Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος υπενθυμίζει ότι «το αίμα σώζει ζωές»

Στη σύγχρονη εποχή ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται καθημερινά σε ανάγκη, με αποτέλεσμα η εθελοντική προσφορά συχνά, να είναι στο επίκεντρο. Κάπως έτσι, ενδυναμώνονται οι κοινωνικοί δεσμοί μεταξύ των ανθρώπων, καλλιεργείται η αλληλεγγύη και φυσικά, ενισχύεται η κοινωνία, αποκτώντας μία διαφορετική συνοχή.

Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος υπενθυμίζει ότι «το αίμα σώζει ζωές»
4'

Σε αυτό το πλαίσιο προσφοράς, η εθελοντική αιμοδοσία αποκτά ξεχωριστή θέση, καθώς η μετάγγιση αίματος είναι ζωτικής σημασίας για την υγειονομική περίθαλψη όσων πάσχουν από ασθένειες όπως η μεσογειακή αναιμία. Έτσι, η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί τον πυλώνα μιας ασφαλούς και επαρκούς προσφοράς αίματος και έχει τη δυνατότητα να σώσει -κυριολεκτικά- ζωές.

Βλέπετε, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι από τον Μάιο του 2005, οπότε και πραγματοποιήθηκε η 58η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, οι υπουργοί Υγείας από ολόκληρο τον κόσμο προχώρησαν σε ομόφωνη δήλωση δέσμευσης και υποστήριξης της εθελοντικής αιμοδοσίας. Μέσα από το ψήφισμα WHA58.13, ορίστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ως ετήσιο γεγονός που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου.

Μάλιστα, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα έχει σύνθημα «20 χρόνια προσφοράς: Σας ευχαριστούμε, αιμοδότες!» τιμώντας το ορόσημο της 20ης επετείου και τον βαθύ αντίκτυπο που έχει η εθελοντική αιμοδοσία στις ζωές των ασθενών και των δοτών. Αποτελεί, δηλαδή, μια ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τους αιμοδότες, τους δωρητές πλάσματος και αιμοπεταλίων για τις πραγματικά σωτήριες δωρεές τους, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα για δράση και παρακινώντας περισσότερα άτομα να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα της αιμοδοσίας.

Η σημασία της ύπαρξης επιχειρήσεων που δίνουν πίσω στην κοινωνία

Από τα παραπάνω προκύπτει πως η προσφορά (αίματος, και όχι μόνο), και από την πλευρά των επιχειρήσεων, έχει μεγάλη αξία, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του οικοσυστήματος και προϋπόθεση για την αρμονική συνύπαρξη όλων των μελών της κοινωνίας. Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος και η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. μάλιστα, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιχείρησης που έχει σχεδιάσει πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας, το οποίο περιλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις για την κοινωνική ενίσχυση και την προστασία του περιβάλλοντος -από εθελοντικές δεντροφυτεύσεις μέχρι αιμοδοσίες.

Αρκεί να αναλογιστούμε πως ζούμε σε έναν πλανήτη που πλήττεται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και πολύ γρήγορα, θα συνειδητοποιήσουμε ότι η επιχειρηματική ανάπτυξη οφείλει να συνυπάρχει αρμονικά με την περιβαλλοντική και κοινωνική ευημερία για τη βιωσιμότητα του τόπου (και του πλανήτη) μας. «Ο Β-οίκος της ζωής μας» είναι ένα ολοκληρωμένο, πολυδιάστατο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει συμπεριληπτικές δράσεις που αντανακλούν ακριβώς αυτήν τη φιλοσοφία και την εξελίσσουν σε ένα όραμα ισορροπημένης συμβίωσης.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα, πέρα από το να δίνει έμφαση σε θέματα περιβάλλοντος και βιωσιμότητας, δεν θα μπορούσε να μην προωθεί τον εθελοντισμό και την προσφορά προς τον άνθρωπο. Όλα αυτά, φυσικά, με στόχο τη βέλτιστη συνύπαρξή μας και την αειφόρα κοινωνική και επιχειρηματική ανάπτυξη.

14 χρόνια, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος δίνει ζωή στην κοινωνία

Η εθελοντική αιμοδοσία κατέχει ξεχωριστή θέση στις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας του φυσικού μεταλλικού νερού Βίκος, καθώς αποτελεί ένα πραγματικό δώρο αγάπης, κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Με λίγα λόγια, το ύψιστο δώρο για τη ζωή.

Άλλωστε, το σύνθημα της εταιρείας σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία είναι «Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα». Και αυτό, διότι το αίμα είναι αγαθό που δεν είναι προς πώληση, αλλά χαρίζεται. Το αίμα είναι ένα αγαθό σε ανεπάρκεια, το οποίο δεν μοιάζει με κανένα άλλο και μόνο η ανθρώπινη ευαισθησία μπορεί να το προσφέρει σε επάρκεια.

Αναγνωρίζοντας την αξία της εθελοντικής προσφοράς, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος πραγματοποιεί σταθερά εσωτερικές εθελοντικές αιμοδοσίες εδώ και 14 χρόνια. Η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2010 με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών κ. Π. Σεπετά και Ε. Θεοχάρη, οι οποίοι είναι και οι ίδιοι εθελοντές αιμοδότες, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα». Από τότε μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2024, έχουν πραγματοποιηθεί 41 εσωτερικές αιμοδοσίες, ενώ έχουν συλλεχθεί 1.064 φιάλες αίματος.

Παράλληλα, η εταιρεία πραγματοποιεί καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε μεγάλες πόλεις της χώρας μας (Αθήνα, Ιωάννινα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο), ενώ έχει προβεί και στην προσφορά μίας κινητής μονάδας αιμοληψίας στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», καθώς και τρία ειδικά οχήματα, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, για να μεταφέρουν με ασφάλεια τις φιάλες αίματος στον Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία απλή πράξη που φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος, έχοντας στο επίκεντρό του τον άνθρωπο, τη στηρίζει έμπρακτα και στέλνει το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς, υπενθυμίζοντας ότι «το αίμα σώζει ζωές».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή