Έχετε μήνυμα από το Kτηματολόγιο; Λήγει η προθεσμία δηλώσεων

 ΑΑΔΕΕλληνικό Κτηματολόγιο: Μαζικά ηλεκτρονικά μηνύματα άρχισαν να στέλνονται σε πολίτες, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων της ατομικής ιδιοκτησίας τους στο πλαίσιο της κτηματογράφησης.

Έχετε μήνυμα από το Kτηματολόγιο; Λήγει η προθεσμία δηλώσεων
Αφορά τους πολίτες που έχουν ακίνητα σε περιοχές που λήγει η προθεσμία στις 31 Οκτωβρίου
pixabay/αρχείο
2'

Αναλυτικότερα, από σήμερα, άρχισαν να αποστέλλονται 500.000 ηλεκτρονικά μηνύματα. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 4-5 ημέρες.

Με το ηλεκτρονικό μήνυμα που έχει ως αποστολέα την ΑΑΔΕ και το Ελληνικό Κτηματολόγιο, καλούνται όσοι πολίτες είναι κάτοχοι ιδιοκτησίας σε μια ή περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες, η προθεσμία των οποίων λήγει στις 31 Οκτωβρίου, να δηλώσουν την ιδιοκτησία τους πριν τη λήξη της προθεσμίας.

Ειδικότερα, έλαβαν ή πρόκειται να λάβουν στις επόμενες ημέρες ηλεκτρονική ειδοποίηση, οι κάτοχοι ιδιοκτησίας σε μια ή περισσότερες από τις εξής Περιφερειακές Ενότητες: Δράμας, Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Δυτικής Αττικής.

Για όλες τις παραπάνω περιοχές η προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο κτηματολόγιο, λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται πως για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι πολίτες μπορούν να:

- Υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους μέσα από την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου, www.ktimatologio.gr

- Αποφύγουν την πολύωρη αναμονή, εφαρμόζοντας την διαδικασία διαπίστωσης «εμπρόθεσμης προσέλευσης», προκειμένου να ολοκληρώσουν την υποβολή της δήλωσής τους σε μεταγενέστερο χρόνο με ραντεβού,

- Λάβουν δωρεάν υπηρεσίες στα κατά τόπους Γραφεία Κτηματογράφησης από εξειδικευμένους δικηγόρους και τοπογράφους σχετικά με την διαδικασία υποβολής δήλωσης, τα απαραίτητα έντυπα, εντοπισμό, κλπ,

- Χρησιμοποιήσουν δωρεάν την υπηρεσία εντοπισμού και οριοθέτησης ακινήτου με χρήση εφαρμογής μέσω έξυπνου κινητού τηλεφώνου,

- Πληρώσουν το πάγιο τέλος σε δόσεις μέσω της χρήσης πιστωτικής κάρτας,

- Καλέσουν για περισσότερες πληροφορίες στο 210 6505600 ή στο 1015 και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή