και από την ψυχολογία παιδιών μέχρι τη διοίκηση/ηγεσία και τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση. Όλα αυτά μέσα από μαθήματα σε εργαστήρια και χώρους που προσομοιάζουν τα ρεαλιστικά εκπαιδευτικά πλαίσια και με τη δημιουργία προσωπικού portfolio, που συμπεριλαμβάνει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Σχολή Επιστημών Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής: Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιδιωτική σχολή αθλητισμού στην Ελλάδα, μια σχολή που προσφέρει πολλές επιλογές σε επίπεδο σπουδών στον συγκεκριμένο κλάδο. Από προπονητική μέχρι φυσική αγωγή και από sport management μέχρι sport nutrition. Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ συμπεριλαμβάνεται και πρακτική άσκηση στο ευρύ δίκτυο αθλητικών οργανισμών, με τους οποίους συνεργάζεται το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Σχολή Επιστήμων Πολιτισμού και Επικοινωνίας: Η συγκεκριμένη σχολή θέτει στο επίκεντρο τη δημιουργικότητα των φοιτητών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να ενισχύσουν τα ταλέντα τους και προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να σπουδάσουν από δημοσιογραφία μέχρι σκηνοθεσία και από μουσική τεχνολογία μέχρι δημιουργική γραφή. Οι απόφοιτοι της σχολής επιστήμων πολιτισμού και επικοινωνίας του προγράμματος σκηνοθεσίας δε, βραβεύονται ετησίως σε μεγάλα εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ.

Ακολούθησε το μέλλον σου στο μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών

Η καθοδήγηση και η έρευνα είναι προαπαιτούμενα για κάποιον που θέλει να κερδίσει το «στοίχημα» του επαγγελματικού μέλλοντος. Το σίγουρο είναι ότι το μεγάλο εύρος σχολών και επιστημονικών προγραμμάτων, τα οποία παρέχει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το φέρνουν στην πρώτη θέση, αναδεικνύοντάς το ως το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, ακριβώς γιατί δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα σε κάθε επαγγελματία του μέλλοντος, να επιλέξει αυτό που θέλει πραγματικά να σπουδάσει.

Είτε έδωσες Πανελλήνιες και πέτυχες τον στόχο σου, είτε δεν «έπιασες» τα μόρια που ήταν απαραίτητα για την πρώτη σου επιλογή, λοιπόν, ένα είναι σίγουρο: Η εκπλήρωση ή η μη εκπλήρωση ενός στόχου, δεν ισοδυναμεί με επιτυχία ή αποτυχία, μιας και δεν είναι αρκετή για να καθορίσει ολόκληρο το επαγγελματικό σου μέλλον. Πάντα υπάρχουν νέες «πόρτες» και επιλογές που μπορείς να εξερευνήσεις, λύσεις που σου επιτρέπουν να δεις και να πορευτείς με βάση τα προσωπικά σου «θέλω» και τα δικά σου ταλέντα. Μην ξεχνάς, άλλωστε, πως οι περισσότερες αποφάσεις στη ζωή, έρχονται μέσα από ένα «σταυροδρόμι» επιλογών, στο οποίο καλείσαι να επιλέξεις τον δρόμο που σου ταιριάζει καλύτερα και ο οποίος μελλοντικά, θα σε οδηγήσει σε μία ευτυχισμένη επαγγελματική και προσωπική ζωή, μια ζωή που θα βασίζεται στις δικές σου επιλογές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κηδεία Mad Clip: Η σπαρακτική σκηνή που δεν «έπιασαν» οι κάμερες με την πρώην σύντροφό του, Αρετή

Μυστηριώδης επίθεση στο Πασαλιμάνι: Το προφίλ των Τούρκων - Ο δράστης ήθελε να στείλει «μήνυμα»

Ανάλυση Newsbomb.gr: Ακρίβεια, αυξήσεις, πληθωριστικές τάσεις και εναρμονισμένες πρακτικές