Η Κωτσόβολος προσέφερε μια ξεχωριστή εμπειρία προσβασιμότητας στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Υπάρχει μία αθλητική διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας, η οποία ανεβάζει την αδρεναλίνη και προκαλεί συγκινήσεις μόνο και μόνο στο άκουσμά της.

Η Κωτσόβολος προσέφερε μια ξεχωριστή εμπειρία προσβασιμότητας στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
5'

Μιλάμε για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, έναν από τους σημαντικότερους αγώνες αυτοκινήτου και μία από τις πλέον δύσκολες και απαιτητικές διαδρομές του WRC. Αν σκεφτούμε και το ότι ο χαρακτήρας του είναι απόλυτα ταυτισμένος με τη χώρα μας, δεν είναι τυχαίο που αποκαλείται «Ράλλυ των Θεών» από όσες και όσους αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Αν και παραδοσιακά, κάθε χρόνο, δεν μπορούμε να κρύψουμε τον ενθουσιασμό μας για τη διοργάνωση, φέτος, είχαμε έναν ακόμα λόγο. Και αυτός, δεν ήταν άλλος από την πρωτοποριακή υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, την ΕΚΟ Super Special Stage, αλλά και -όπως συνειδητοποιήσαμε στην πορεία, την ΑμεΑ friendly κερκίδα της Κωτσόβολος. Ας τα πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

3.jpg

Στον αστερισμό του… Σ.Ε.Α. Σείριος

Για πολλά χρόνια, ο Σ.Ε.Α. Σείριος, με τα δύο του κτήρια που συνδέονται με μια μεταλλική γέφυρα-εστιατόριο, ήταν must στάση για όσες και όσους ταξίδευαν μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας. Το αποτέλεσμα, φυσικά, ήταν να γίνεται το αδιαχώρητο. Και αυτό το αδιαχώρητο συνέβη και φέτος χάρη στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Και κάπως έτσι, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου βρεθήκαμε, μετά από πολύ καιρό, στον Σ.Ε.Α. Σείριο για να παρακολουθήσουμε την ΕΚΟ Super Special Stage, συνολικού μήκους 1,97 χλμ., που διέτρεξε τον χώρο γύρω από τον σταθμό, καθώς και τμήμα του αυτοκινητοδρόμου στο ρεύμα από Λαμία προς Αθήνα.

Μια εμπειρία θέασης προσβάσιμη σε όλες και όλους, χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις από την Κωτσόβολος

Αρκετά πριν δοθεί η εκκίνηση, λοιπόν, φτάσαμε στον χώρο και το πρώτο που μας έκανε εντύπωση ήταν η κερκίδα της Κωτσόβολος, Μεγάλου Χορηγού της διοργάνωσης, και, συγκεκριμένα, η ράμπα που είδαμε να τη διαπερνά. Έτσι, ρωτήσαμε περισσότερα και οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί μας είπαν πως η εταιρεία είχε προβλέψει για τη ράμπα, αφού η κερκίδα της ήταν ειδικά διαμορφωμένη, ώστε να είναι ΑμεΑ friendly για να μπορούν να απολαύσουν όλες και όλοι, χωρίς εμπόδια, την EKO Super Special Stage.

kotsovolos2.jpg

Καθώς μάθαμε και ότι ήταν η μόνη κερκίδα, η οποία ήταν προσβάσιμη από άτομα με κινητική αναπηρία, αναρωτηθήκαμε δυνατά αν και πώς θα μπορούσαμε και εμείς να ζήσουμε αυτήν τη διαφορετική εμπειρία από την κερκίδα της Κωτσόβολος. Κάπως έτσι, οι υπεύθυνοι φρόντισαν να μην μείνουμε με την απορία και μας προσκάλεσαν στην κερκίδα στην οποία καλεσμένοι γενικά ήταν πελάτες, εργαζόμενοι και συνεργάτες της εταιρείας, καθώς και οικογένειες με μικρά παιδιά που ήρθαν στον Σείριο για να δουν από κοντά την υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Δεδομένου ότι η ΕΚΟ Super Special Stage ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 9 το βράδυ, είδαμε ότι το ρολόι έδειξε 7, όταν άρχισαν να έρχονται οι καλεσμένοι στην ειδικά διαμορφωμένη ΑμεΑ friendly κερκίδα της Κωτσόβολος και η προσέλευση σταμάτησε ένα δίωρο μετά. Με μεγάλη χαρά, μάλιστα, είδαμε πως ανάμεσα στις οικογένειες που βρέθηκαν στην κερκίδα ήταν και οικογένειες με παιδιά ΑμεΑ, οι οποίες απόλαυσαν το μοναδικό θέαμα υψηλών ταχυτήτων από την πρώτη σειρά μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 ήταν μια συγκινητική γιορτή

Η ώρα πέρασε και στις 9 το βράδυ, οι συζητήσεις στον χώρο του Σ.Ε.Α. Σείριος σταμάτησαν όταν δόθηκε η έναρξη της υπερειδικής διαδρομής. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του αγώνα, η Κωτσόβολος προσέφερε σε όλες και όλους κεράσματα για να δώσει μια άλλη γεύση -κυριολεκτικά και μεταφορικά- στη συνολική εμπειρία μας. Και τι εμπειρία!

kotsovolos3.jpg

Για δυόμιση περίπου ώρες, είδαμε κορυφαίους οδηγούς στον κόσμο να οδηγούν τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, αλλά και όλα τα ελληνικά πληρώματα που διαχρονικά κοσμούν το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Όταν τελείωσε η υπερειδική διαδρομή και αφού χειροκροτήσαμε την εκπληκτική προσπάθεια του (πρώτου) Thierry Neuville, φύγαμε κρατώντας μια τσάντα γεμάτη δώρα από την εταιρεία.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφέρουμε ότι, παράλληλα, όσοι και όσες βρεθήκαμε στη Μαλακάσα, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά και το νέο concept του καταστήματος «Kωτσόβολος Outlet» στον Σείριο. Τι είδαμε; Ότι είναι το μεγαλύτερο Outlet στην Ελλάδα με προϊόντα τεχνολογίας, το οποίο προωθεί την κυκλική οικονομία.

Καθώς είχαμε πάρει τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα συζητούσαμε πως αν υπάρχει μια λέξη που να περιγράφει το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι… δύο τελικά: Συγκίνηση, την οποία μας προσέφερε απλόχερα τόσο η υπερειδική διαδρομή ΕΚΟ Super Special Stage, όσο και η Κωτσόβολος, μέσα από την ΑμεΑ friendly κερκίδα της και την εορταστική ατμόσφαιρα που επικρατούσε εκεί.

Άλλωστε, πώς να μην συγκινηθούμε όταν είδαμε πως όχι μόνο ο αθλητισμός αλλά και η τεχνολογία μπορεί να γίνει το «όχημα» για να ξεπεράσουμε κάθε όριο και κάθε εμπόδιο για μία καλύτερη ζωή! Επίσης, κρατάμε και την ελπίδα ότι με τέτοιες ενέργειες ανοίγει ο δρόμος για να μπορούν όλες και όλοι να απολαμβάνουν χωρίς εμπόδια και άλλες διοργανώσεις.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή