Nestlé Needs YOUth: Πώς η στήριξη των νέων ανθρώπων «χτίζει» ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας

Οι νέες και οι νέοι έως 29 ετών αποκτούν τα απαραίτητα εφόδια για την επαγγελματική τους ζωή μέσα από την πρωτοβουλία «Nestlé Needs YOUth»

Nestlé Needs YOUth: Πώς η στήριξη των νέων ανθρώπων «χτίζει» ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας
4'

Τα τελευταία περίπου 15 χρόνια, η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και την Ελλάδα, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο. Μία από τις μεγαλύτερες επιπτώσεις της κρίσης παρατηρήθηκε στην απασχολησιμότητα, ιδίως των νέων ανθρώπων. Μάλιστα, πριν από μία δεκαετία, το 2013, η οικονομική κρίση βρισκόταν στην κορύφωσή της και τα ποσοστά ανεργίας των νέων σε επίπεδα ρεκόρ.

Αυτή η κατάσταση επηρέασε, πέρα από την απασχόληση και την οικονομική κατάσταση των νέων, και την ψυχολογία τους και μάλιστα, ενώ βρίσκονταν στην πιο παραγωγική τους ηλικία. Όμως, οι νέοι είναι το μέλλον, καθώς είναι δημιουργικοί και έχουν τη δύναμη να φέρουν θετικές αλλαγές. Γι’ αυτό πρέπει να ζουν σε έναν κόσμο που τους επιτρέπει να είναι δημιουργικοί και φιλόδοξοι και να ονειρεύονται. Για να συμβεί αυτό, ωστόσο, είναι απαραίτητο να έχουν και τα εφόδια για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Δίνοντας δύναμη στους νέους

Σε αυτό το περιβάλλον, υπάρχουν εταιρείες όπως η Nestlé Ελλάς, οι οποίες αναγνωρίζουν ότι, αν οι νέοι είναι πρωτοπόροι, δεν κάνουν εκπτώσεις στη δημιουργικότητά τους και καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους, έχουμε πετύχει ως κοινωνία συνολικά.

Έτσι, δημιούργησε μία πρωτοβουλία που είχε ως βασικό σκοπό να συμβάλλει στη βελτίωση της απασχολησιμότητας των νέων ανθρώπων. Επιπλέον, στόχος της ήταν να ενισχύσει τις δεξιότητές τους ανανεώνοντας την πίστη τους στο μέλλον και τα όνειρά τους. Με αυτό το σκεπτικό, γεννήθηκε το πρόγραμμα «Nestlé Needs YOUth», το οποίο εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του 2013 στην Αθήνα και που σήμερα, δέκα χρόνια μετά, συνεχίζει να υποστηρίζει με συνέπεια την επαγγελματική ζωή των νέων.

Έχοντας αναγνωρίσει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι νέοι για ένα καλύτερο μέλλον για όλους, η Nestlé Ελλάς υιοθέτησε το πρόγραμμα και μετά από δέκα χρόνια, έχει έρθει σε επαφή με περισσότερους από 22.000 νέες και νέους από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, η εταιρεία έχει προσφέρει στους νέους ανθρώπους περισσότερες από 1.250 ευκαιρίες απασχόλησης και πρακτικής άσκησης.

Δράσεις που στηρίζουν έμπρακτα τη νέα γενιά

Η πρωτοβουλία «Nestlé Needs YOUth» περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικές δράσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πρόγραμμα Ανοιχτής Καινοτομίας Ignite Ideas, το οποίο υλοποιείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιταχύνει τις καινοτόμες ιδέες από ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις σε τομείς που είναι συνυφασμένοι με τη δραστηριότητα της Nestlé, ώστε να είναι εφικτή η εφαρμογή τους στο πραγματικό εργασιακό περιβάλλον.

Επιπλέον, η εταιρεία εφαρμόζει το πρόγραμμα «Nesternship», το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε τελειόφοιτους να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και να αποκτήσουν εμπειρία μέσα από την πρακτική άσκηση. Μία ακόμα πρωτοβουλία και μάλιστα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία συμμετέχει ενεργά η εταιρεία, είναι η «Εuropean Vocational Skills Week». Να αναφέρουμε απλώς ότι στο πλαίσιό της οργανώνονται ημερίδες οι οποίες έχουν ως στόχο την εκπαίδευση και την ενημέρωση των νέων γύρω από επίκαιρα θέματα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός, οι Πωλήσεις, η Πράσινη Επιχειρηματικότητα, καθώς και η Βιωσιμότητα.

Θέλοντας να συμβάλλει στην ενίσχυση και τη διεύρυνση των δράσεων για την υποστήριξη των νέων, μάλιστα, η Nestlé Ελλάς υπέγραψε πρόσφατα Σύμφωνο Συνεργασίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Και στόχος του δεν είναι άλλος από την εφαρμογή κοινών δράσεων για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των αποφοίτων του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Βασίλης Αδαμίδης, Διευθυντής Ανθρώπινουν Δυναμικού & Νίκος Εμμανουηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος

Με τους νέους να είναι ουσιαστικά οι επιχειρηματίες του αύριο, εκείνοι που πρέπει να δημιουργήσουν, να καινοτομήσουν και να αλλάξουν τον κόσμο μας, είναι ανάγκη να έχουν τα απαραίτητα εφόδια για να καταφέρουν να εξελιχθούν επαγγελματικά. Αυτή η ανάγκη είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κάποιος ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον είναι ιδιαίτερα δυναμικό, καθώς μεταβάλλεται διαρκώς. Λαμβάνοντας υπόψη μας όλα τα παραπάνω, το μέλλον μας προδιαγράφεται πιο φωτεινό με την εφαρμογή πρωτοβουλιών όπως το πρόγραμμα «Nestlé Needs YOUth, που στόχο έχει να κάνει πραγματικότητα τις επαγγελματικές φιλοδοξίες και τους στόχους των νέων ανθρώπων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή