Οι φινετσάτες συνταγές για cocktails που θα κεντρίσουν τις βραδιές μας αυτόν τον χειμώνα

Kentri

Η κομψότητα είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που αναζητάμε σχεδόν σε κάθε τομέα της ζωής μας, ακόμη και αν συχνά δεν το αντιλαμβανόμαστε. Από το ντύσιμο μέχρι τη διακόσμηση του σπιτιού μας και από τα gadget μας μέχρι τα cocktails που δίνουν γεύσεις στις βραδιές και τις συναντήσεις μας μετά το γραφείο. Όλα είναι θέμα στυλ. Άλλωστε, θέλοντας και μη, ζούμε στην εποχή της εικόνας και αυτό μας έχει «εξασκήσει» κατά κάποιον τρόπο στο να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας την αισθητική οποιουδήποτε προϊόντος υπάρχει γύρω μας.

Μπορεί, λοιπόν, η καλή μουσική, η αγαπημένη μας παρέα και ένα καλόγουστο μπαρ να είναι όλα όσα χρειαζόμαστε για να απολαύσουμε μία βραδιά χαλάρωσης στην πόλη αυτόν τον χειμώνα, ωστόσο, όλοι μας γνωρίζουμε ότι για μία ανεπανάληπτη συνάντηση, όλα θα κριθούν από την επιλογή του κατάλληλου cocktail. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η φινέτσα των συνταγών που θα γευτούμε, θα κάνει τη διαφορά.

Συνεπώς, για εμάς που αναρωτιόμαστε ποιο είναι εκείνο το απόσταγμα, αυτή η γευστική εμπειρία που θα ενθουσιάσει τον ουρανίσκο μας, το μόνο που χρειάζεται, είναι να αφεθούμε στη μοναδική γεύση ενός ποτού εξαιρετικής ποιότητας που ήρθε για να κεντρίσει τις βραδιές μας. Ο λόγος, φυσικά, για το KENTRI. Ιδού, λοιπόν, οι πιο φινετσάτες συνταγές για cocktails που θα βρούμε τώρα στην πόλη.

Life is a Flip Flop για ένα μαγευτικά γλυκό και εκρηκτικό αποτέλεσμα

H δική μας αναζήτηση για την πιο φινετσάτη συνταγή για cocktail στην Αθήνα, ξεκίνησε με μία στάση στο «The Bank Job», όπου το όνομα ενός ιδιαίτερου cocktail το οποίο προετοίμαζε ο Θάνος Τσεκούρας και το καθηλωτικό κόκκινο μπουκάλι που περιείχε το απόσταγμα που έμελλε να αποτελέσει τη βάση του ποτού μας, μαγνήτισαν αμέσως το βλέμμα μας. Κάπως έτσι, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε το Life is a Flip Flop, ένα μοναδικό ποτό εξαιρετικής ποιότητας που κατάφερε να κεντρίσει για τα καλά τη βραδιά μας, χάρη στο φινετσάτο, μπαχαρένιο και βοτανικό χαρακτήρα και το έντονα ανθικό άρωμά του. Πρόκειται για μία γευστική εμπειρία που σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί ή να την παρομοιάσουμε με οποιαδήποτε άλλη, μιας και το συγκεκριμένο cocktail παρασκευάζεται από υλικά που είναι εμπνευσμένα από την παράδοση.

Όλα αυτά, συνδυαστικά με τα ιδιαίτερα συστατικά που έβαλε στη συνταγή του cocktail ο bartender, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορούμε να ετοιμάσουμε και στον χώρο μας, ακολουθώντας απλώς τα παρακάτω βήματα και εξοπλίζοντας το σπίτι μας με τα κατάλληλα υλικά. Πιο αναλυτικά, για το cocktail Life is a Flip Flop με KENTRI θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

  • 50 ml KENTRI
  • 10 ml παλαιωμένο κουβανέζικό ρούμι (ιδανικά Ron Cubay Anejo Suave 5 ετών)
  • 15 ml πουρέ ανανά
  • 20 ml κρέμα καρύδας
  • 25 ml lime
  • 10 ml σιρόπι ζάχαρης
  • Προσθέτουμε 2 dashes aromatic bitter
  • Δυόσμο για γαρνιτούρα και πάγο

Το αποτέλεσμα που ήρθε στα ποτήρια μας, ήταν ένα γλυκό ποτό που μας έφερε όλους λίγο πιο κοντά, συνοδεύοντας τη συνάντησή μας στο κέντρο της Αθήνας με τη γλυκιά γεύση της συντροφιάς και τη σπιρτάδα του νεανικού ενθουσιασμού. Όπως μας αποκάλυψε ο bartender δε, το KENTRI ως απόσταγμα περιέχει μέλι. Μπορούμε να το απολαύσουμε, λοιπόν, ακόμη και νωρίς το απόγευμα, ενώ συνδυάζεται πολύ ευχάριστα και με φαγητό.

Angel’s garden για απόλαυση με πλούσια γεύση και φίνα αρώματα

Στη συνέχεια της βραδιάς και αδυνατώντας να «κρύψουμε» τον ενθουσιασμό μας από το premium honey spirit που μόλις είχαμε γευτεί, το οποίο ήρθε στα ποτήρια μας χάρη στο αρμονικό πάντρεμα ενός εξαιρετικού αποστάγματος στεμφύλων σταφυλής διπλής απόσταξης με μέλι άριστης ποιότητας, αρωματική κανέλα, γαρύφαλλο και άλλα μπαχάρια, ζητήσαμε από τον bartender να μας ετοιμάσει ακόμη μία ιδιαίτερη συνταγή με βασικό της συστατικό το KENTRI. Έτσι, δημιούργησε και μας έφερε το Angel’s garden.

Τι περιέχει το συγκεκριμένο cocktail; Λίγα και καλά συστατικά και συγκεκριμένα, τα εξής:

  • 60 ml KENTRI
  • 25 ml Jasmine Syrup
  • 20 ml lime juice
  • Shake και top up prosecco dry
  • Φύλλο δυόσμου στην κορυφή για το γαρνίρισμα

Όπως ο δημιουργός του μοναδικού αυτού αποστάγματος, με μεράκι και χάρη στις γνώσεις του κατάφερε να πετύχει την τέλεια ισορροπία των υλικών, δίνοντάς του μια μοναδική, πλούσια γεύση και φίνα αρώματα, έτσι και ο δημιουργός του δικού μας cocktail εκείνο το βράδυ, χρησιμοποιώντας τα παραπάνω συστατικά, ετοίμασε ένα ακόμη ξεχωριστό και φινετσάτο αποτέλεσμα, που σίγουρα θα ξαναδοκιμάσουμε, απολαμβάνοντάς το υπεύθυνα.

KENTRI Tommy’s, δηλαδή ένα γευστικό και ισορροπημένο αποτέλεσμα στα ποτήρια μας

Λίγο πριν έρθει το «φινάλε» της βραδιάς, κατηφορίσαμε την Ερμού, ώστε να κάνουμε μία τελευταία στάση σε ένα ακόμη αγαπημένο στέκι της πόλης: Τη «Χελώνα». Φυσικά, αυτή τη φορά είχαμε πάει προετοιμασμένοι για το cocktail που θα ζητούσαμε, μιας και γνωρίζαμε το βασικό συστατικό του. Χωρίς να χάσουμε πολύ χρόνο, λοιπόν, αρχίσαμε να συζητάμε με τον bartender για το άριστης ποιότητας μέλι που αγκαλιάζει με φινέτσα το εκλεκτό απόσταγμα στεμφύλων σταφυλής διπλής απόσταξης, από επιλεγμένα στέμφυλα Σαββατιανού, το οποίο χαρίζει στο KENTRI μία ήπια γλυκύτητα και ένα φωτεινό, χρυσαφένιο χρώμα.

Ο Αλέξανδρος Κοντίνης, ο bartender που συναντήσαμε στη «Χελώνα», χωρίς δεύτερες σκέψεις άρχισε να ετοιμάζει το cocktail που θα μας σέρβιρε, βάζοντας ένα υπέρκομψο ποτήρι old fashioned πάνω στη μπάρα. Στη συνέχεια πρόσθεσε το απόσταγμα, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με αρωματικά μπαχαρικά υψηλής ποιότητας, όπως η κανέλα και το γαρύφαλλο, συστατικά που ξεδιπλώνουν τα αρώματά τους με χάρη σε ένα απρόσμενα εκλεπτυσμένο, λαμπερό, απόλυτα ισορροπημένο και χρυσαφένιο ποτό. Και κάπως έτσι, εμείς είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε το KENTRI Tommy’s. Όσο για τα βήματα και τα υλικά της συνταγής, είναι τα εξής:

  • 60 ml KENTRI
  • 15 ml σιρόπι αγαύης
  • 30 ml lime
  • 6 φύλλα δυόσμου

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στο shaker και αφού χτυπήσουμε το cocktail, διπλοσουρώνουμε και γαρνίρουμε με φύλλο δυόσμου.

Για εμάς, λοιπόν, που η φινέτσα είναι προτεραιότητα σε κάθε μας επιλογή, τότε αναμφίβολα αυτό το «μπουκέτο» από φλούδες εσπεριδοειδών, μαζί με ζαχαρωμένο πορτοκάλι και μαγειρεμένο νεράντζι, που ονομάζεται KENTRI, θα γίνει το αγαπημένο μας all day drink. Ποιος ξέρει; Ίσως είναι η μοναδική του επίγευση, που μας προκαλεί να επαναλάβουμε τη δοκιμή ξανά. Ίσως πάλι το «κλειδί» να βρίσκεται στο άριστης ποιότητας μέλι του ή τον ευγενή του χαρακτήρα.

Η φωτογράφιση έγινε στο «The Bank Job» στην οδό Κολοκοτρώνη 13 στην Αθήνα και στη «Χελώνα», στην οδό Ερμού 121 στην Αθήνα