Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ δίπλα σε κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Μικροί αθλητές, γονείς και προπονητές από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Βροντάδου της Χίου μιλούν για τα οφέλη από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ δίπλα σε κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας
1'

Στο συναρπαστικό ταξίδι τους με τον αθλητισμό, 25.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα έχουν συνοδοιπόρο τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ. Το πρόγραμμα του ΟΠΑΠ υποστηρίζει συνολικά 200 ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου και μπάσκετ, στα οποία παρέχει, μεταξύ άλλων, αθλητικό εξοπλισμό, προπονητικές κατευθύνσεις, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, καθώς και πρόσβαση σε ένα δίκτυο ειδικών επιστημόνων σε θέματα ψυχολογίας και διατροφής.

Στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ είναι ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας, καθώς αποτελούν μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών. Μία από αυτές τις ακαδημίες είναι ο «Φιλοπρόοδος Όμιλος», στον Βροντάδο Χίου. Εκεί, τα παιδιά γνωρίζουν τα οφέλη του αθλητισμού, μαθαίνουν την ευγενή άμιλλα και το «ευ αγωνίζεσθαι», κοινωνικοποιούνται και κάνουν όνειρα για το μέλλον. Τα μικρά μέλη της ακαδημίας μιλούν με ενθουσιασμό για τη δυνατότητα που τους δίνουν οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ να απασχοληθούν δημιουργικά και να αναπτύξουν τα ταλέντα τους, ενώ οι γονείς και οι δάσκαλοί τους επισημαίνουν τη σπουδαιότητα τέτοιων πρωτοβουλιών σε ακριτικές περιοχές.

Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή