Πρόγραμμα πρακτικής της Pfizer για φοιτητές του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ
Συγκεκριμένα, το τρέχον πρόγραμμα πρακτικής άσκησης είναι εξάμηνης διάρκειας και προσφέρει σε συνολικά 9 τελειόφοιτους φοιτητές, 6 από το τμήμα Οικονομικών του (ΑΠΘ) και 3 από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΠΑΜΑΚ), την ευκαιρία να αποκτήσουν σημαντική εμπειρία γύρω από τον τομέα των οικονομικών, ανθρωπίνου δυναμικού, εσωτερικών πολιτικών και προμηθειών, που αποτελούν και βασικές υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο στην Pfizer παγκοσμίως.
Σημειώνεται ότι οι 6 φοιτητές από το ΑΠΘ επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 90 υποψήφιους που υπέβαλαν αίτηση για τις σχετικές θέσεις, ενώ το σύνολο των υποψηφίων πέρασαν από συνεντεύξεις με στελέχη του Κέντρου προκειμένου να γίνει η τελική επιλογή.
«Στο πλαίσιο της εξωστρεφούς αναπτυξιακής στρατηγικής που ακολουθούμε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο δημιουργούμε γέφυρες συνεργασίας με εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς, μέσω των οποίων διευρύνονται οι δυνατότητες και οι προοπτικές των μελών της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας. Η επιλογή φοιτητριών/φοιτητών του ΑΠΘ για πρακτική άσκηση στο Κέντρο της Pfizer στη Θεσσαλονίκη αποτελεί μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη του υψηλού επιπέδου σπουδών και κατάρτισης που προσφέρει το Πανεπιστήμιό μας στους νέους και τις νέες μας», ανέφερε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, δήλωσε ότι: «Υπογράφοντας σχετικό μνημόνιο συνεργασίας, επισημοποιήσαμε τις στενές σχέσεις που είχαμε αναπτύξει ως Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με την Pfizer Hellas, από την αρχή ακόμη των ερευνητικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και ευελπιστούμε ότι χάρη σε αυτό θα διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τους ορίζοντες της συνεργασίας μας. Ενδεικτικό παράδειγμα για το πώς μπορούν και τα δύο μέρη να ωφεληθούν από κοινές δράσεις αποτελεί η συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer, για την Πρακτική Άσκηση φοιτητών μας. Δίνεται έτσι μια μοναδική ευκαιρία στους νέους επιστήμονές μας να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία που θα τους βοηθήσει στη σταδιοδρομία τους, ασκούμενοι σε μια τόσο σημαντική και πρωτοπόρα, σε διεθνές επίπεδο, εταιρεία».
O κ. Αντώνης Χατζημανωλάκης, Επικεφαλής Μισθοδοσίας ΕΜΕΑ & Επιχειρησιακής Ετοιμότητας του κέντρου της Pfizer στη Θεσσαλονίκη ανέφερε: «Μέσα από μια νέα μεγάλη συνεργασία με δύο κορυφαία Πανεπιστήμια της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, θέλουμε να προσφέρουμε στους νέους φοιτητές που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους την ευκαιρία να δουν όσα μαθαίνουν να εφαρμόζονται στην πράξη, σε ένα από τα πιο καινοτόμα Κέντρα επιχειρησιακών λειτουργιών στον κόσμο. Άλλωστε αυτή η συνέργεια εντείνει τη συμβολή μας στην τοπική και εθνική οικονομία και έχει την προοπτική μάλιστα να δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας. Από πλευράς μας, στοχεύουμε να καταστήσουμε το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης θεσμό, εφαρμόζοντάς το σε ετήσια βάση, δίνοντας έτσι κάθε χρόνο σε φοιτητές την ευκαιρία να κάνουν την πρακτική τους μαζί μας».
Η κυρία Ειρήνη Παγανοπούλου, Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού της Pfizer Ελλάδος και Κύπρου δήλωσε σχετικά: «Στη Pfizer επενδύουμε συστηματικά στην νέα γενιά της χώρας μας, δημιουργώντας διαρκώς νέες προοπτικές και ευκαιρίες σε σημαντικούς τομείς όπως αυτούς της καινοτομίας, των νέων τεχνολογιών και της Επιστήμης. Μέσα από το νέο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης που υλοποιούμε στο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών στόχος μας είναι όχι μόνο να διασυνδέσουμε την Ακαδημαϊκή κοινότητα με τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και να προσφέρουμε σε φοιτητές των Πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης σημαντικά εφόδια που θα τους βοηθήσουν ουσιαστικά στη μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία».
Αξίζει να αναφερθεί ότι το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον παγκόσμιο Οργανισμό της Pfizer στους τομείς των οικονομικών, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, μισθοδοσίας, διαχείρισης έργων, προμηθειών και εσωτερικών πολιτικών και λειτουργίας. Τον Ιούλιο το κέντρο συμπλήρωσε ένα έτος λειτουργίας, σημειώνοντας αναπτυξιακή πορεία, και συνεισφέροντας σημαντικά στην απασχόληση και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Μάλιστα, το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών εντάχθηκε μεταξύ των Στρατηγικών Επενδύσεων της χώρας, ενώ σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ το 2021, η σωρευτική συνεισφορά του Κέντρου στο ΑΕΠ της Ελλάδας από το 2020 μέχρι το 2030 εκτιμάται στα 221 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε επίσης:
Κωτσιόπουλος: Τα επόμενα βήματα για την προώθηση της κλινικής έρευνας
Νέο παγκόσμιο τμήμα φαρμακοεπαγρύπνησης της Pfizer στη Θεσσαλονίκη
Έλεγχος στα fake news της υγείας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων