ΕΛΣΤΑΤ: Στο 16,1% η ανεργία πριν την εμφάνιση της πανδημίας

Στο 16,1% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα τον Φεβρουάριο εφέτος, έναντι του 18,4% τον Φεβρουάριο 2019 και του διορθωμένου προς τα κάτω 16,2% τον Ιανουάριο 2020.
INTIME NEWS

Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι άνεργοι ανήλθαν σε 745.948 άτομα και ο αριθμός τους μειώθηκε κατά 125.419 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2019 (μείωση 14,4%) και κατά 13.527 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 2020 (μείωση 1,8%).

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.888.595 άτομα. Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 14.451 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2019 (αύξηση 0,4%) και μειώθηκαν κατά 28.467 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 2020 (μείωση 0,7%).

Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 3.269.459 άτομα και αυξήθηκε κατά 66.100 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2019 (αύξηση 2,1%) και κατά 39.473 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 2020 (αύξηση 1,2%).

Στις γυναίκες, το ποσοστό ανεργίας (19,9% τον Φεβρουάριο 2020 από 23% τον Φεβρουάριο 2019) παραμένει σημαντικά υψηλότερο από εκείνο στους άνδρες (13,1% από 14,7%).

Ηλικιακά, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στις ομάδες 15- 24 ετών (35,6% τον Φεβρουάριο 2020 από 36,5% τον Φεβρουάριο 2019) και 25- 34 ετών (21,8% από 25,2%). Ακολουθούν οι ηλικίες 35- 44 ετών (15% από 16,3%), 45- 54 ετών (12,5% από 14,8%), 55- 64 ετών (11,6% από 14,2%) και 65- 74 ετών (6,6% από 11,4%).

Σε επίπεδο αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (21% τον Φεβρουάριο 2020 από 21,2% τον Φεβρουάριο 2019), η Μακεδονία- Θράκη (18,4% από 18,9%) και η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (17% από 18,6%). Ακολουθούν, η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (15,3% από 19%), η Αττική (14,5% από 18,3%), η Κρήτη (13,8% από 12,3%) και το Αιγαίο (13,6% από 18,3%).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μεταδίδεται τελικά μέσω των τροφίμων; Τι απαντούν οι επιστήμονες

Σχετικές ειδήσεις