Το νέο μενού του Delta Restaurant με αέρα τριών αστέρων
Το Delta Restaurant παρουσιάζει το ολοκαίνουριο μενού του. Μετρώντας σχεδόν τρία χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, το μοναδικό ελληνικό εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin και ένα πράσινο αστέρι Michelin για τη βιώσιμη γαστρονομία, ανανεώνει το μενού του με σκοπό την κατάκτηση νέων κορυφών και γιατί όχι, του τρίτου αστεριού Michelin.
Το Delta Restaurant παρουσιάζει το ολοκαίνουριο μενού του. Μετρώντας σχεδόν τρία χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, το μοναδικό ελληνικό εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin και ένα πράσινο αστέρι Michelin για τη βιώσιμη γαστρονομία, ανανεώνει το μενού του με σκοπό την κατάκτηση νέων κορυφών και γιατί όχι, του τρίτου αστεριού Michelin.
Στο επίκεντρο το πάθος για τελειότητα
Ο Γιώργος Παπαζαχαρίας, εμπνευσμένος από την πολυταξιδεμένη ζωή του και τις ηθικές του αξίες, παρουσιάζει τις επιρροές του με έναν μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας ένα μενού, το οποίο υπόσχεται να βελτιώνεται καθημερινά. Μια καινούρια πρόταση για την οποία ο σεφ σημειώνει με έμφαση:
«Με το νέο μενού γιορτάζουμε την αφοσίωση, τη δημιουργικότητα, την έμπνευση και το πάθος για την τελειότητα. Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το Delta Restaurant υπερβαίνοντας συχνά τα βιολογικά και ψυχικά μας όρια, νιώθουμε ότι ήρθε η στιγμή να δρέψουμε τους καρπούς της εντατικής εργασίας και να κινηθούμε σε μεγαλύτερα ύψη. Να δικαιωθούμε για τη σκληρή δουλειά και να απολαύσουμε την επιτυχία όπως ποτέ άλλοτε. Αναμφίβολα, για μένα πρόκειται για το καλύτερο μενού της καριέρας μου. Με τη στήριξη και τη συνεχή εκπαίδευση της ομάδας μου, καθημερινά αυτό το μενού θα βελτιώνεται, θα εξελίσσεται και θα γίνετε κομμάτι του εαυτού μας. Πρόκειται για ένα μενού που απαίτησε μήνες προετοιμασίας και δοκιμών, έρευνας και ανάπτυξης, ώστε να απευθύνεται και στις πέντε αισθήσεις, να μιμείται τη φύση με σεβασμό και να υπερασπίζεται τη βιωσιμότητα με συνέπεια».
Όλα όσα συνθέτουν την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία
Το Delta Restaurant συνεχίζει να θέτει υψηλά standard, επενδύοντας στην αδιάκοπη βελτίωση. Το νέο μενού, προϊόν εκατοντάδων ωρών προετοιμασίας και δοκιμών, ενσωματώνει στοιχεία από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Σκανδιναβία και την Ελλάδα, δημιουργώντας έναν κοσμοπολιτισμό που ξεχωρίζει για την ουσία του, χάρη στον πειραματισμό που αποδίδει, τη βιωσιμότητα που είναι εφικτή και την εντοπιότητα που γεφυρώνει τις αποστάσεις.
Οι ανανεωμένες προτάσεις του Delta Restaurant περιλαμβάνουν επιλογές Omnivore, Vegetarian και Vegan, διατηρώντας τον αινιγματικό τους χαρακτήρα. Ορισμένα εμβληματικά πιάτα θα παραμείνουν στο μενού, μετά από ριζική ανανέωση. Η πλούσια οινική λίστα του Τηλέμαχου Παπανδρέα, με πάνω από 1000 ετικέτες, εγγυάται την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία.
Σε μια φράση, το Delta Restaurant είναι μια μελετημένη σύμπραξη κουζίνας, front house, κάβας και μπαρ που εστιάζει στην τελειότητα και με το πνεύμα αυτό, φιλοδοξεί να συνεχίσει το ταξίδι του στα αστέρια και να φτάσει ακόμη πιο ψηλά.
Με τις πιο αγνές πρώτες ύλες, τις πιο εξεζητημένες τεχνικές, custom σουπλά και σκεύη, αλλά και το πιο ενημερωμένο service, ώστε το δείπνο να μετατρέπεται σε αλησμόνητη εμπειρία και πολύτιμη γνώση που σε διαμορφώνουν και σε αλλάζουν ως άνθρωπο.
Το Delta Restaurant δημιουργήθηκε από το Δειπνοσοφιστήριον τον Ιούλιο του 2021, με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό, αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο. Είναι το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα με δύο αστέρια Michelin -μια βράβευση που απέσπασε τα έτη 2022 και 2023- ενώ διαθέτει επίσης Green Star for Sustainable Gastronomy και σημαντικές διακρίσεις για την αρχιτεκτονική του μπαρ και το interior design του.