Τρεις αυθεντικές εμπειρίες που συνθέτουν το «παζλ» του ελληνικού καλοκαιριού

Εάν υπάρχει μία εικόνα που μας «υπόσχεται» κάθε καλοκαίρι τις πιο ανέμελες στιγμές, δεν είναι άλλη από τις γραφικές προβλήτες των λιμανιών.

Τρεις αυθεντικές εμπειρίες που συνθέτουν το «παζλ» του ελληνικού καλοκαιριού
4'

Μπορεί τον χειμώνα να λατρεύουμε τις περιηγήσεις στις χιονισμένες βουνοκορφές, την άνοιξη να διεγείρονται οι αισθήσεις μας από την ανθισμένη φύση και το φθινόπωρο να θαυμάζουμε τις κίτρινες, κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις των φύλλων που δημιουργούν μία αίσθηση μυστηρίου στην ατμόσφαιρα όμως, η αλήθεια είναι πως το ελληνικό καλοκαίρι δεν συγκρίνεται με άλλη εποχή.

Και αυτό διότι η αυθεντικότητά του, εντοπίζεται σε ένα «μωσαϊκό» γνήσιων εικόνων και εμπειριών που βασίζεται σε περιπετειώδεις ανακαλύψεις και στιγμές ηρεμίας με αγαπημένα πρόσωπα και που έχει ως φόντο το απέραντο γαλάζιο.

Κάθε καλοκαίρι, λοιπόν, έχουμε την ευκαιρία να γεμίσουμε την ψυχή μας και να ταξιδέψουμε το πνεύμα μας σε μέρη ξεχωριστά, προορισμούς που έχουν να μας διηγηθούν τη δική τους ιστορία. Όπως ακριβώς κάνει και η νέα συλλεκτική συσκευασία του αγαπημένου μας Ούζου Πλωμαρίου, που έχει άρωμα Ελλάδας και τα σήματα Μορς στο μπουκάλι της, για να μας θυμίσει πως υπάρχουν πολλές εμπειρίες, που συνθέτουν το «παζλ» του ελληνικού καλοκαιριού.

Τα γραφικά λιμανάκια που θα συναντήσουμε στα πιο απόκρημνα μέρη

Εάν υπάρχει μία εικόνα που μας «υπόσχεται» κάθε καλοκαίρι τις πιο ανέμελες στιγμές, δεν είναι άλλη από τις γραφικές προβλήτες των λιμανιών. Εκεί που παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα θα απολαύσουμε εκλεκτούς μεζέδες με συντροφιά το αγαπημένο μας απόσταγμα, έτσι ώστε να πιούμε στην υγειά των πιο καλοκαιρινών μας στιγμών.

Διότι μόνο έτσι θα καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε, όχι μόνο με τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και με τον ίδιο μας τον εαυτό, γνωρίζοντας εις βάθος τις πιο ενδόμυχες σκέψεις, τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς μας. Για εμάς, λοιπόν, που δεν βλέπουμε την ώρα να αφήσουμε πίσω μας το στρες και την ένταση της πόλης, ήρθε η ώρα να επισκεφτούμε ένα από τα όμορφα ταβερνάκια του αγαπημένου μας προορισμού, με θαλασσινούς μεζέδες και το πιο αρωματικό Ούζο Πλωμαρίου, ως είθισται, κάθε καλοκαίρι.

Τα καραβάκια που ανοίγουν τα πανιά τους και μας θυμίζουν την ιστορία μας

Όσοι από εμάς θέλουμε να γνωρίσουμε αυτό το καλοκαίρι, μία άλλη πλευρά της νησιωτικής Ελλάδας, αρκεί να ξετυλίξουμε το «κουβάρι» των ιστορικών γεγονότων, που έκαναν κάθε «κουκίδα» του χάρτη της χώρας μας… ξεχωριστή! Το μόνο που χρειάζεται, είναι να ανακαλύψουμε τη ναυτική κουλτούρα της Ελλάδας, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ελληνικό καλοκαίρι.

Είτε επιλέξουμε τη Χίο, είτε τις Σπέτσες και τα Ψαρά, τα ιστορικά γεγονότα, το ναυτικό πνεύμα, αλλά και η αξία της ελληνικής ναυσιπλοΐας στον πολιτισμό της χώρας μας, θα μας θυμίσουν πως το αυθεντικό, ναυτικό πνεύμα της Ελλάδας είναι ακόμη εδώ. Σε αυτό, φυσικά, έρχεται να προστεθεί και η νέα συλλεκτική συσκευασία του Ούζου Πλωμαρίου, που έχει άρωμα Ελλάδας και γραμμένο το όνομα του Ούζου πάνω στη φιάλη σε γλώσσα Μορς, ως φόρο τιμής σε μια γλώσσα η οποία είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τις ναυτικές περιπέτειες στη θάλασσα.

Το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας που «ανοίγει» τα μάτια και την ψυχή μας

Και για εμάς που γνωρίζουμε ήδη πολλούς λόγους για τους οποίους κάθε ελληνικό καλοκαίρι, η θάλασσα «πρωταγωνιστεί» στις σκέψεις μας, ήρθε η στιγμή να μάθουμε έναν ακόμη: Μας προσφέρει έναν ξεχωριστό «κώδικα» επικοινωνίας. Με έμπνευση, λοιπόν, από τα χρώματα και τη γλώσσα της θάλασσας, το Ούζο Πλωμαρίου «αγκαλιάζει» το ελληνικό καλοκαίρι και παραμένει πιστό στην παράδοση της χώρας μας.

Διότι όταν έχουμε θέα στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου και του Αιγαίου δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αρκούν μερικές γουλιές από το αγαπημένο μας Ούζο, το οποίο - δημιουργώντας μια ειδική περιορισμένη έκδοση, αφιερωμένη στον κώδικα Μορς ως φόρο τιμής σε μια γλώσσα που έχει συνδεθεί με ναυτικές ιστορίες και τη ναυτική κουλτούρα της Ελλάδας- στηρίζει το φετινό καλοκαίρι τη ναυτοσύνη των Ελλήνων, η οποία ορίζεται και ως ο παραδοσιακός, άγραφος κώδικας ηθικής και συμπεριφοράς στη θάλασσα.

Φυσικά, οι παραπάνω εικόνες είναι μόνο μερικές από όσες μπορούν να συνθέσουν το «παζλ» των καλοκαιρινών μας αναμνήσεων. Διότι η απάντηση στο ερώτημα «γιατί το ελληνικό καλοκαίρι είναι ξεχωριστό;», δεν εξαρτάται από το μέρος στο οποίο θα μας βρουν οι ηλιόλουστες ημέρες που διανύουμε. Στην πραγματικότητα, εξαρτάται από την παρέα που θα μας συνοδεύσει και από τα μοναδικά «σήματα Μορς» που στέλνει το Ούζο Πλωμαρίου, προσκαλώντας μας να απολαύσουμε για μία ακόμα φορά το καλοκαίρι μας, σε έναν ελληνικό τόπο που ξεχωρίζει για τη ναυτική του ιστορία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή