Αναμονή τέλος - Σύνταξη με ένα κλικ: Τα 9 βήματα για την έκδοσή της σε μία μόλις μέρα

Ξεχάστε τις αναμονές ετών για να εκδοθεί η σύνταξη. Ο ΕΦΚΑ βάζει τέλος στην γραφειοκρατία και μέσω της πλατφόρμας e-ΕΦΚΑ, η σύνταξη θα απονέμεται σε μία μόλις μέρα!
INTIME NEWS

Τα... νέα ήθη θα ξεκινήσουν στις 21 Ιουνίου όποτε και σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, αναμένεται να εκδοθεί η πρώτη από τις ψηφιακές αποφάσεις συνταξιοδότησης.

Οι δύο πρώτες κατηγορίες από τις οποίες ξεκινά η έκδοση ψηφιακής σύνταξης είναι οι αιτήσεις λόγω θανάτου όλων των Ταμείων και λόγω γήρατος από τον ΟΓΑ που καλύπτουν σχεδόν το 45% των νέων αιτήσεων.

Το σκεπτικό όπως έχει γίνει γνωστό θα είναι απλό. Παλαιοί και νέοι ασφαλισμένοι θα καταβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για συνταξιοδότηση στον e-ΕΦΚΑ και αυτή θα απονέμεται σε μόλις μία μέρα. Η διαδικασία μάλιστα θα ολοκληρώνεται σε μόλις 9 βήματα.

Πριν τη συμπλήρωση της αίτησης οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο μπαίνουν την ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr και επιλέγουν το πεδίο «Συνταξιούχοι-ηλεκτρονική αίτηση-είσοδος στην υπηρεσία με κωδικούς Taxis».

Μετά πηγαίνουν στην κατηγορία αίτησης συνταξιοδότησης που επιθυμούν να υποβάλλουν (γήρατος, θανάτου, αναπηρίας) και «κλικάρουν» την αντίστοιχη επιλογή. Με την επιλογή αυτή, εμφανίζεται η ηλεκτρονική φόρμα της αίτησης.

Δείτε τα 9 βήματα στη gallery που ακολουθεί:

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Όλοι περιμένουν τη βαλλιστική εξέταση - Οι δύο εκδοχές με το όπλο