Τρεις λόγοι και δύο τρόποι για να μπούμε σε festive mood εγκαίρως φέτος

Όσο ετών και αν είμαστε, έχουμε ανάγκη να μπούμε σε χριστουγεννιάτικη διάθεση. H Nova είναι εδώ για να μας βοηθήσει μέσα από τη δωρεάν προσφορά της ΕΟΝ.

Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι, αυτοί που λατρεύουν τα Χριστούγεννα και αυτοί που θα μπορούσαν να ζήσουν και χωρίς αυτή τη γιορτή. Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, μάλλον θα έχετε στολίσει το σπίτι από τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου και απλά μετράτε αντίστροφα για τις δύο επίσημα χριστουγεννιάτικες εβδομάδες.

Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, τότε μάλλον το δέντρο βρίσκεται στο πατάρι και σκέφτεστε μήπως πρέπει να μείνει κι εκεί, στολίζοντας κάτι λιγότερο φέτος...

Ας το πάρουμε όμως λίγο… αλλιώς κι ας σκεφτούμε τι σημαίνει «Χριστούγεννα» - πέρα από τον υπέρλαμπρο στολισμό: Σημαίνει χρόνο με τους αγαπημένους, σημαίνει χαλάρωση λόγω αργιών, σημαίνει ακόμα περισσότερος χρόνος για ταινίες και σειρές – είτε μαζί με τους δικούς μας, είτε μόνοι μας!

Σε όποια «κατηγορία» κι αν ανήκουμε λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε την ανάγκη να μπούμε έγκαιρα σε χριστουγεννιάτικη διάθεση. Άλλωστε, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, μιλάμε για μία περίοδο που υπόσχεται μαγεία και… θαύματα! Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να πείσουν ακόμη και τον πιο δύσπιστο, εμείς, όμως, θα μείνουμε σε τρεις.

#1 Χριστούγεννα σημαίνουν περισσότερα χαμόγελα

Αρχίζοντας από τώρα τις ετοιμασίες για τα Χριστούγεννα, μας βοηθά να έχουμε καλύτερη διάθεση και να βλέπουμε την καθημερινότητα με άλλο μάτι. Σκεφτείτε όλα τα φωτάκια και στολίδια, τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, αλλά και τις jazz μελωδίες που ακούγονται σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, από το πρωί ως το βράδυ…

Θέλοντας και μη, όλη αυτή η λάμψη και τα χρώματα σχηματίζουν ένα -μικρό ή μεγάλο- χαμόγελο στα χείλη μας. Υπάρχει κάτι πιο όμορφο από αυτό;

#2 Χριστούγεννα σημαίνουν περισσότερα δώρα για όλους

Τα δώρα είναι γνωστό ότι αποτελούν μία κίνηση που δείχνει την αγάπη μας στην οικογένεια και τους φίλους μας. Και τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που τα δώρα σχεδόν επιβάλλονται, έστω κι άτυπα, είτε γιορτάζει κάποιος είτε όχι.

Υπάρχει, άραγε, μεγαλύτερη χαρά από το παιδί μας, τη μητέρα μας ή την κολλητή μας που ενθουσιάζεται όταν ανοίγει το δώρο μας και βλέπει ότι είναι κάτι που ήθελε καιρό ή… δεν ήξερε ότι το θέλει; Σε αυτό το ίδιο πλαίσιο, θα λάβουμε κι εμείς κάποιο δώρο (μαζί και τη χαρά). Αμοιβαία δώρα, αμοιβαία όμορφα συναισθήματα -αυτά είναι τα Χριστούγεννα.

#3 Χριστούγεννα σημαίνουν μοναδικές στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα

Πάνω απ΄ όλα, όμως, δεν υπάρχει περίοδος που να την έχουμε συνδέσει περισσότερο με την οικογένεια και τους φίλους μας από τα Χριστούγεννα. Αυτές τις μέρες έχουμε περισσότερο χρόνο για τα πρόσωπα που αγαπάμε και δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες για να βρεθούμε από κοντά -είτε έξω είτε, κυρίως, στο σπίτι.

Το γεγονός ότι είμαστε πιο χαλαροί μας επιτρέπει να κάνουμε μαζί δραστηριότητες που δεν κάνουμε κάθε μέρα. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν από εκδρομές σε χειμερινούς προορισμούς μέχρι φαγητό και θεματικά movie nights υπό το φως που δημιουργούν τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Κάπως έτσι, δημιουργούμε όμορφες αναμνήσεις που μας «γεμίζουν» συναισθηματικά, τουλάχιστον μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα.

Πώς μπαίνουμε σε Christmas mood;

Ας πούμε ότι καταλαβαίνουμε πλέον όλοι γιατί αξίζει να περιμένουμε από νωρίς τα Χριστούγεννα. Πώς, όμως, μπορούμε να μπούμε σε εορταστική διάθεση;

Δεδομένου ότι τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη ευκαιρία για να περάσουμε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και την παρέα μας, μπορούμε να ετοιμάσουμε μαζί τα γλυκά που θα φάμε στα γιορτινά τραπέζια. Μικροί και μεγάλοι μπαίνουμε στην κουζίνα, βάζουμε ποδιά και αρχίζουμε να φτιάχνουμε ό,τι μας αρέσει περισσότερο -από μελομακάρονα μέχρι μπισκότα gingerbread. Έτσι, το σπίτι μας θα γεμίσει από χριστουγεννιάτικα αρώματα κι εμείς θα αρχίσουμε να αισθανόμαστε τη χαρά που προσφέρουν οι γιορτές.

Από εκεί και πέρα, οι μαραθώνιοι ταινιών με χριστουγεννιάτικες -κι όχι μόνο- ταινίες μάς βάζουν σε festive mood για τα καλά. Φοράμε τις πιο ζεστές μας πιζάμες, ανάβουμε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια, καθόμαστε αναπαυτικά στον καναπέ και είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε έναν κόσμο συναρπαστικό -αν όχι μαγικό-, έχοντας δίπλα μας και τα γλυκά που φτιάξαμε πριν.

Όσον αφορά το τι θα δούμε, οι επιλογές είναι πολλές -και καλύπτουν όλα τα γούστα- χάρη στο πλούσιο Χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο της πλατφόρμας ΕΟΝ της Nova. Αν θέλουμε να δούμε πολυαναμενόμενες πρεμιέρες ταινιών, τότε κανονίζουμε, μετά το γιορτινό τραπέζι στις 24 Δεκεμβρίου, movie night για να δούμε την 4η ταινία «John Wick» και τον αγαπημένο Keanu Reeves, που θα προβληθεί στο πλαίσιο της ζώνης Sunday Premiere στο Novacinema1.

Αντίστοιχα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς βλέπουμε την ταινία κινουμένων σχεδίων «Puss in Boots: Last Wish» καθώς, τέτοιες μέρες, ακόμα και οι ενήλικες έχουμε την ανάγκη να νιώσουμε για λίγο παιδιά.

Αυτές τις γιορτές, λοιπόν, όλοι θα παρακολουθούμε κορυφαίες ταινίες και σειρές στην ΕON – κι αυτό διότι η Nova προσφέρει σε όλους ένα μοναδικό δώρο: Εντελώς δωρεάν πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο της ΕΟΝ για όλους και σε ολόκληρη την Ελλάδα, έως τις 10 Ιανουαρίου. Προς αποφυγή… παρεξηγήσεων, πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτό σημαίνει πως οι χρήστες που έχουν ΕΟΝ αλλά δεν έχουν το πλήρες περιεχόμενο της ΕΟΝ τώρα θα έχουν πρόσβαση και στο υπόλοιπο περιεχόμενο αυτόματα. Επίσης, όσοι δεν έχουν καθόλου ΕΟΝ, θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο και, μάλιστα, χωρίς καμία δέσμευση!

Έτσι, θα απολαύσουμε επίσης, από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου, το γιορτινό pop up κανάλι Νοva Christmas τρεις οικογενειακές ταινίες back to back κάθε μέρα -σύνολο 45 ταινίες για μικρούς και μεγάλους. Το Novalifε γιορτάζει κι αυτό τα Χριστούγεννα, καθώς στις 23 και 24 Δεκεμβρίου θα προβάλλει τους ημιτελικούς του Νο1 show «America’s got Talent», με τον μεγάλο νικητή να αναδεικνύεται στον τελικό που θα προβληθεί ανήμερα των Χριστουγέννων. Επιπλέον, κάθε βράδυ στις 21:00, προβάλλεται μια ταινία για κάθε ηλικία και για όλα τα γούστα, ενώ μετά ακολουθεί το «The Tonight Show Jimmy Fallon» σε Χριστουγεννιάτικο στυλ.

Για να έχουμε πρόσβαση σε ολόκληρο το πρόγραμμα της ΕΟΝ, που περιλαμβάνει περισσότερες από 4.000 ταινίες και επεισόδια σειρών που διατίθενται και On Demand, μένει να επιλέξουμε το πρόγραμμα ΕΟΝ ή το Συνδυαστικό Πρόγραμμα ΕΟΝ που μας καλύπτει. Μάλιστα, το πρόγραμμα του Novacinema είναι διαθέσιμο για μία εβδομάδα μετά τη live προβολή του, καθώς η ΕΟΝ προβλέπει Catch up 7 ημερών.

Η διαδικασία για να το αποκτήσουμε είναι απλή: Αρκεί να μπούμε στο eon.nova.gr, να συμπληρώσουμε τη φόρμα εγγραφής με τα στοιχεία μας και αμέσως θα λάβουμε άμεσα στο κινητό και το email που δηλώσαμε τα στοιχεία σύνδεσης, για να ξεκινήσουμε να απολαμβάνουμε τον μοναδικό κόσμο της EON μέσα από τη Smart TV μας ή κάθε συσκευή (PC / Mac και tablet / smartphone) που έχουμε!

Γιορτές για όλους, για να περάσουμε όλοι καλά, με πλούσιο και σούπερ ενδιαφέρον περιεχόμενο – για να γίνουν αυτά τα Χριστούγεννα, πραγματικά ξεχωριστά!

Μπες κι εσύ τώρα στο eon.nova.gr, πάρε τους κωδικούς σου και γιόρτασε τα φετινά Χριστούγεννα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!