Athens Coffee Festival: Γιατί δεν πρέπει να λείπουμε από τη μεγάλη γιορτή του καφέ

Athens Coffee Festival: Γιατί δεν πρέπει να λείπουμε από τη μεγάλη γιορτή του καφέ
4'

Κάθε μέρα, σχεδόν σε κάθε σημείο του πλανήτη, οι άνθρωποι ξεκινούν, συνεχίζουν και κλείνουν την ημέρα τους πάνω από ένα φλιτζάνι καφέ. Είναι ένα από τα δημοφιλή ροφήματα παγκοσμίως και ιδίως τα τελευταία χρόνια, είτε στο σπίτι είτε στους δρόμους της πόλης, η «ιεροτελεστία» του καφέ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ρουτίνας.

Και κάπως έτσι, έχουμε μάθει πολλές ποικιλίες καφέ, γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά και το άρωμά τους και δοκιμάζουμε διάφορα γλυκαντικά και συνοδευτικά που τους ταιριάζουν. Σε κάθε περίπτωση, ο καφές δεν εξυπηρετεί απλώς μία ανάγκη μας, αλλά έχει εξελιχθεί πλέον σε μία καθημερινή συντροφιά: Το πρωί ξυπνάμε με την πρώτη γουλιά καφέ, στο γραφείο έρχεται ο δεύτερος και ύστερα, μαζευόμαστε με τους αγαπημένους μας και μοιραζόμαστε αυθεντικές ιστορίες καφέ.

kafes-2.jpg

Αυθεντικές ιστορίες καφέ, όπως αυτές που μπορούμε να δημιουργήσουμε και φέτος στο Athens Coffee Festival. Από τις 28 έως 30 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, το φεστιβαλικό τριήμερο επιστρέφει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηνών για όλους εμάς που αγαπάμε τον καλό καφέ και θέλουμε να το γιορτάζουμε.

kafes-3.jpg

Όλα όσα θα ζήσουμε στη μεγαλύτερη γιορτή του καφέ στην Ελλάδα

Πράγματι, οι μέρες μας δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς τον καφέ και ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που μπορούμε να γιορτάσουμε την ύπαρξη του στη ζωή μας, όπως του αξίζει. Διότι στο Athens Coffee Festival 2024, στη μεγαλύτερη γιορτή του καφέ στην Ελλάδα, μας περιμένουν 120 premium coffee brands και microroasteries, συναυλίες, Live DJ sets και stand-up shows.

kafes-4.jpg

Δηλαδή, ενώ θα διασκεδάζουμε με αγαπημένες μουσικές και παραστάσεις, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε εξαιρετικά brews, espresso ανώτερης ποιότητας και καφέδες που ξεχωρίζουν για τα εκπληκτικά γευστικά και αρωματικά τους χαρακτηριστικά από χώρες που φημίζονται για την παραγωγή καφέ. Και για τους λάτρεις του καφέ, οι experts του roasting θα μοιραστούν τα μυστικά του καβουρδίσματος ενώ, παράλληλα, βραβευμένοι baristas θα μας σερβίρουν καφέ κάθε είδους.

kafes-5.jpg

Τα events που θα μας φτιάξουν τη διάθεση

Ο καφές, εκτός από τη γευστική απόλαυση που μπορεί να μας προσφέρει, αποκτάει και ευεργετικές ιδιότητες, όταν συνδυάζεται με ιδιαίτερα events, όπως αυτά που θα πραγματοποιηθούν στο Athens Coffee Festival.

Αρχικά, τα stand- up shows με τον Λάμπρο Φισφή (Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, 14:00-14:45) και τον Ζήση Ρούμπο (Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, 14:00-14:45) πρόκειται να κάνουν την ημέρα μας ακόμα πιο ευχάριστη, αρκεί να παρευρεθούμε στο Αμφιθέατρο που θα πραγματοποιηθούν νωρίτερα, γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις 300 θέσεις.

coffee-festival5.jpg

Επίσης, τα live DJ sets από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του Enlefko 87.7 (Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 ο Σάκης Τσιτομενέας και Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 o Σπύρος Παγιατάκης) θα μας ανεβάσουν τη διάθεση. Τέλος, ο παγκοσμίου φήμης DJ και μουσικός παραγωγός CJ JEFF, με χρόνια παρουσία στα μεγαλύτερα clubs της Μυκόνου, Ίμπιζας, Βραζιλίας, Λονδίνου, Βερολίνου, Νέας Υόρκης, υπόσχεται ένα dance party την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου από τις 18:00 μέχρι τις 20:00, που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

kafes-7.jpg

Η εμπειρία μας θα ολοκληρωθεί με συναυλίες και special performances από αγαπημένους μας καλλιτέχνες: Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Mama Sings Fire Band με special music guest τον Ίαν Στρατή, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου από τις 18:00 μέχρι τις 20:00, Flamenco dance performance την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, 17:30-18:00, Over9000 Band τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, 17:30- 18:15, Special Performance από τον Eren Alioglou, ο οποίος συνδυάζει τύμπανα και ηλεκτρονικά beats, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, 18:30- 20:00.

kafes-8.jpg

Η «ιεροτελεστία» του καφέ είναι πολύ συγκεκριμένη: Εμείς ή οι αγαπημένοι μας barista τον φτιάχνουμε και αυτός με τη σειρά του μας φτιάχνει τη μέρα. Γι’ αυτό και μόνο οφείλουμε τουλάχιστον ένα τριήμερο, να γιορτάζουμε την ύπαρξή του στη ζωή μας, όπως της αξίζει. Δηλαδή, στο Athens Coffee Festival, με χορηγό του το ΝΟΥΝΟΥ BARISTAS GOLD, που «μυρίζει» καφέ και μας ενώνει όλους. Τα καλά νέα, είναι ότι μπορούμε να κλείσουμε τα εισιτήριά μας απευθείας, για να ξεκινήσουμε την αντίστροφη μέτρηση για το φεστιβαλικό τριήμερο που θα μας μείνει αξέχαστο.

kafes-9.jpg

Ωράριο Φεστιβάλ:

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 10:00-20:00

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 10:00-20:00

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 11:00-20:00

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή