Συμβουλές από έναν δευτεροετή φοιτητή σε έναν πρωτοετή για να βάλει την «Τεχνολογία σε Τάξη»

Αγαπητέ πρωτοετή, καταρχάς συγχαρητήρια για το νέο «κεφάλαιο» που ανοίγει στη ζωή σου!

Συμβουλές από έναν δευτεροετή φοιτητή σε έναν πρωτοετή για να βάλει την «Τεχνολογία σε Τάξη»
5'

Πριν από έναν χρόνο, το πανεπιστήμιο φαινόταν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και τελικά, μάλλον πιο γρήγορα απ’ ό,τι το περίμενες, έχεις φτάσει σε εκείνο το σημείο που σε χωρίζουν λίγες μέρες από την είσοδο όχι μόνο στη σχολή αλλά και στο νέο σου σπίτι.

Ως πιο μεγάλος (ναι, έστω και κατά περίπου 12 μήνες), ξέρω πόσο αγχωτική ήταν η τελευταία χρονιά για εσένα. Πολύ διάβασμα, αγωνία για τις εξετάσεις, μετά για τα αποτελέσματα των βάσεων και σαν να μην έφτανε αυτό, ακολούθησε και η αγωνία για την ανεύρεση σπιτιού.

Και τελικά τα κατάφερες! Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για την καινούργια σου ζωή και εσύ, πιο ενθουσιασμένος από ποτέ. Και λέω σχεδόν, διότι ξέρω πως υπάρχει ακόμη ένα task στο οποίο θα κληθείς να ανταπεξέλθεις. Ποιο είναι αυτό; Μα, φυσικά, το πώς θα αναβαθμίσεις την καθημερινή σου ρουτίνα ως φοιτητής. Αρκεί να βρεις «έξυπνες» λύσεις που θα σου… λύσουν τα χέρια, εντός ή και εκτός σχολής.

High-tech, high student life

Δεν θα σου πω τα προφανή, δηλαδή έπιπλα και συσκευές. Θα σου πω, όμως, ότι ξέρεις και εσύ πως σήμερα το Α και το Ω σε μια εποχή που η τεχνολογία έχει έντονη παρουσία (και) στο πανεπιστήμιο είναι το desktop, το laptop ή το tablet. Σε όποια σχολή και αν πέρασες, δεν υπάρχει περίπτωση να μην χρειαστείς κάποιο από αυτά -είτε για να κάνεις εργασίες και παρουσιάσεις είτε για να παρακολουθήσεις μαθήματα. Και, προφανώς, τα χρειάζεσαι και έξω από το αμφιθέατρο και τις αίθουσες.

Ναι, αλλά τι επιλέγεις; Εδώ η αλήθεια είναι ότι πρέπει να σκεφτείς τις ανάγκες σου και τι σου προσφέρει κάθε ένα από αυτά τα «εργαλεία». Αν χρειάζεσαι κάτι ευέλικτο, που να μπορείς να το κουβαλάς από τη σχολή μέχρι το καφέ χωρίς να σου «πέσει» η μέση, τότε το laptop είναι μονόδρομος. Αν, πάλι, θες κάτι που να έχει καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη μνήμη, καθώς και να μπορείς να το φέρεις στα μέτρα σου, τότε τρέχεις να βρεις το desktop που σου ταιριάζει. Προσωπικά, επένδυσα σε ένα καλό laptop και δεν έχασα. Συν, πήρα και ένα tablet, που είναι ελαφρύ και compact, για κάθε περίσταση. Αλλά, είπαμε, εσύ ξέρεις τι χρειάζεσαι.

Βάζοντας την «Τεχνολογία σε Τάξη»

Και τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, ίσως η ερώτηση «Θα πρέπει να ξοδέψω μία περιουσία;» τριγυρίζει στο μυαλό σου. Πάρε μία ανάσα, καθώς με βάση τα δεδομένα που έχω στα χέρια μου -ως tech lover- η μονολεκτική απάντηση είναι «όχι».

Και τώρα θα αναρωτιέσαι «Πού θα βρω τις πιο συμφέρουσες λύσεις;». «Στον Κωτσόβολο», θα σου πω, αφού, μέσα από το πρόγραμμα «Τεχνολογία σε Τάξη», μπορείς να αναβαθμίσεις την καθημερινότητά σου, αλλά και να πάρεις τη δύναμη του ΑΙ στα χέρια σου!

Θέλεις να μάθεις ακόμη περισσότερα; Παίρνοντας ένα laptop που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα, «ξεκλειδώνεις» και πολλές «πόρτες». Δηλαδή, αποκτάς πρόσβαση σε μοναδικές προσφορές σε laptop, tablet και desktop κάθε εβδομάδα, στην καινούρια υπηρεσία Trade In σε laptop, tablet και desktop (έξτρα όφελος!), σε ένα Starter Pack, δηλαδή ένα μοναδικό πακέτο software και υπηρεσιών με 99 ευρώ, ενώ παίρνεις και δώρο έως και όλους τους τόκους. Και όχι μόνο δηλαδή, καθώς πλέον έχεις -και εδώ είναι το πολύ καλό του προγράμματος- την υποστήριξη από Microsoft Certified Experts για να μην φοβάσαι τίποτα.

Picture4.jpg

Νυν και… ΑΙ

Υπάρχει, όμως, και ένας κρυφός άσσος στο πρόγραμμα «Τεχνολογία σε Τάξη». Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει και αυτή για τα καλά στη ζωή μας, η Κωτσόβολος προσφέρει -μέσα από το πρόγραμμα- δωρεάν πρόσβαση σε ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα AI, το GenAI powered by 100mentors, αλλά και επιπλέον πρόγραμμα mentoring σε κάποιους από τους συμμετέχοντες. Επιπλέον, το πρόγραμμα έχει και κοινωνικό πρόσημο καθώς η εταιρεία θα προσφέρει, σε συνεργασία με την The Tipping Point, δωρεάν ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη σε 10 σχολεία παραμεθόριων περιοχών.

Εκπαίδευση, όμως, πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη δεν παίρνουμε μόνο εμείς. Βλέπεις, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τεχνολογία σε Τάξη» και με στόχο την ενδυνάμωση των ανθρώπων, πάνω από 100 τεχνικοί της Κωτσόβολος σε όλη τη χώρα εκπαιδεύτηκαν και αυτοί και έλαβαν πιστοποίηση από τη Microsoft στη χρήση του Copilot, του εργαλείου ΑΙ που ενσωματώνεται σε εφαρμογές της Microsoft. Έτσι, έχουν εμβαθύνει και αυτοί τις γνώσεις τους για να καθοδηγούν και να κάνουν τη ζωή πιο εύκολη για όσους αναβαθμίζουν τον εξοπλισμό τους εμάς, δηλαδή.

Όπως καταλαβαίνεις, αν και δευτεροετής, δεν έχασα -χάρη στο πρόγραμμα «Τεχνολογία σε Τάξη»- την ευκαιρία να αναβαθμίσω ακόμη περισσότερο τον εξοπλισμό μου αλλά και την καθημερινότητά μου (εντός και εκτός σχολής). Και ένα ακόμα ενδιαφέρον tip! Εάν είσαι σε φάση αναβάθμισης του φοιτητικού σου σπιτιού, η Κωτσόβολος έχει τη λύση με το «Καλύτερο σπίτι», το ιδανικό πακέτο υπηρεσιών για την ανανέωση του χώρου σου. Εσύ τι λες, ακόμα να πας στο πλησιέστερο κατάστημα της Κωτσόβολος ή να scrollάρεις στις ιστοσελίδες - Τεχνολογία σε Τάξη και Καλύτερο Σπίτι, που διαθέτει;

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή