Το πρόγραμμα Vodafone Posidonia στην έκθεση Art Athina

Με μια εντυπωσιακή κατασκευή που προσομοιάζει σε βυθό θάλασσας και δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά  

Το πρόγραμμα Vodafone Posidonia του Ιδρύματος Vodafone προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να περιηγηθούν σε έναν μαγικό υδάτινο κόσμο και να γνωρίσουν τον θησαυρό των πολύτιμων υποθαλάσσιων οικοσυστημάτων της Ποσειδωνίας, στο πλαίσιο της Art Athina, της μεγαλύτερης ετήσιας εικαστικής διοργάνωσης στην Ελλάδα. Η φετινή Art Athina θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο και τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το κοινό της Art Athina θα έxει τη δυνατότητα να επισκεφθεί την εντυπωσιακή γυάλινη κατασκευή του Vodafone Posidonia, η οποία είναι στα χρώματα του βυθού, δίνοντας την αίσθηση ενός υποθαλάσσιου κόσμου μέσα στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου. Μέσα από μια multimedia εμπειρία που συνδυάζει video, ηχητικά εφέ, παιχνίδι ερωτήσεων και μια ακουστική περιήγηση, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τα λιβάδια της Ποσειδωνίας, τον πνεύμονα της Μεσογείου και τη μεγάλη περιβαλλοντική τους αξία, ενώ παράλληλα οι μικροί επισκέπτες μαθαίνουν για τη θαλάσσια ζωή μέσα από face painting.

Παράλληλα, το πρόγραμμα Vodafone Posidonia σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό διεθνή κοινωνικό φορέα Σύγχρονης Τέχνης και Πολιτισμού, ΚROMA, προσκαλεί τους μικρούς φίλους της έκθεσης να ανακαλύψουν τον κόσμο των λιβαδιών της Ποσειδωνίας και άλλων υδρόβιων φυτών, να μάθουν πώς αυτά συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και να εκφράσουν τον καλλιτεχνικό τους εαυτό, μέσα από δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Planet Art” που σχεδιάζει και υλοποιεί ο οργανισμός KROMA, και θα υλοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Σεπτεμβρίου, από τις 12:30 έως τις 18:30, στον Περιστύλιο χώρο του Ζαππείου. Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια είναι απαραίτητη η κράτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: https://kroma.gr/planet-art-art-athina-2024/

Το Vodafone Posidonia εντάσσεται στον πυλώνα δράσεων του Ιδρύματος Vodafone για την προστασία του περιβάλλοντος από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υλοποιείται σε συνεργασία με το Oceanus-Lab του Πανεπιστημίου Πατρών, Το πρόγραμμα έχει στόχο την προστασία των λιβαδιών Ποσειδωνίας μέσα από την χαρτογράφηση τους αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη μεγάλη οικολογική σημασία τους και την ανάδειξή τους ως τον πνεύμονα της Μεσογείου. Από την έναρξη του Vodafone Posidonia, τον Σεπτέμβριο του 2023, έχουν χαρτογραφηθεί λεπτομερώς 325.000 στρέμματα πυθμένα, αποκαλύπτοντας 97.000 στρέμματα λιβαδιών Ποσειδωνίας στις θαλάσσιες περιοχές των νησιών Σύρος, Πάρος, Αντίπαρος, Μύκονος, Δήλος και Ρήνεια.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα Posidonia Vodafone.