Η Ελλάδα της εξωστρέφειας συναντά την επιχειρηματική αριστεία

Η Ελλάδα που καινοτομεί και επενδύει και οι επιχειρηματικές δυνάμεις της χώρας που σηκώνουν την ελληνική σημαία σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της μεγάλης εκδήλωσης «Active Greece Awards», την οποία διοργάνωσε η Active Business Publishing, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

ACTIVE GREECE AWARDS 2015 – ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε

Περισσότερες από 40 ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες διαπρέπουν στον τομέα της εξωστρέφειας, σε πείσμα της οικονομικής ασφυξίας που επιβάλλουν εδώ και καιρό οι δανειστές, τιμήθηκαν με βραβεία επιχειρηματικής αριστείας, για τις αξιοσημείωτες επιδόσεις τους στους τομείς του τουρισμού, των εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων και της ναυτιλίας.

Στην εκδήλωση, με οικοδεσπότη τον Σπύρο Κτενά και συντονίστριες τις δημοσιογράφους Μαρία Ακριβού και Νίνα Μαλανδράκη, παρευρέθηκαν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες, βουλευτές, πρώην υπουργοί, εκπρόσωποι φορέων, καθώς και του επιχειρηματικού κόσμου. Μεταξύ αυτών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, η αν. υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, ο πρώην ευρωβουλευτής, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, ο πρέσβης της Ιταλίας στην Αθήνα, Κλαούντιο Γκλέντζερ.

Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έστειλε μήνυμα... αντεπίθεσης στους Έλληνες επιχειρηματίες, τους οποίους κάλεσε να συνδράμουν με αποφασιστικότητα στην αλλαγή κλίματος υπέρ της Ελλάδας, μέσω επενδύσεων στην πατρίδα μας. Ο κ. Καμμένος απένειμε τα εύσημα προς τους επιχειρηματίες εκείνους που στην περίοδο της κρίσης που μαστίζει τη χώρα, «κατάφεραν να κάνουν εξαγωγές υπό δύσκολες συνθήκες και είπαν 'όχι' στην ηττοπάθεια, 'όχι' στο κακό κλίμα», δίνοντας τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να αρθούν τα εμπόδια για την επιχειρηματική δραστηριότητα, στο δρόμο της ανάπτυξης. Τέλος, κάλεσε τους επιχειρηματίες να συνεχίσουν με περισσότερο ζήλο την προσπάθειά τους για επενδύσεις στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσουν την αντεπίθεσή τους: «Είναι απαραίτητο να ξεφύγουμε από την ηττοπάθεια, να φύγουμε από την άρνηση και να εκμεταλλευτούμε αυτόν τον παράδεισο που μας χάρισε ο Θεός. Αυτός ο τόπος έχει θετικά όχι μόνο αρνητικά. Σας καλώ να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό του Έλληνα και σας διαβεβαιώνω ότι η νέα κυβέρνηση είναι σε θέση και μπορεί να αλλάξει όσα κρατούν πίσω τη χώρα και να βάλει ένα τέλος στη διαφθορά που την κρατά δέσμια».

Ο τουρισμός, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις και η ναυτιλία είναι αλληλένδετοι τομείς, οι οποίοι συμβάλλουν καθοριστικά στην ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας, τόνισε από τη μεριά της η αν. υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. «Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που εξάγονται στο εξωτερικό διαφημίζουν την Ελλάδα, προσκαλούν τους επισκέπτες να έρθουν για άλλη μία φορά εδώ να γευτούν τη ζεστή μας φιλοξενία, να γνωρίσουν ακόμα καλύτερα τη χώρα μας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι επιχειρήσεις που παλεύουν και διακρίνονται στον τομέα της εξωστρέφειας είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά, τόνισε ο Γιώργος Βλάχος, ο οποίος ωστόσο σημείωσε αναφερόμενος στην κυβέρνηση ότι ο χρόνος τρέχει, για να αντιστραφεί η πιεστική ασφυξία και κάμψη στην αγορά. Ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στα τρία κύρια πλεονεκτήματα της Ελλάδας, το φυσικό περιβάλλον, τον ορυκτό πλούτο και τα ελληνικά «μυαλά», δηλαδή την επιχειρηματική καινοτομία. Η αξιοποίησή τους είναι ο μόνος δρόμος για να βγει η χώρα από την κρίση, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε – Η μεγαλύτερη ελληνική φαρμακοβιομηχανία «πρωταθλήτρια» και στις εξαγωγές

Η στρατηγική συμφωνία, την οποία είχε συνάψει η ΒΙΑΝΕΞ με τη φαρμακοβιομηχανία Eli Lilly-ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ, το καλοκαίρι του 2013, έφερε την εταιρεία του ομίλου Γιαννακόπουλου μεταξύ των επιχειρήσεων με τη σημαντικότερη εξαγωγική δραστηριότητα. Η συμφωνία αφορά στην παραγωγή του ενέσιμου αντιβιοτικού βανκομυκίνη στις εγκαταστάσεις της ΒΙΑΝΕΞ, με σκοπό την εξαγωγή στην αγορά της Κίνας. Δύο εκατ. τεμάχια εξήχθησαν στην Κίνα το 2014, για το 2015 οι παραγωγικές ανάγκες υπολογίζονται σε 6 εκατ. τεμάχια και για το 2016 ξεπερνούν τα 6 εκατ. τεμάχια με αυξητική τάση.

«Με την ελληνική σημαία δίπλα στην κινεζική, υποδέχτηκαν στις εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας LILLY στη Σαγκάη, την πρώτη παρτίδα του ενέσιμου αντιβιοτικού φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος βανκομυκίνη, που παράχθηκε στην Ελλάδα, στο εργοστάσιο Γ΄ της ηγέτιδας ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ. Το γεγονός σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής για τη χώρα και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία». Με αυτά τα λόγια, οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης κάλεσαν στο βήμα τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αντιπρόεδρο Δ.Σ και αν. διευθύνοντα σύμβουλο της ΒΙΑΝΕΞ, για να παραλάβει το βραβείο από τα χέρια του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Ο κ. Γιαννακόπουλος μίλησε με θερμά λόγια για τον υπουργό, τονίζοντας ότι «έχει μεγαλύτερη αξία που παίρνω το βραβείο από τον κ. Καμμένο, καθώς κατά τη γνώμη μου είναι ο μεγαλύτερος εν ενεργεία πατριώτης πολιτικός», και στη συνέχεια δήλωσε:

«Εκ μέρους της οικογένειας Γιαννακόπουλου και της μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, της ΒΙΑΝΕΞ των 1.200 εργαζομένων, σας ευχαριστώ για την τιμητική αυτή διάκριση.

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, γιατί υπηρετούμε με συνέπεια επί 90 χρόνια και με όλες μας τις δυνάμεις, την υγεία των Ελλήνων, προσφέροντας ποιοτικό και ασφαλές φάρμακο. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, γιατί η ΒΙΑΝΕΞ, και γενικά η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, κρατάμε ψηλά την ελληνική σημαία σε περισσότερες από 80 χώρες, όπου εξάγουμε το ελληνικό φάρμακο.

Δηλώνουμε παρόντες στην επόμενη ημέρα για τη χώρα, η οποία πασχίζει να σπάσει τα δεσμά των δανειστών και να περάσει στην πραγματική ανάπτυξη, με μία νέα κυβέρνηση που έλαβε καθαρή λαϊκή εντολή να γυρίσει σελίδα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα των μνημονίων και των αντιαναπτυξιακών πολιτικών. Πολιτικών που έπληξαν την ελληνική παραγωγή φαρμάκου, απορρύθμισαν την αγορά και μείωσαν τη φαρμακευτική δαπάνη, αυξάνοντας μόνο τα χαράτσια, το rebate και το clawback.

Η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της εγχώριας αγοράς αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ενδυνάμωση της εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών, ώστε να πετύχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Διόρθωση των καταστροφικών πολιτικών του παρελθόντος δεν σημαίνει μόνο άρση των μνημονιακών μέτρων, αλλά και θαρραλέες πρωτοβουλίες από τη νέα κυβέρνηση. Σε ένα κράτος ισονομίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η διαιώνιση ειδικών φορολογικών και άλλων προνομίων για κάποιες κατηγορίες επιχειρηματικότητας, την ώρα που οι υπόλοιπες στραγγαλίζονται επιδεικτικά...

Απαιτούνται, λοιπόν, θαρραλέες πολιτικές αποφάσεις χωρίς αστερίσκους. Αυτό ζητάμε από τη νέα κυβέρνηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Για την πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας. Για την υγεία όλων των Ελλήνων.

Για τη ΒΙΑΝΕΞ και την οικογένεια Γιαννακόπουλου η μόνη σημαία που υπάρχει και που αγωνιζόμαστε καθημερινά για να τη "σηκώνουμε" σε όλο τον πλανήτη, είναι η ελληνική».

Οι εταιρείες που βραβεύθηκαν

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τη ΒΙΑΝΕΞ, τιμητική διάκριση έλαβαν και οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες Pharmathen, η οποία κατέχει το 1% των εξαγωγών της χώρας, καθώς και η Elpen.

Αναλυτικά, οι εταιρείες οι οποίες βραβεύθηκαν είναι: ΕΛΒΑΛ, COSCO, ΔΕΠΑ, ΣΑΝΗ RESORT, ΒΙΑΝΕΞ, Capital Shipping Management Corp., Oceania (Intralot), Unilever Hellas, APIVITA, TITAN, Pharmathen, Mediterranean Shipping Company, Boehringer Ingelheim, Vitex, Costa Navarino, Vodafone Hellas, ΣΕΒΙΤΕΛ, ΧΗΤΟΣ ΖΑΓΟΡΙ, ELPEN, Vioryl, ΟΑΕΠ, Mitsis Hotel, ΜΕΒΓΑΛ, Νηρεύς, ΚΑΡΕΛΙΑ, Agrovim, Ελληνικός Χρυσός, Intercomm Foods, Nestle, ΒΙΚΟΣ, ΓΑΙΑ, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΜΕΤΚΑ, ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, S&B, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΑΛΟΥΜΙΛ, Turkish Airlines, Avis, ΧΑΛΚΟΡ, SOVEL, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, ΣΥΜΕΤΑΛ, ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, DEMO ΑΒΕΕ.

Σχετικές ειδήσεις