Fortimel: «Δίνουμε βάρος σε όσα έχουν αξία» και φροντίζουμε για την υγεία των αγαπημένων μας

Όσο μεγαλώνουμε εμείς, μεγαλώνουν και τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα: Οι γονείς μας και οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας, στους οποίους έχουμε μεγάλη αδυναμία, γι’ αυτό και θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για να τους βλέπουμε γερούς και υγιείς.

Fortimel: «Δίνουμε βάρος σε όσα έχουν αξία» και φροντίζουμε για την υγεία των αγαπημένων μας
5'

Τα χρόνια όμως περνούν και πολλές φορές, όπως είναι λογικό, φέρνουν μαζί και κάποιες δοκιμασίες τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αγαπημένοι μας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περίοδοι κατά τη διάρκεια των οποίων, σωματικά και ψυχικά, δεν αισθάνονται στα καλύτερά τους. Είτε ο λόγος είναι η ξαφνική απώλεια βάρους, είτε η αδυναμία στην κίνηση ή ακόμη και η εξάντληση, ένα είναι το σίγουρο: Πρόκειται για συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε.

Και εδώ, είναι που έρχεται ή μάλλον, πρέπει να έρθει στο μυαλό μας η δυσθρεψία (υποθρεψία). Μία κατάσταση, η οποία συνήθως δεν γίνεται αντιληπτή από εκείνους που πλήττονται από αυτήν, γι’ αυτό και είναι σημαντικό ο περίγυρός τους, εμείς δηλαδή, να δίνουμε την απαραίτητη προσοχή και να δρούμε για εκείνους. Πώς θα το καταφέρουμε αυτό; Φροντίζοντας να βρούμε τον λόγο που η απώλεια βάρους τους «έχει χτυπήσει την πόρτα» και να τον καταπολεμήσουμε παρέα. Και ακόμα και αν είναι αργά, υπάρχει η κατάλληλη λύση και ονομάζεται Fortimel . Ο λόγος για τα θρεπτικά σκευάσματα που συμβάλλουν στην αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης και ενέργειας και βοηθούν στην διατροφική διαχείριση της δυσθρεψιάς (υποθρεψίας).

Πριν όμως πούμε περισσότερα, πάμε να δούμε τι σημαίνει να πάσχει από δυσθρεψία ένας άνθρωπος και τι πρέπει να κάνει γι’ αυτό;

Τι είναι η δυσθρεψία (υποθρεψία) και ποιους επηρεάζει;

Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουμε και ο οργανισμός μας ωριμάζει, τόσο τα χρόνια που περνούν όσο και κάποιες ασθένειες που μπορεί να μας προσβάλλουν, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την υγεία μας. Οπότε, μπορεί η ποσότητα των θερμίδων και τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε από τη διατροφή μας να μην επαρκούν για τον οργανισμό μας και έτσι, αυτός να μην μπορεί να ανταπεξέλθει.

Αυτό, λοιπόν, ονομάζεται δυσθρεψία και αν είστε άτομα άνω των 65 ετών, αν πάσχετε από κάποια ασθένεια ή αν έχετε στον περίγυρό σας άτομα που ενδεχομένως ανήκουν σε μία από αυτές τις κατηγορίες, αυτό το κείμενο μάλλον σας αφορά άμεσα. Παρόλα αυτά, συμπτώματα δυσθρεψίας ενδέχεται να τα παρουσιάσουν άτομα που δυσκολεύονται να αυτοεξυπηρετηθούν λόγω ηλικίας ή ογκολογικοί ασθενείς, χειρουργημένοι, άτομα τα οποία πάσχουν από κατάθλιψη, άνοια ή που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα δόντια τους.

Πώς αναγνωρίζουμε τα συμπτώματα ;

Αν παρατηρούμε ότι οι πιο συχνές φράσεις των κοντινών μας ανθρώπων είναι: «Δεν έχω όρεξη να φάω», «Δεν μου κάνουν τα ρούχα μου», «Δεν μπορώ να φάω από τότε που ξεκίνησα τα χάπια» ή «Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ όταν μου μιλάνε», τότε μάλλον ο οργανισμός τους, τους ειδοποιεί και στέλνει σήματα με διάφορους τρόπους. Και εδώ χρειάζεται σίγουρα και η δική μας συμβολή.

Μπορεί, λοιπόν, η πιο ισχυρή ένδειξη δυσθρεψίας να είναι η ξαφνική απώλεια βάρους, που κυμαίνεται στο 10% σε ένα διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών για ανθρώπους ηλικίας άνω των 70 ετών, αλλά δεν σταματάει μόνο σε αυτό. Η ύπαρξη φλεγμονής από κάποια πάθηση, η μειωμένη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, η έλλειψη όρεξης για φαγητό και η αδυναμία πρόσληψης τροφής είναι πολύ σημαντικά δείγματα για το αν πάσχει κάποιος από δυσθρεψία. Παρόλα αυτά, η διάγνωση δεν πρέπει να γίνεται αυθαίρετα, αλλά με τη συμβολή επαγγελματιών υγείας.

Βέβαια, στην περίπτωση που υπάρχει οποιαδήποτε υποψία ότι κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο παρουσιάζει συμπτώματα δυσθρεψίας, πριν συμβουλευτούμε κάποιον ειδικό, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε γι’ αυτούς και έναν δωρεάν και γρήγορο έλεγχο στη σελίδα dosevaros.gr .

Οι συμβουλές που παρέχονται μέσω αυτής της εφαρμογής δεν αποτελούν επίσημη ιατρική γνωμάτευση, αλλά μια γενική αξιολόγηση βάσει των απαντήσεων σας.

«Δώσε βάρος σε όσα έχουν αξία»

Οι σημαντικές στιγμές για κάθε άνθρωπο, ιδίως αν είναι ηλικιωμένος, είναι αυτές που περνάει με τους αγαπημένους του ανθρώπους, αυτές οι μικρές και πολύτιμες χαρές που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά του. Κάποιες φορές όμως, αυτές οι στιγμές επηρεάζονται και η δυσθρεψία είναι ένας από τους βασικούς λόγους, αφού τα συμπτώματά της, φέρνουν συχνά στους ασθενείς εξάντληση και αδυναμία.

Η καμπάνια του FORTIMEL της NUTRICIA με το μήνυμα «Δώσε βάρος σε όσα έχουν αξία» είναι εδώ με σκοπό να δώσει ένα αισιόδοξο μήνυμα στους ανθρώπους που παρουσιάσουν ακούσια απώλεια βάρους και να τους ενθαρρύνει να διαχειριστούν το θέμα και να αναγνωρίσουν τι έχει πραγματικά αξία για αυτούς.

Σημαντικό, είναι να τονιστεί ότι τα Fortimel της NUTRICIA είναι τρόφιμα για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς, για τη διαιτητική διαχείριση της δυσθρεψίας (υποθρεψίας), η οποία σχετίζεται με ασθένεια και χορηγούνται υπό την επίβλεψη ενός επαγγελματία υγείας. Η συγκεκριμένη καμπάνια τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας.

Η φροντίδα των αγαπημένων μας προσώπων και ειδικά των γονιών, των γιαγιάδων ή των παππούδων μας, αποτελεί την πιο σημαντική κίνηση που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς. Διότι αυτό που έχει πραγματική αξία για τους ηλικιωμένους, είναι οι καθημερινές στιγμές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, χωρίς περιορισμούς, οι μικρές χαρές της ζωής, που θέλουν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν.

Τα θρεπτικά σκευάσματα Fortimel της NUTRICIA θα τα βρούμε με νέο εικαστικό και όνομα, η σύνθεση τους όμως παραμένει ίδια.

Αριθμ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: FORTIMEL PROTEIN 1.5KCAL (ΒΑΝΙΛΙΑ, ΦΡΑΟΥΛΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΚΑΦΕΣ): 82379/27-07-2023, FORTIMEL 1.5KCAL ΣΟΚΟΛΑΤΑ: 119491/08-11-2023, FORTIMEL 1.5 KCAL ΒΑΝΙΛΙΑ: 83217/28-07-2023, FORTIMEL PROTEIN 2KCAL (ΒΑΝΙΛΙΑ, ΦΡΑΟΥΛΑ, ΜΟΚΑ): 82851/28-07- 2023. Τα προϊόντα δεν υπόκεινται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή