Πώς η τεχνολογία αλλάζει τις τραπεζικές υπηρεσίες

Οι εξελίξεις μεταβάλλουν τα δεδομένα, προσφέροντας διευκολύνσεις που δεν υπήρχαν στο παρελθόν.

Πώς η τεχνολογία αλλάζει τις τραπεζικές υπηρεσίες
5'

Τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία έχει φέρει ριζικές αλλαγές στον τομέα των τραπεζικών υπηρεσιών, προσφέροντας πρωτοφανή επίπεδα ευκολίας, ταχύτητας και ασφάλειας για καταναλωτές και επιχειρήσεις. Οι εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας δεν προσφέρουν μόνο διευκολύνσεις και βελτιώσεις στις υπάρχουσες υποδομές, αλλά εισάγουν νέους τρόπους συναλλαγών που είναι πιο εύκολοι και ασφαλείς από ποτέ. Τα τελευταία χρόνια, οι ψηφιακές πλατφόρμες και τα ψηφιακά πορτοφόλια έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των καταναλωτών, ενώ οι εξελίξεις σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο σε ανάγκες όπως η ανάλυση δεδομένων και η παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών.

1722857586196-529654022-Picture3.jpg

Ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες και mobile banking

Μία από τις πιο σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα είναι η ψηφιοποίηση των τραπεζικών υπηρεσιών. Οι online πλατφόρμες και οι εφαρμογές για τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα έχουν φέρει την τράπεζα, κυριολεκτικά, στα χέρια των καταναλωτών. Όπου και αν βρίσκεται πλέον ο καθένας, μπορεί να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες για τις οποίες χρειαζόταν να επισκεφθεί ένα τραπεζικό κατάστημα. Μπορεί, για παράδειγμα, να ελέγξει το υπόλοιπο των λογαριασμών του, να πραγματοποιεί μεταφορές χρημάτων ή ακόμη και να κάνει αίτηση δανείου και να λάβει έγκριση χωρίς να απαιτείται η φυσική του παρουσία. Οι εξελίξεις έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση της επισκεψιμότητας στα φυσικά τραπεζικά καταστήματα, καθώς οι πελάτες προτιμούν να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους μέσω ψηφιακών καναλιών, με τις τράπεζες με τη σειρά τους να προσαρμόζουν τις υπηρεσίες τους και να επενδύουν συνεχώς σε νέες ψηφιακές υποδομές και τεχνολογίες, τόσο για να βελτιώσουν την εμπειρία των χρηστών όσο και για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των συναλλαγών.

1722857610808-42950781-Picture4.jpg

Ηλεκτρονικές πληρωμές και ψηφιακά πορτοφόλια

Οι τράπεζες και οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια για να προσφέρουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών, κάνοντας τις πληρωμές πιο απλές και άμεσες. Οι ηλεκτρονικές πληρωμές έχουν γίνει ο κανόνας στη σύγχρονη οικονομία. Οι καταναλωτές μπορούν πλέον να πραγματοποιούν συναλλαγές online, γρήγορα και με ασφάλεια, ενώ με τη βοήθεια της χρήσης των ψηφιακών πορτοφολιών όπως το Apple Pay και το Google Pay™ παρέχονται εύκολες και ασφαλείς λύσεις για πληρωμές. Μέσω ενός ψηφιακού πορτοφολιού, ένας χρήστης μπορεί να αποθηκεύει τα στοιχεία των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών του σε ένα ασφαλές περιβάλλον και να πληρώνει με το πάτημα ενός κουμπιού, είτε σε φυσικά είτε σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Επιπλέον, οι ψηφιακές πληρωμές έχουν ακόμη περισσότερα πλεονεκτήματα, διευκολύνοντας τους καταναλωτές να παρακολουθούν τις δαπάνες τους και να διαχειρίζονται τον προϋπολογισμό τους περισσότερο αποτελεσματικά.

Picture5.jpg

Τεχνητή νοημοσύνη στις τραπεζικές υπηρεσίες

Η τεχνητή νοημοσύνη και οι εξελίξεις σε αυτήν, το τελευταίο διάστημα, έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον μετασχηματισμό του τραπεζικού τομέα. Οι προηγμένοι αλγόριθμοι AI χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων, για την ανίχνευση απάτης, την αξιολόγηση πιστωτικού κινδύνου και την παροχή εξατομικευμένων οικονομικών συμβουλών. Η χρήση της AI επιτρέπει στις τράπεζες να αναλύουν τεράστιους όγκους δεδομένων και να ανιχνεύουν ύποπτες δραστηριότητες σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας αυξημένη ασφάλεια στους πελάτες. Επιπλέον, τα chatbots που λειτουργούν με AI προσφέρουν άμεση και αυτοματοποιημένη υποστήριξη πελατών. Πρόκειται για συστήματα που είναι σε θέση να απαντούν σε συχνές ερωτήσεις, να διευκολύνουν τις καθημερινές τραπεζικές συναλλαγές και να παρέχουν πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες. Η χρήση των chatbots όχι μόνο βελτιώνει την εμπειρία των πελατών με γρήγορες και ακριβείς απαντήσεις, αλλά και μειώνει τα λειτουργικά κόστη για τις τράπεζες, καθιστώντας τις πιο αποδοτικές και αποτελεσματικές.

Η Eurobank εισάγει τις άυλες πιστωτικές κάρτες

Οι άυλες πιστωτικές κάρτες, κάρτες δηλαδή στις οποίες έχει κάποιος πρόσβαση από την έξυπνη ηλεκτρονική του συσκευή, αποτελούν μία τεχνολογική εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα των πληρωμών. H Eurobank φέρνει για πρώτη φορά τις άυλες πιστωτικές κάρτες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αμέσως μετά την έκδοσή τους, χωρίς αναμονή, από το κινητό σου και σε online αγορές. Με τις άυλες πιστωτικές κάρτες Virtual Credit Eurobank Mastercard και Visa κερδίζεις ευρώ €πιστροφή με αγορές σε πάνω από 8.500 συνεργάτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης €πιστροφή. Πραγματοποιείς εύκολα και με ασφάλεια τις συναλλαγές σου μέσα από τα ψηφιακά πορτοφόλια Apple Pay, Google Pay™ και Garmin Pay. Αποκτώντας την άυλη πιστωτική κάρτα Virtual Credit Eurobank Mastercard ή Visa, μέσα από το e-Banking σου ή το Eurobank Mobile App, από 15.07.2024 έως και 31.08.2024, κερδίζεις δωρεάν συνδρομή για έναν ολόκληρο χρόνο. Η προσφορά ισχύει για κάρτες που θα εκδοθούν έως και 06.09.2024.

Picture6.jpg

Το μέλλον των τραπεζικών υπηρεσιών

Η τεχνολογία συνεχίζει να αναδιαμορφώνει τον τραπεζικό τομέα με πρωτοφανή ταχύτητα. Οι τράπεζες, υιοθετώντας τεχνολογικές καινοτομίες, βελτιώνουν την εξυπηρέτηση των πελατών τους, μειώνουν τα λειτουργικά τους κόστη και παραμένουν ανταγωνιστικές σε ένα περιβάλλον που αλλάζει διαρκώς και στο οποίο νέες εξελίξεις έρχονται στο προσκήνιο. Η συνεχής επένδυση σε ψηφιακές υποδομές και η ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογιών, όπως η AI, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για το μέλλον του χώρου. Η τεχνολογία προσφέρει νέες ευκαιρίες για καινοτομία και διαφοροποίηση στον τραπεζικό τομέα, ενώ οι καταναλωτές απολαμβάνουν περισσότερες επιλογές και ευκολίες από ποτέ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή