Πώς οι ανθρώπινες σχέσεις… μας σώζουν ακόμα και στις πιο αναπάντεχες καταστάσεις

Η ιστορία έχει δείξει πως αυτό ακριβώς που δεν μπορεί να προβλέψει κάποιος δεν είναι τελικά και τόσο απίθανο να συμβεί.  

Πώς οι ανθρώπινες σχέσεις… μας σώζουν ακόμα και στις πιο αναπάντεχες καταστάσεις
6'

Είναι γεγονός πως πολλές δυσάρεστες καταστάσεις επιλέγουμε συχνά να μην τις σκεφτόμαστε. Για παράδειγμα, είσαι ιδιοκτήτης μιας μικρομεσαίας επιχείρησης, όπως π.χ. ενός ανθοπωλείου, και επιλέγεις να μη σκέφτεσαι την περίπτωση της διάρρηξης και την επακόλουθη κλοπή. Είναι γεγονός ότι αυτά δεν είναι από τα πρώτα πράγματα που περνούν από το μυαλό ενός ιδιοκτήτη, τουλάχιστον μέχρι να συμβούν. Όμως, η ιστορία έχει δείξει πως αυτό ακριβώς που δεν μπορεί να προβλέψει κάποιος δεν είναι τελικά και τόσο απίθανο να συμβεί.

Έτσι και έγινε με ένα συνοικιακό ανθοπωλείο πριν από λίγους μήνες. Ένα βράδυ, οι γείτονες είπαν πως ακούστηκε ένας συναγερμός και, μετά από κάποια ώρα, έγινε γνωστό πως κάποιοι ληστές παραβίασαν την πόρτα της επιχείρησης με στόχο να αποκτήσουν πρόσβαση στην ταμειακή μηχανή, αφού προκάλεσαν και ζημιές στο κατάστημα. Για κακή τύχη του ιδιοκτήτη, η «αποστολή» τους στέφθηκε με επιτυχία και, κάπως έτσι, χάθηκαν τα έσοδα των τελευταίων ημερών.

Τέτοιες στιγμές, φυσικά, είναι που συνειδητοποιεί κάποιος την αξία του να έχει «ασφάλεια επιχείρησης» καθώς τα απρόοπτα του επιχειρηματικού κόσμου είναι μέσα στο πρόγραμμα, κοστίζοντας τόσο σε οικονομικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Μετά το αρχικό σοκ, λοιπόν, δύο είναι οι ερωτήσεις που τριγυρίζουν το μυαλό κάθε επιχειρηματία: «Πού θα βρω τα χρήματα για να ξαναφτιάξω την επιχείρησή μου;» και «Ποιος θα με βοηθήσει;».

Για τους προνοητικούς, και οι δύο ερωτήσεις μπορούν να βρουν απάντηση σε ένα πρόσωπο που είναι πάντα δίπλα στον επιχειρηματία -όχι μόνο της ιστορίας μας, αλλά και οποιασδήποτε μικρομεσαίας επιχείρησης- ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, εξηγώντας τις επιλογές που έχει, ανάλογα την περίπτωση, και κατευθύνοντάς τον στην καλύτερη λύση. Πρόκειται για τον ασφαλιστικό σύμβουλο της Generali, που φροντίζει να ενημερώνει έγκαιρα για την ασφάλιση επιχειρήσεων και προτείνει πάντα το κατάλληλο πρόγραμμα βάσει των αναγκών της επιχείρησης.

Και για εμάς που ακόμη αναρωτιόμαστε πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα με την κλοπή στο ανθοπωλείο, αρκεί να συνεχίσουμε να διαβάζουμε και πολύ γρήγορα θα μάθουμε ότι ένα τηλεφώνημα ήταν αρκετό έτσι ώστε όλα να πάρουν, με σχεδόν μαγικό τρόπο, τον δρόμο τους.

Το πρόγραμμα που προσφέρει την κάλυψη που χρειάζεται κάθε μικρομεσαία επιχείρηση

Χάρη στην ασφαλιστική σύμβουλό του, λοιπόν, ο ιδιοκτήτης του ανθοπωλείου θυμήθηκε πως είχε επιλέξει ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα το οποίο προσφέρει όλα όσα χρειάζεται κάθε σύγχρονη επιχείρηση. Και αυτό γιατί προσφέρει ευέλικτες λύσεις ώστε να έχει πλήρη ελευθερία επιλογών στις καλύψεις και έλεγχο των ασφαλίστρων του, συμπληρωματικές επιλογές καλύψεων λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της επιχείρησής του, αλλά και καινοτόμες υπηρεσίες και εργαλεία για άμεση τεχνική βοήθεια, αποκατάσταση και αποζημίωση. Και το σημαντικότερο φυσικά, προσωποποιημένες λύσεις για να τον στηρίζει στα επιχειρηματικά σχέδια που «καταστρώνει».

Ναι, αναφερόμαστε σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Generali, η βάση του οποίου είναι η Ασφάλιση Περιουσίας και προσφέρει καλύψεις για ζημιές από κάθε αιτία, ενώ προστατεύει και το κτήριο, το περιεχόμενο και τους βοηθητικούς χώρους της επιχείρησης. Συμπληρωματικά, μάλιστα, αν το επιθυμεί ο ιδιοκτήτης, φροντίζει και για εξειδικευμένες καλύψεις με στόχο την προστασία του ηλεκτρονικού εξοπλισμού της επιχείρησης, την ασφάλιση του προσωπικού καθώς και την κάλυψη αστικής ευθύνης επιχείρησης.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για το πρόγραμμα Business On, το οποίο ο «πρωταγωνιστής» της ιστορίας μας αποφάσισε να αγοράσει ύστερα από παρότρυνση της ασφαλιστικής συμβούλου του, που αποτελεί φυσικά άτομο της εμπιστοσύνης του. Για να μην αναφέρουμε πως, ανάλογα με τα μέτρα προστασίας πυρός και κλοπής, τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και το ύψος ασφαλισμένου κεφαλαίου, η Generali τον επιβραβεύει και με έκπτωση στο ασφάλιστρο.

Ένα ραντεβού με την ασφαλιστική του σύμβουλο ήταν αρκετό για να ακούσει τις ανάγκες του, να συζητήσουν τις επιλογές του και να τον βοηθήσει να επιλέξει την κατάλληλη κάλυψη που χρειάζεται το ανθοπωλείο του, τόσο απλά. Και κάπως έτσι, η επιχείρησή του καλύφθηκε για τις ζημιές που υπέστη ενώ, μέσα από τις συμπληρωματικές καλύψεις και προνόμια που επέλεξε να εντάξει στο πρόγραμμά του, κατάφερε να αποζημιωθεί και για τα χρήματα που κλάπηκαν από την ταμειακή του μηχανή.

Ο άνθρωπος που «έσωσε τη μέρα»

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, χωρίς τους οποίους δεν ξέρουμε τι θα κάναμε στη ζωή μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ιδιοκτήτης του ανθοπωλείου παραδέχεται πως δεν ξέρει πώς θα εξελίσσονταν τα πράγματα αν δεν είχε την ασφαλιστική σύμβουλο στο πλευρό του. Χωρίς αυτή, μάλιστα, ίσως και να μην είχε συνειδητοποιήσει ότι έχει ασφάλεια επιχείρησης και ως εκ τούτου να μην είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται.

Και το καλύτερο από όλα είναι πως η συγκεκριμένη σύμβουλος δεν είναι εξαίρεση για την Generali, καθώς είναι μόνο μία από τους 3.500 εξειδικευμένους ασφαλιστικούς σύμβουλους που περιλαμβάνονται στο δίκτυο της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα και προσφέρουν προσωπική εξυπηρέτηση και συμβουλευτική. Έτσι, διασφαλίζεται ότι το πρόγραμμα που προτείνουν καλύπτει τις ξεχωριστές ανάγκες κάθε ανθρώπου και κάθε επιχείρησης -ναι, ακόμα και των μικρομεσαίων - όπως το ανθοπωλείο. Μάλιστα, έχουν στη διάθεσή τους και καινοτόμα εργαλεία και υπηρεσίες εξυπηρέτησης για να διαχειρίζονται άμεσα διαδικασίες για οτιδήποτε συμβεί.

Άλλωστε, με αυτόν τον τρόπο δεν χτίζονται οι σχέσεις εμπιστοσύνης; Γιατί, για την Generali, ασφάλιση δεν σημαίνει μόνο κάλυψη και προγράμματα αλλά, πάνω απ’ όλα, επαφή με τους ανθρώπους και σχέσεις που βασίζονται στην εμπιστοσύνη με τους συμβούλους της.

Μετά από αυτή την (καθημερινή, τελικά) ιστορία, τόσο με την κλοπή που έλαβε χώρα στο ανθοπωλείο όσο και με την εξυπηρέτηση της Generali και το πρόγραμμα Business On, καταλαβαίνουμε πως η ιδιαίτερα καλή σχέση και συνεννόηση με την ασφαλιστική σύμβουλο είναι αυτή που έσωσε την επιχείρηση.

Αν θες λοιπόν κι εσύ να προστατεύσεις την επιχείρησή σου και να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις ό,τι κι αν συμβεί, γνωρίζοντας πως έχεις πάντα κάποιον που ασχολείται πραγματικά με σένα και την επιχείρησή σου, μάθε περισσότερα εδώ!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή