Αλλαγές σε αυτοκίνητα-μεταφορές: Τι πρέπει να γνωρίζεις

Το leasing, φαίνεται ότι κερδίζει όλο και περισσότερο τις προτιμήσεις του κοινού

Με πολλές και σημαντικές αλλαγές που αφορούν την αυτοκίνηση, αλλά και εν γένει τις μεταφορές και τις μετακινήσεις, ανοίγει η «νέα σεζόν». Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο συγκεκριμένος τομέας είναι εκείνος που διανύει μια ιστορική από κάθε άποψη μεταβατική περίοδο. Η χρήση εναλλακτικών καυσίμων, η ηλεκτροκίνηση, αλλά και η ολοένα ευρύτερη χρήση τεχνολογιών αιχμής στα οχήματα είναι μερικά μόνο από τα κεντρικά χαρακτηριστικά αυτής της μετάβασης.

Η καθημερινότητα μας αναμένεται να επηρεαστεί προς το καλύτερο. Όσα σήμερα θεωρούμε δεδομένα για την κινητικότητα, σε πολύ λίγα χρόνια δεν θα είναι παρά μια ανάμνηση. Ας δούμε όμως πιο συγκεκριμένα τι περιμένουμε να δούμε τόσο στο άμεσο όσο και στο μεσοπρόθεσμο μέλλον.

Νέος ΚΟΚ

Φυσικά, αυτό αφορά αποκλειστικά τη χώρα μας, ωστόσο ο νέος ΚΟΚ, που θα τεθεί σε διαβούλευση μέσα στον μήνα, προωθεί πολλές και σημαντικές αλλαγές, με τις βασικότερες να αφορούν τη μείωση των ορίων ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα εντός του αστικού ιστού, αλλά και την αλλαγή στην επιβολή των ποινών, οι οποίες πλέον θα αφορούν τον οδηγό και όχι το όχημα. Στο πλαίσιο της περαιτέρω εδραίωσης της οδικής ασφάλειας αλλά και του περιορισμού του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, ο νέος ΚΟΚ θα συνεχίζει να ενισχύει τη χρήση νέων αυτοκίνητων τελευταίας τεχνολογίας, τόσο των υβριδικών όσων και των ηλεκτροκίνητων.

Το leasing αυτοκινήτου θα κερδίζει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς

Το leasing, δηλαδή η μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτου, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων που διαθέτουν σήμερα οι πάροχοι των αντίστοιχων υπηρεσιών, φαίνεται ότι κερδίζει όλο και περισσότερο τις προτιμήσεις του κοινού. Οι πιο χαρακτηριστικές επιδόσεις παρατηρούνται στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, όμως και στη χώρα μας οι καταναλωτές που στρέφονται προς το leasing αυξάνονται σημαντικά. Κρίσιμος παράγοντας είναι η επιλογή του κατάλληλου παρόχου, σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Η Ayvens γεννήθηκε μετά τη συνένωση δυνάμεων της ALD Automotive και της LeasePlan και είναι ήδη ο κορυφαίος πάροχος κινητικότητας χαμηλών και μηδενικών ρύπων παγκοσμίως. Είτε ενδιαφέρεσαι ως επαγγελματίας είτε ως ιδιώτης, μέσα από τις προσφορές leasing της Ayvens δεν θα βρεις απλώς ένα καινούργιο αυτοκίνητο, αλλά ένα αυτοκίνητο που θα ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις ανάγκες της καθημερινότητας σου.

Τα ηλεκτροκίνητα θα κυριαρχήσουν

Ήδη οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν στρέψει μεγάλο μέρος των πόρων τους προς την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Παράλληλα, η τεχνολογική πρόοδος στον συγκεκριμένο τομέα θα δίνει ακόμα περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές. Οι μπαταρίες θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και θα επιτρέπουν ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία. Ταυτόχρονα, το δίκτυο και οι σταθμοί επαναφόρτισης θα επεκτείνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Στο πολύ κοντινό μέλλον θα μπορείς να φορτίζεις το ηλεκτροκίνητό όχημά σου οπουδήποτε. Γνώρισε σήμερα κιόλας αυτόν τον συναρπαστικό κόσμο μέσα από τις προσφορές leasing της Ayvens σε ηλεκτρικά αυτoκίνητα.

Βιώσιμη κινητικότητα

Τι σημαίνει βιώσιμη κινητικότητα; Σημαίνει ότι λαμβάνει υπ’ όψιν το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία. Βασικοί στόχοι είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των μεταφορών, η ελαχιστοποίηση εκπομπών ρύπων και αερίων θερμοκηπίου, η λιγότερη ηχορύπανση και κυκλοφοριακή συμφόρηση, η εδραίωση της προσβασιμότητας και της ισότητας στις μετακινήσεις και η καθιέρωση ενός αποδοτικού και οικονομικά βιώσιμου συστήματος μεταφορών. Χρειαζόμαστε επομένως κάποιον που θα ανοίξει τον δρόμο γι’ αυτόν τον καλύτερο κόσμο. Χρειαζόμαστε κάποιον που έχει ως όραμα να μεταμορφώσει τον τρόπο που κινούμαστε, στοχεύοντας στην απλότητα, την ευφυΐα και τη βιωσιμότητα. Χρειαζόμαστε κάποιον που ήδη ηγείται της μετάβασης στην κινητικότητα χαμηλών και μηδενικών ρύπων. Χρειαζόμαστε την Ayvens.

Το μέλλον ανήκει και στα αυτόνομα αυτοκίνητα

Μιλώντας για βιώσιμη κινητικότητα, η ανάπτυξη και η αξιοποίηση των αυτόνομων καθώς και των συνδεδεμένων οχημάτων θα συμβάλλει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση. Η αρχή άλλωστε έχει γίνει στο επίπεδο των δημόσιων συγκοινωνιών και των μεταφορών, ενώ σε ΙΧ τελευταίας τεχνολογίας υπάρχει η δυνατότητα για αυτόνομη οδήγηση. Δεν είναι μακριά η εποχή όπου οι επιβαίνοντες σε ένα ΙΧ δεν θα το οδηγούν.

Μια νέα και συναρπαστική εποχή ανοίγεται στην κινητικότητα και τις μετακινήσεις. Η αυτοκίνηση όπως την ξέρουμε θα αλλάξει ριζικά και μαζί με αυτή ο τρόπος με τον οποίο την αντιλαμβανόμαστε και την κατανοούμε. Δεν θα έχει να κάνει με την κατοχή και την ιδιοκτησία ενός αυτοκινήτου αλλά με την οικολογική μας συνείδηση και τη συνεισφορά μας στο όραμα για έναν καλύτερο κόσμο, αυτόν που θα απολαύσουν τα παιδιά μας. Με την Ayvens φέρνουμε αυτόν τον κόσμο πιο κοντά, στο σήμερα.