Altamira Properties: Περνάει σε μια νέα εποχή και ανανεώνει τον κλάδο του real estate

Το γεγονός αυτό μάλιστα, δεν αφορά μόνο στο ακίνητο αυτό καθαυτό, αλλά και στη διαδικασία που έχει προηγηθεί για την εύρεσή του.

Είναι, μάλλον, κοινώς αποδεκτό πως η διαδικασία αναζήτησης, πόσο μάλλον εύρεσης, ενός ακινήτου- το οποίο πληροί τα κριτήρια που θέτουμε- δεν είναι συνήθως, μια εύκολη διαδικασία. Το γεγονός αυτό μάλιστα, δεν αφορά μόνο στο ακίνητο αυτό καθαυτό, αλλά και στη διαδικασία που έχει προηγηθεί για την εύρεσή του.

Πόσες φορές δεν έχουμε περιηγηθεί άλλωστε, σε κάποια πλατφόρμα εύρεσης ακινήτων, η οποία δεν είναι ιδιαίτερα λειτουργική/φιλική, καθώς οι κατηγορίες μπορεί να μην είναι οργανωμένες με σαφή τρόπο ή να λείπουν πληροφορίες είτε για τα ακίνητα είτε κυρίως για τη διαδικασία; Η απάντηση είναι «αρκετές φορές».

Πλέον, όμως, παρατηρούμε πως αυτό αλλάζει προς όφελος τόσο όσων αναζητούν ένα ακίνητο όσο και του κλάδου real estate συνολικά, καθώς υπάρχουν πλατφόρμες για την αναζήτηση ακινήτων οι οποίες ανανεώνονται και θέτουν νέα δεδομένα στον κλάδο.

Τεχνολογία και προσωποποίηση στο επίκεντρο

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί η πλατφόρμα προώθησης ακινήτων της doValue, Altamira Properties η οποία, μετά από τρία χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά ακινήτων, έχει συμβάλει στην εξέλιξη του κλάδου προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε κάθε «βήμα» για την εύρεση και απόκτηση ακινήτου. Μάλιστα, σε αυτό το σύντομο διάστημα, η λειτουργία της θεωρείται πετυχημένη, καθώς πάνω από 5.000 επισκέπτες της Altamira Properties αγόρασαν το ακίνητο της επιλογής τους, είτε για να μπουν στο νέο τους σπίτι είτε για να επενδύσουν για το μέλλον τους.

Καθώς οι καιροί αλλάζουν και η τεχνολογία εξελίσσεται, η Altamira Properties προχώρησε στην ανανέωσή της και προσφέρει σήμερα μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία πλοήγησης μέσα από τα νέα της ψηφιακά παράθυρα. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα σχεδιάστηκε εκ νέου, έχοντας αξιοποιήσει τα πιο σύγχρονα digital best practices για να πλοηγούνται πιο εύκολα και πιο άμεσα οι επισκέπτες στο περιβάλλον του desktop αλλά και του mobile, όποτε θέλουν, από όπου θέλουν, χωρίς να κουράζονται.

Επιπλέον, η ανανεωμένη Altamira Properties επενδύει στη δυναμική των διαδραστικών εργαλείων προσφέροντας, μεταξύ άλλων, online calculator για την προσομοίωση στεγαστικών δανείων, αίτημα ενδιαφέροντος ακινήτου και πρόσβαση στο e-auction. Επίσης, προωθεί την προσωποποίηση της επικοινωνίας με τους επισκέπτες της δίνοντας τη δυνατότητα δημιουργίας προσωπικού λογαριασμού My Altamira Properties account και επιτρέποντας τη λήψη προσωπικών μηνυμάτων.

Ανανέωση μιας πλατφόρμας δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς την ανανέωση του περιεχομένου και, έτσι, προσφέρει νέο περιεχόμενο που περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες όχι μόνο για τα ακίνητα όσο και για τον τρόπο απόκτησής τους. Επιπλέον, οι επισκέπτες της Altamira Properties μπορούν πλέον να πλοηγηθούν στην ειδική ενότητα που περιέχει ενδιαφέρουσα αρθρογραφία για τα ακίνητα που προωθούνται ανά περιόδους, αλλά και να αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα για τα ακίνητα και το περιβάλλον γύρω από αυτά, μέχρι να τα επισκεφτούν από κοντά, μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και google street views.

Διευρυμένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων

Η ανανέωση μιας πλατφόρμας εύρεσης ακινήτων αλλά και του κλάδου του real estate προϋποθέτει και την ανανέωση των προσφερόμενων ακινήτων. Στο νέο site της Altamira Properties περιλαμβάνεται ήδη ένα χαρτοφυλάκιο με πάνω από 4.000 ακίνητα, που μπορούν να καλύψουν τις περισσότερες απαιτήσει και τα οποία θα ανανεώνονται συνεχώς και αναμένεται να αυξηθούν, καλύπτοντας πολλές επενδυτικές ευκαιρίες -από εμπορικά και οικιστικά ακίνητα, γραφειακούς χώρους και καταστήματα μέχρι ξενοδοχεία, βιομηχανικά κτήρια και οικόπεδα προς αξιοποίηση σε όλη την Ελλάδα.

Μέσα από την επιλογή της Altamira Properties της doValue, όσες και όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα ακίνητο έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ πολλών ακινήτων σε πλειστηριασμό, να ενημερωθούν αναλυτικά για τον τρόπο συμμετοχής στη διαδικασία του πληστειριασμού, αλλά και να παρακολουθούν τον χρόνο που υπολείπεται για να υποβληθεί προσφορά.

Έχοντας βρει το ακίνητο που καλύπτει τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους, μπορούν στη συνέχεια να εξετάσουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης γρήγορα και με ευνοϊκούς όρους, μέσα από τις πιο μεγάλες τράπεζες της χώρας μας. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να βρουν τραπεζική χρηματοδότηση, για να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, έως το 70% της τιμής πρώτης προσφοράς και να εξασφαλίσουν το ακίνητο αγοράς.

Ο κλάδος του real estate οφείλει όχι μόνο να μην είναι στάσιμος και να αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής, αλλά και να συμβάλλει στην απλοποίηση και τη βελτίωση όλης της διαδικασίας: Από την εύρεση μέχρι την απόκτηση ενός ακινήτου. Είναι θετικό το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει ήδη, μέσα από πλατφόρμες όπως η Altamira Properties.