Παρφέ σημαίνει «τέλειο» και η Δωδώνη το γνωρίζει από το 1967

Βρισκόμαστε ήδη στην «καρδιά» του καλοκαιριού και το μόνο που θέλουμε είναι στιγμές χαλάρωσης, απόλαυσης και δροσιάς μαζί με την οικογένειά μας.

Βρισκόμαστε ήδη στην «καρδιά» του καλοκαιριού και το μόνο που θέλουμε είναι στιγμές χαλάρωσης, απόλαυσης και δροσιάς μαζί με την οικογένειά μας. Και μπορεί όταν βρισκόμασταν εμείς στην εφηβική ή παιδική μας ηλικία, να συνηθίζαμε να περνάμε τα καλοκαίρια μας διαφορετικά από ό,τι κάνουν τώρα τα παιδιά μας, ωστόσο όσο και αν διαφέρουν οι προτιμήσεις μας, υπάρχει ένας κοινός «σταθμός», που πάντα συναντιόμαστε και μας δίνει την ίδια ευχαρίστηση: Η στιγμή που βρισκόμαστε μπροστά από το ψυγείο του παγωτού και ετοιμαζόμαστε να απολαύσουμε το παρφέ μας, εκείνο που -αυτόματα- δίνει «γεύση» στη στιγμή.

Το παρφέ παγωτό, άλλωστε, είναι μία από τις σταθερές αξίες που αγαπάμε και επιλέγουμε να έχουμε στη ζωή μας, ακριβώς γιατί αποτελεί το «σημείο συνάντησης» που μας ενώνει με τα παιδιά μας με μόλις μία κουταλιά. Και γι’ αυτό έχει φροντίσει η Δωδώνη από το 1970, διατηρώντας την ίδια ακριβώς αυθεντική συνταγή νοστιμιάς του παρφέ της. Κάπως έτσι, κάθε καλοκαίρι, γνωρίζουμε πως θα απολαύσουμε το ίδιο «θεϊκό» παγωτό που φτιάχνεται με 100% φρέσκο ελληνικό γάλα και αγνά υλικά. Μία γεύση που μας κάνει να νιώθουμε και πάλι παιδιά -τότε που η Δωδώνη ξεκίνησε να καθιερώνει πρώτη την ιδέα της ελληνικής gelateria- και έτσι να ερχόμαστε πιο κοντά και στα δικά μας παιδιά, με τις κυριακάτικες βόλτες μας ή τις διακοπές, να καταλήγουν πάντα σε ένα από τα καταστήματά της.

Η διαδικασία παραγωγής του αγαπημένου παρφέ

Κάθε φορά που σκεφτόμαστε το παρφέ παγωτό, το μυαλό μας πηγαίνει σε εκείνη τη γεύση που πρωτοβγήκε στην ελληνική αγορά το 1970 σε ένα μικρό γαλακτοπωλείο στην Κυψέλη, με το όνομα Δωδώνη. Από εκεί και έπειτα, η φήμη του παγωτού με τη «θεϊκή» γεύση, όπως αποκαλούσαν το παρφέ κρέμα με τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και τα κυδώνια από το Πήλιο αλλά και το καϊμάκι που ήταν πασπαλισμένο με στιγμιαίο καφέ, διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και έγινε το «σήμα κατατεθέν» της ελληνικής εταιρείας Δωδώνη.

Φτάνοντας στο σήμερα, λοιπόν, μπορούμε να καταλάβουμε πως η επιλογή του παρφέ παγωτού σε κάθε οικογενειακή μας εξόρμηση, μόνο τυχαία δεν είναι. Διότι από το 1970, η Δωδώνη φτιάχνει τα παρφέ στο εργοστάσιο της στην Παλλήνη με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο, τηρώντας πιστά την αυθεντική συνταγή που «γεννήθηκε» σ ’αυτό το μικρό γαλακτοπωλείο στην Κυψέλη. Φρέσκο γάλα, κρέμα γάλακτος, αυγά και χειροποίητο γλυκό του κουταλιού κυδώνι, ενώνονται με τραγανιστά, καραμελωμένα αμύγδαλα, φιστίκια και φουντούκια και δημιουργούν έτσι, τις γεύσεις που μας έχουν κερδίσει εδώ και δεκαετίες.

Συγκεκριμένα, τα φρέσκα κυδώνια Πήλιου φτάνουν κάθε χρόνο στις αρχές του Οκτωβρίου στο εργοστάσιο και οι άνθρωποι της παραγωγής με αγάπη και μεράκι φροντίζουν για το καθάρισμα και την ετοιμασία του γλυκού. Στη συνέχεια, ψήνουν καθημερινά τα τραγανά, καραμελωμένα αμύγδαλα, τα φιστίκια και τα φουντούκια, για να γεμίσουν με μυρωδιά και γεύση τα παρφέ Δωδώνη και έτσι, μας προσφέρουν μία γλυκιά εμπειρία που συνδυάζει παράδοση, ποιότητα και αξεπέραστη γεύση.

Πέντε ξεχωριστές γεύσεις που περνούν από γενιά σε γενιά

Φτιάχνοντας παρφέ παγωτό -εδώ και δεκαετίες- με την ίδια αγάπη, το ίδιο μεράκι και την ίδια αυστηρότητα, η Δωδώνη αποτελεί αδιαμφισβήτητα για όλους μας τον «ειδικό» στο παγωτό. Και μία ελληνική εταιρεία που έχει σκοπό της να διατηρεί πάντα τον πήχη της ποιότητας ψηλά, για να μας προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, προφανώς και εξελίσσεται μαζί μας, διαμορφώνοντας μία γλυκιά κληρονομιά που περνάει από γενιά σε γενιά.

Η συγκεκριμένη κληρονομιά των παρφέ της, λοιπόν, αυτήν τη στιγμή περιλαμβάνει σήμερα πέντε ξεχωριστές γεύσεις, ιδανικές για κάθε στιγμή της ημέρας. Ξεκινώντας με το παρφέ κρέμα, το πλούσιο παγωτό κρέμα με παραδοσιακό κυδώνι και καραμελωμένο αμύγδαλο, φτάνει στο παρφέ σοκολάτα, με πραγματική σοκολάτα και αντίστοιχα με παραδοσιακό κυδώνι και καραμελωμένα αμύγδαλα, για να δημιουργήσει το πιο γλυκό μας καλοκαίρι.

Συνεχίζει, βέβαια, με το παρφέ αμύγδαλο με σιρόπι σοκολάτας, γλυκό κυδώνι και ενισχυμένη δόση καραμελωμένων αμυγδάλων, με το παρφέ φιστίκι με πραλίνα φουντουκιού, ολόκληρα φιστίκια και γλυκό του κουταλιού αλλά και με το παρφέ φουντούκι με ενισχυμένη δόση πραλίνας φουντουκιού, για να μας δώσει επιλογές σνακ, επιδόρπιου και διαλειμμάτων δροσιάς στις διακοπές μας.

Σήμερα, 57 χρόνια μετά, η Δωδώνη παραμένει το πιο αναγνωρίσιμο ελληνικό παγωτό και συνεχίζει να μας «χαρίζει» γλυκές στιγμές και να «γεμίζει» με αναμνήσεις τη ζωή μας με τα παρφέ, «σήμα κατατεθέν» της. Και αυτό, γιατί από την πρώτη στιγμή διατηρεί την παραδοσιακή και αυθεντική συνταγή της, βασισμένη στις καλύτερες πρώτες ύλες, που οι άνθρωποι της παραγωγής εκτελούν με αγάπη και μεράκι. Έτσι, με όποιον τρόπο και αν ζητήσουμε το παγωτό μας, με όποιον τρόπο και αν το απολαύσουμε, σε όποια γενιά και αν ανήκουμε, η Δωδώνη θα αποτελεί πάντα το σημείο συνάντησης με τα παιδιά μας.