Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Νέα γραμμή παραγωγής - Στα 3,2 εκατ. ευρώ η επένδυση

Μέρος του συνολικού επενδυτικού πλάνου της εταιρείας για την περίοδο 2014-2019, αξίας 45 εκατ. ευρώ.

Της Σοφίας Μαυραντζά

Την ολοκλήρωση της νέας γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, διευρύνοντας περαιτέρω την παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας στη χώρα. Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, με ορίζοντα το 2019, είναι συνολικής αξίας 45 εκατ. ευρώ, ενώ η νέα επένδυση αποτελεί μέρος αυτής και αγγίζει τα 3,2 εκατ. ευρώ.

Όταν περάσαμε το κατώφλι του εργοστασίου, ο νέος CEO της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας κ. Dejan Beko μας υποδέχτηκε για να μοιραστεί μαζί μας όλες τις τρέχουσες εξελίξεις και να μας ξεναγήσει στη νέα γραμμή παραγωγής. Όπως πληροφορηθήκαμε, η νέα γραμμή παραγωγής ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάιο και βρίσκεται ήδη σε πλήρη λειτουργία. Αξίζει να σημειωθεί πως αφορά αποκλειστικά στην πρωτοποριακή, παγκοσμίως πατενταρισμένη καινοτομία DraughtMaster™ της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, η οποία έχει αλλάξει τα δεδομένα στην εγχώρια αγορά μπύρας, προσφέροντας μια μοναδική και ταυτόχρονα οικολογική πρόταση στον τομέα της βαρελίσιας μπύρας.

Η καινοτομία του DraughtMaster™

Ειδικότερα, το σύστημα DraughtMaster™ στηρίζεται στη χρήση πρακτικών, περιορισμένου βάρους βαρελιών «μίας χρήσης», τα οποία δεν περιέχουν αέρα στο εσωτερικό τους και δεν απαιτούν ανθρακικό για το σερβίρισμα της μπύρας. Ως αποτέλεσμα, η μπύρα διατηρεί την ποιότητα και τη φρεσκάδα της για έξι φορές μεγαλύτερο διάστημα, σε σχέση με άλλες τεχνολογίες. Παράλληλα, το σύστημα DraughtMasterTM είναι εύκολο στη χρήση και τον καθαρισμό, έχει μειωμένα λειτουργικά κόστη και συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς καταργεί το πλύσιμο των βαρελιών.

«Αντί για μεταλλικό βαρέλι το νέο προϊόν θα βρίσκεται σε συσκευασία pet. Είναι ανακυκλώσιμο, δεν καταναλώνει ανθρακικό, είναι ελαφρύ στη μετακίνηση, διατηρεί πιο φρέσκια την μπύρα και θα λανσαριστεί σε συσκευασία των 20 λίτρων» σημείωσε η διευθύντρια παραγωγής, κυρία Κατερίνα Τζίτζιφα.

Dejan Beko: «Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην καινοτομία»

Με αφορμή τη νέα επένδυση, ο CEO της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας κ. Dejan Beko υποστήριξε: «Η νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Σίνδου, το ένα από τα δύο ιδιόκτητα εργοστάσια που διαθέτουμε στη χώρα, μας επιτρέπει να κοιτάζουμε το μέλλον θωρακίζοντας την αναπτυξιακή μας πορεία και τη θέση μας ως δεύτερης μεγαλύτερης ζυθοποιίας στη χώρα». Ο ίδιος πρόσθεσε σχετικά: «Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην καινοτομία, προσφέροντας στους καταναλωτές μοναδικά προϊόντα που παράγονται στη χώρα, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τους εργαζομένους μας, την ελληνική αγορά μπίρας, αλλά και την ελληνική οικονομία στο σύνολό της».

Με το βλέμμα στραμμένο στις εξαγωγές

Η νέα γραμμή παραγωγής, με την επένδυση των 3,2 εκατ. ευρώ, δίνει σημαντική ώθηση στην εγχώρια δραστηριότητα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, ενώ την ίδια στιγμή ανοίγει προοπτικές για μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών τα επόμενα χρόνια. Εξάλλου, η νέα μονάδα στην οποία παράγονται τα προϊόντα Μythos, Fix, Kaiser, Fix Dark έχει τη δυνατότητα παραγωγής 250 χιλ. εκατολίτρων ετησίως.

Τα νούμερα

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ιδρύθηκε το 1968 και απέκτησε το πρώτο της εργοστάσιο το 1980. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι συνολικές επενδύσεις που έχει υλοποιήσει η εταιρία εντός του 2017 στο εργοστάσιο της Σίνδου ανέρχονται σε 4,6 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά την περίοδο 2015-2018 υπολογίζονται συνολικές επενδύσεις ύψους 12,2 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία υλοποιεί ένα επενδυτικό πλάνο, αξίας 45 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση και εμπιστοσύνη της στην ελληνική αγορά, διατηρώντας την ποιότητα απαράλλαχτη, όπως διευκρίνισε η κυρία Τζίτζιφα. Μάλιστα, η δυναμικότητα παραγωγής διαμορφώνεται στις 6.000 εκατόλιτρα την ημέρα, ενώ από τις τέσσερις γραμμές παραγωγής της Θεσσαλονίκης αξιοποιούνται περί τους 14 τόνους βύνης. Σύμφωνα με τη διευθύντρια παραγωγής, με την καινούρια γραμμή παραγωγής θα παράγονται ανά ώρα περί τα 280.000 μπουκάλια μπύρας.

Στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας περιλαμβάνονται επτά τύποι μπύρας, δύο mixer και πέντε τύποι αναψυκτικών, ενώ στο «άρμα» της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας βρίσκονται πάνω από 450 υπάλληλοι και 2.000 συνεργάτες και προμηθευτές.