Καλούν σε διάλογο την ΠΝΟ για την απεργία

Έκπληξη για την 48ωρη απεργία των ναυτεργατών τη Μεγάλη Εβδομάδα εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Καλούν σε διάλογο την ΠΝΟ για την απεργία
1'

«Τα αιτήματα των ναυτεργατών έχουν συζητηθεί διεξοδικά με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία πριν από 15 ημέρες, ενώ έχουν δοθεί και γραπτές και τεκμηριωμένες απαντήσεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Το υπουργείο, επίσης, επικαλείται τη δοκιμασία των πολιτών, του τουρισμού και της αγοράς από την απεργία των ναυτικών την εβδομάδα του Πάσχα.

Η ΠΝΟ κήρυξε 48ωρη απεργία για τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη ζητώντας την απόσυρση δύο διατάξεων νομοσχεδίων, που αφορούν στην άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, αλλά και την ένταξη του Οίκου Ναύτου, του ιατροφαρμακευτικού φορέα των ναυτικών, από 1ης Απριλίου, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Από την πλευρά της, η ΠΝΟ υποστηρίζει ότι από τις 30 Μαρτίου 2012 έχει στείλει έγγραφό της προς την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου, με το οποίο της ζητεί να αποσυρθεί η διάταξη, με την οποία θα επιτρέπεται σε πλοία υπό σημαίες ευκαιρίας να εκτελούν περιηγητικούς πλόες με αφετηρία και καταληκτικό σταθμό ελληνικό λιμάνι.

Σημειώνουν, επίσης, ότι με άλλο νομοσχέδιο ο Οίκος Ναύτου σταματά να λειτουργεί με τη γνωστή του μορφή και υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή