Στη Μινέρβα ΑΕ το Ξύδι ΤΟΠ
Η εξαγορά της μονάδας παραγωγής και του εμπορικού σήματος ξύδι ΤΟΠ από την Pernod Ricard Hellas ΑΒΕΕ αποτελεί στρατηγική επιλογή της Μινέρβα που συμβάλλει στην περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της στην ευρύτερη αγορά των τροφίμων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η ιστορία των προϊόντων ΤΟΠ ξεκινάει από το 1935 στον Πειραιά και φτάνει έως σήμερα, με διάφορους τύπους ξιδιού, όπως ξίδι από κόκκινο ή λευκό κρασί, από μήλα ή με εστραγκόν, ξίδι Βαλσάμικο κ.α. Από το 1990, τα προϊόντα ΤΟΠ αποτελούν μέρος της εταιρείας Pernod Ricard και παράγονται σε μονάδα παραγωγής στον Πειραιά, όπου απασχολούνται 11 εργαζόμενοι.
Με την απόκτηση των προϊόντων ΤΟΠ, η Μινέρβα διευρύνει την παρουσία της στο χώρο των τροφίμων και παράλληλα ενισχύει το καλάθι των εξαγωγικών προϊόντων της. Από την άλλη πλευρά, η στρατηγική της Pernod είναι να επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στο κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά.