Πρόσκληση του ευρωκοινοβουλίου σε Παπαδήμο και Μόντι

Πρόσκληση στον Λουκά Παπαδήμο και τον Μάριο Μόντι απέστειλε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για συνάντηση στην οποία θα συζητηθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, η πρόσκληση απεστάλη πρόσφατα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει κανείς από τους δύο ηγέτες.

Στην περίπτωση που η πρόσκληση γίνει δεκτή από τους κ.κ. Μόντι και Παπαδήμο, οι συνομιλίες αναμένεται να διεξαχθούν με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων και της οικονομικής επιτροπής, σε ημερομηνία που θα οριστεί.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν βαν Ρομπάι, θα μεταβεί στη Ρώμη τη Δευτέρα, για να συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό.

Η συνάντηση Ρομπάι – Μόντι θα πραγματοποιηθεί τέσσερις ημέρες πριν από εκείνη της Άνγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί για την Ιταλία.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ θα πραγματοποιήσει και αυτός προσεχώς επίσκεψη στη Ρώμη, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής η ημερομηνία κατά την οποία θα γίνει αυτή. Ο Μόντι θα μεταβεί, τέλος, την Τετάρτη στο Λονδίνο για να συναντήσει τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον και να εκφωνήσει ομιλία στο London School of Economics.

Ο Μόντι επιθυμεί η ΕΕ να συμφωνήσει στο τέλος του μήνα, κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής, για τους νέους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας.