Αγορά κλιματιστικού: Πώς θα βρούμε το μοντέλο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μας

Καθώς το καλοκαίρι και οι ζέστες έχουν ήδη ξεκινήσει, καλό θα ήταν φροντίσουμε να εξοπλίσουμε τον προσωπικό μας χώρο με ένα νέας τεχνολογίας κλιματιστικό, που θα προσφέρει καθημερινά την ιδανική ατμόσφαιρα σε εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Είτε είμαστε δικαιούχοι του voucher του προγράμματος Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή – που επεκτάθηκε σε 44.660 νοικοκυριά – είτε του Εξοικονομώ 2021, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αντικαταστήσουμε το παλιό μας κλιματιστικό με ένα καινούργιο, αναζητώντας μάλιστα τα κλιματιστικά εκείνα που συνοδεύονται από 10ετή εγγύηση – όπως είναι τα κλιματιστικά Inventor.

Βέβαια, επειδή η αγορά ενός καινούργιου κλιματιστικού αποτελεί μία επένδυση που συμβάλλει σημαντικά στην ποιότητα της ζωής μας, είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσουμε μία σχολαστική έρευνα, πριν καταλήξουμε στο μοντέλο κλιματιστικού που θα εγκαταστήσουμε στο σπίτι μας. Το ερώτημα είναι, λοιπόν, ποιο είναι το κλιματιστικό το οποίο ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες μας; Πώς θα μπορέσουμε να το εντοπίσουμε, όταν υπάρχουν τόσα πολλά διαθέσιμα μοντέλα στην αγορά;

Θέλοντας να απλοποιήσουμε τη διαδικασία της επιλογής, ετοιμάσαμε έναν οδηγό με τα κριτήρια που αξίζει να λάβουμε υπόψη πριν την αγορά του νέου κλιματιστικού, ενώ εξηγούμε για ποιους λόγους τα κλιματιστικά της Inventor είναι αυτά που αξίζουν την εμπιστοσύνη και το budget το οποίο σκοπεύουμε να διαθέσουμε.

#1 Επιλέγουμε μία συσκευή που μας βοηθά να κάνουμε οικονομία

Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας μας κάνουν να διστάζουμε, πριν πατήσουμε το «on» στο τηλεχειριστήριο του κλιματιστικού. Αυτό όμως δεν θα συμβεί αν δεν επιλέξουμε μια συσκευή με την υψηλότερη ενεργειακή κλάση, η οποία με τις λειτουργίες της θα επιτυγχάνει την ιδανική ατμόσφαιρα, χωρίς να μας υποχρεώνει να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η ένδειξη Α+++ είναι αυτή που μας εξασφαλίζει μία άριστη λειτουργία με χαμηλό λειτουργικό κόστος, αρκεί να αφορά και στην ψύξη και στη θέρμανση, καθώς και σε όλα τα μοντέλα αποδόσεων (έως και τα 24.000btu). Για παράδειγμα, κλιματιστικά όπως το Leon και το Legend της Inventor που έχουν ανεπανάληπτη απόδοση και ενεργειακή κλάση Α+++ σε κάθε περίπτωση, όχι μόνο μας βοηθούν να γλιτώσουμε χρήματα από τα πάγια έξοδα του σπιτιού, αλλά συγχρόνως, περιορίζουν σημαντικά και το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

#2 Επιλέγουμε ένα κλιματιστικό με λειτουργίες για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας

Διανύοντας την εποχή κλιματικής κρίσης, η μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας από τη χρήση του κλιματιστικού είναι ένα ζητούμενο που μας απασχολεί έντονα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να προτιμήσουμε ένα κλιματιστικό που είναι εξοπλισμένο με έξυπνες λειτουργίες, όπως ο προηγμένος αισθητήρας Eco Senso του κλιματιστικού Legend, ο οποίος αντιλαμβάνεται την παρουσία ενός ατόμου στον χώρο και έτσι, ελαττώνει τη λειτουργία του όταν δεν ανιχνεύει κάποια κίνηση για 30 λεπτά. Επίσης, εξίσου χρήσιμη είναι και η υπηρεσία Hotel Menu, την οποία βρίσκουμε στο κλιματιστικό Neo και μας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε συγκεκριμένα όρια στη θερμοκρασία, ώστε να εξοικονομήσουμε έως και 70% από το κόστος της λειτουργίας της συσκευής.

#3 Αναζητούμε το κλιματιστικό που θα μας χαρίσει ιδανική ατμόσφαιρα καλοκαίρι και χειμώνα

Ένα αξιόπιστο κλιματιστικό είναι απαραίτητο για να απολαμβάνουμε τις ιδανικές συνθήκες στο σπίτι μας, καλοκαίρι και χειμώνα. Μάλιστα, τα περισσότερα μοντέλα της Inventor διαθέτουν λειτουργίες που μας εξασφαλίζουν την τέλεια δροσιά αλλά και μία μοναδική ζεστασιά. Συγκεκριμένα, ο Αισθητήρας Κίνησης ρυθμίζει την κατεύθυνση της ροής του αέρα του κλιματιστικού μας στο σημείο που βρισκόμαστε ή αντίθετα από αυτό, ώστε να απολαμβάνουμε μεγαλύτερη άνεση, ενώ εξοικονομούμε και χρήματα, χάρη στη δυνατότητά του να μειώνει ή να ενισχύει την απόδοση κάθε φορά που αντιλαμβάνεται την παρουσία ή την απουσία μας από το δωμάτιο. Συμπληρωματικά, η λειτουργία Breeze Away φροντίζει ώστε ο αέρας να μην κατευθύνεται προς το μέρος μας για να απολαμβάνουμε μία μοναδική αίσθηση δροσιάς και η 4D Ροή Αέρα κατανέμει ομοιόμορφα τον αέρα, ακόμη και σε δυσπρόσιτα σημεία του χώρου. Επίσης, υπάρχει και η λειτουργία Follow Me η οποία μας προσφέρει την ιδανική ζεστασιά εκεί ακριβώς που τη θέλουμε, χάρη στον έξυπνο αισθητήρα που βρίσκεται στο τηλεχειριστήριο και ενεργοποιεί τη λειτουργία. Έτσι, τις κρύες νύχτες του χειμώνα αρκεί να βάλουμε το τηλεχειριστήριο στην τσέπη μας και η ζέστη θα μας ακολουθεί παντού μέσα στον χώρο!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη λειτουργία Wi-Fi, που συμβάλλει τα μέγιστα στην εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και στην άνεσή μας: Δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ελέγχουμε το κλιματιστικό μας, όπου και αν είμαστε, δεν θα χρειάζεται πια να περιμένουμε κάθιδροι, μέχρι να έρθει ο χώρος μας στην ιδανική θερμοκρασία! Απλώς, ενεργοποιούμε το κλιματιστικό μέσω του smartphone μας, πολύ πριν φτάσουμε στο σπίτι ή εναλλακτικά, προγραμματίζουμε την ενεργοποίηση του, σύμφωνα με την εποχή ή το πρόγραμμά μας και «κερδίζουμε» την καλύτερη λειτουργία του, με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση.

Μπορούμε μάλιστα να δημιουργήσουμε κι έξυπνα σενάρια, ορίζοντας συγκεκριμένες φράσεις για καθένα από αυτά, τις οποίες θα αναγνωρίζει η Siri! Για παράδειγμα, μπορούμε να ορίσουμε ότι όποτε η θερμοκρασία φτάσει τους 35⁰C, το κλιματιστικό μας θα ενεργοποιείται σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες.

#4 Επιλέγουμε κλιματιστικό με λειτουργίες για υγιεινή ατμόσφαιρα

Το σπίτι μας είναι ένα «καταφύγιο» στο οποίο θέλουμε να νιώθουμε άνετα κάθε στιγμή. Ακριβώς για αυτό, αξίζει να επενδύσουμε σε ένα κλιματιστικό το οποίο με τις τεχνολογίες του θα μας προσφέρει μία καθαρή, υγιεινή ατμόσφαιρα, απαλλαγμένη από «αόρατα», επιβλαβή σωματίδια. Η τεχνολογία Ultraviolet Τύπου C, η οποία εξουδετερώνει ιούς και βακτήρια, καθώς και ο ισχυρός ιονιστής, ο οποίος εξαφανίζει μικρόβια, σκόνη, γύρη, καπνό και δυσάρεστες οσμές, είναι μόνο μερικές από τις τεχνολογίες που ξεχωρίζουν τα κλιματιστικά της Inventor ως τα καλύτερα της αγοράς. Όσο για το Φίλτρο Αποστείρωσης HEPA, πρόκειται για μία καινοτομία που απομακρύνει ακόμη και τα πιο μικρά, αιωρούμενα σωματίδια, χαρίζοντάς μας ένα απόλυτα υγιεινό περιβάλλον.

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα κριτήρια που αποδεικνύουν πως τα κλιματιστικά της Inventor είναι μία αξιόπιστη επένδυση ζωής για το σπίτι μας. Με τις σύγχρονες λειτουργίες τους μπορούν να μας προσφέρουν άνεση, οικονομία και εξοικονόμηση ενέργειας, ώστε να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή στον χώρο μας.