Οι καλύτερες προσφορές σε πλυντήρια ρούχων για φοιτητές και μικρά διαμερίσματα

Είσαι νέος φοιτητής ή αποφάσισες να ζήσεις την ανεξαρτησία σου, μένοντας μόνος για πρώτη φορά; Μαζί με τον ενθουσιασμό για αυτή τη νέα σελίδα της ζωής σου έρχονται και κάποιες ευθύνες για τις οποίες μέχρι τώρα δεν χρειαζόταν να ανησυχείς, όπως η φροντίδα των ρούχων σου. 

Οι καλύτερες προσφορές σε πλυντήρια ρούχων για φοιτητές και μικρά διαμερίσματα
3'

Για πολλούς φοιτητές και ανθρώπους, που ζουν σε μικρά διαμερίσματα, το πλυντήριο ρούχων αποτελεί αναγκαία συσκευή για την καθημερινότητά τους. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να επιλέξεις ένα μοντέλο, που να προσφέρει υψηλή απόδοση, ενώ ταυτόχρονα ταιριάζει στον περιορισμένο χώρο σου και δεν επιβαρύνει δυσανάλογα την τσέπη σου.

Η φετινή Black Friday που πέφτει στις 24 Νοεμβρίου είναι η ιδανική μέρα για να αποκτήσεις το ιδανικό πλυντήριο ρούχων, που ανταποκρίνεται στο lifestyle σου!

Τα βασικά χαρακτηριστικά, που πρέπει να προσέξεις, πριν κατευθυνθείς στα μαγαζιά είναι τα εξής:

Φόρτωση: Τα πλυντήρια διακρίνονται σε εμπρόσθιας φόρτωσης και άνω φόρτωσης.

Η πρώτη κατηγορία είναι και η πιο κλασική επιλογή. Ο κάδος βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του πλυντηρίου. Στη δεύτερη κατηγορία, ο κάδος τοποθετείται στο πάνω μέρος του πλυντηρίου. Αν έχεις μικρό χώρο, κάποιο στενό μπάνιο ίσως, τότε ένα πλυντήριο άνω φόρτωσης όχι μόνο θα κάνει τέλεια τη δουλειά του αλλά θα σε βοηθήσει να κερδίσεις έξτρα χώρο ή θα σου προσφέρει μια άνεση κινήσεων την οποία δεν θα είχες εάν προτιμούσες ένα εμπρόσθιας φόρτωσης.

Προσοχή: Πριν πας να αγοράσεις το οποιοδήποτε μοντέλο καλό θα ήταν να μετρήσεις πολύ καλά τον διαθέσιμο χώρο σου. Και όταν λέμε καλά εννοούμε ακριβώς! Έχε στο νου σου ότι για λόγους ευκολίας, τα πλυντήρια συνήθως κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με το πλάτος τους. Τα στενά, που είναι περίπου έως 50εκατ., τα κανονικά που είναι περίπου 60εκατ. και τα πλατιά από 65εκατ. και πάνω.

Χωρητικότητα: Αναφέρεται στο μέγιστο βάρος (δηλαδή την ποσότητα) των ρούχων που θα μπορείς να πλένεις κάθε φορά που χρησιμοποιείς το πλυντήριο. Το μέγεθος του νοικοκυριού και το πόσο συχνά βάζεις πλυντήριο είναι βασικό κριτήριο. Αν λοιπόν μένεις μόνος αλλά θέλεις να πλένεις παπλώματα και κουβέρτες, καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα πλυντήριο τουλάχιστον 7 κιλών.


Ενεργειακή απόδοση: Τα ενεργειακά αποδοτικά πλυντήρια ρούχων μπορούν να σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα και να μειώσεις το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα. Επιλέγοντας πλυντήρια με υψηλή ενεργειακή απόδοση, όπως αυτά που φέρουν την ετικέτα Ενεργειακής Κλάσης A++ ή A+++, εξασφαλίζεις μια βιώσιμη επιλογή για το μέλλον.

Απόδοση στο στύψιμο: Στα περισσότερα πλυντήρια ο κάδος πραγματοποιεί από 800 έως και 1600 στροφές το λεπτό. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των στροφών τόσο πιο στεγνά βγαίνουν τα ρούχα από το πλυντήριο, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο αναμονής μέχρι να στεγνώσουν στην απλώστρα. Θα πρέπει, όμως, να θυμάσαι ότι οι πολλές στροφές το λεπτό προκαλούν φθορά στα ρούχα, για αυτό καλό θα ήταν να επιλέξεις χαμηλές στροφές όταν πλένεις ευαίσθητα ρούχα ή μάλλινα. Σε πολλά πλυντήρια πλέον μπορείς να επιλέξεις το κατάλληλο πρόγραμμα ανάλογα με το είδος των ρούχων που πλένεις κάθε φορά.


Επιπλέον χαρακτηριστικά: Έχοντας περιορισμένο χώρο, μπορεί να είναι χρήσιμο να εξετάσεις πλυντήρια με πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως αντιστροφή πόρτας για ευκολότερη φόρτωση, ενσωματωμένα συστήματα αποστράγγισης, και διάφορες ρυθμίσεις πλυσίματος για να εξασφαλίσεις ότι τα ρούχα σου θα πλυθούν αποτελεσματικά. Αν μάλιστα επιλέξεις μια συσκευή με λειτουργία «μισού φορτίου», θα μειώσεις στο μισό τόσο την κατανάλωση νερού αλλά και το ρεύμα που καις.

Τέλος μην ξεχάσεις να ενημερωθείς για τη διαδικασία που ακολουθείται σε περίπτωση βλάβης, τη διάρκεια της εγγύησης και την προβλεπόμενη διάρκεια ζωής της νέας σου συσκευής.

Η Black Friday είναι η ιδανική ευκαιρία για να βρεις το ιδανικό πλυντήριο ρούχων για το σπίτι σου. Μην περιμένεις ούτε λεπτό. Γράψου τώρα στο newsletter και μάθε πρώτος τις καταπληκτικές Black Friday προσφορές στο Πλαίσιο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή