Η HELLENiQ ENERGY τιμά τους αριστούχους μαθητές

Βραβεία απονεμήθηκαν και σε αποφοίτους λυκείων της Θεσσαλίας, που επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες
D Karatzaferi

Εκατοντάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα τιμήθηκαν, φέτος, για τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις από τη HELLENiQ ENERGY, στο πλαίσιο ενός προγράμματος στήριξης των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Ειδικά φέτος, βραβεία απονεμήθηκαν και σε αποφοίτους λυκείου στην περιοχή της Θεσσαλίας, η οποία δοκιμάζεται από τις συνέπειες των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου 2023. Συνολικά 724 αριστούχοι απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων επιβραβευθήκαν πανελλαδικά σε διαδοχικές εκδηλώσεις στη Δυτική Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, τη Λάρισα και την Αθήνα. Η βράβευση 295 μαθητών ήταν από όμορους στις εγκαταστάσεις της εταιρείας νομούς. Ενώ, ειδικά αυτήν τη χρονιά, έκτακτη στήριξη δόθηκε και σε 429 αριστούχους αποφοίτους από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY, κ. Ανδρέας Σιάμισιης, βραβεύει αριστούχους απόφοιτους Λυκείων της Λάρισας

Τα τελευταία 15 χρόνια, η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στην υποστήριξη διαφόρων πρωτοβουλιών εκπαίδευσης και νεολαίας. Από το 2009 μέχρι σήμερα, έχουν επιβραβευθεί περισσότεροι από 5.300 απόφοιτοι που διακρίθηκαν για τις άριστες επιδόσεις τους και πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Επίσης, στην τελευταία δεκαετία, η HELLΕNiQ ENERGY έχει επενδύσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ στην εκπαίδευση, μέσω των οποίων εκτιμάται ότι επωφελήθηκαν τουλάχιστον 300.000 μαθητές και φοιτητές πανελλαδικά.

Η HELLENiQ ENERGY έχει θέσει ως προτεραιότητα τη στήριξη της νέας γενιάς ως μια στάση αυτονόητη, γιατί στους νέους αριστούχους αντικρίζει ένα πιο αισιόδοξο μέλλον για όλους, ανυπομονώντας να γιορτάσει τα επιτεύγματά τους, ανεξάρτητα από το αν είναι μικρά, μεγαλύτερα ή κορυφαία.

Στις διάφορες εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο, παρευρέθηκαν κορυφαία δημόσια πρόσωπα, που άκουσαν τις προσδοκίες των βραβευθέντων.

Οραματιζόμενος τον κόσμο του μέλλοντος, ο Ναπολέων Χριστοφής που πέρασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο τμήμα της Αρχιτεκτονικής, ισχυρίστηκε πως η νέα γενιά μπορεί να λύσει πολλά σημαντικά προβλήματα μέσα από την καινοτομία. «Θα ήθελα να αποκτήσουν μεγαλύτερη φωνή οι νέοι», είπε. «Μπορεί να βοηθήσουν στην εξέλιξη των καταστάσεων».

Ξεχωριστό στίγμα έδωσε ο τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς, βραβεύοντας τους αριστούχους.