Μ. Νταλέμα: Η λιτότητα δεν είναι λύση

Την απουσία αναπτυξιακής πολιτικής στην Ευρώπη επέκρινε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάσιμο Νταλέμα.

«Οι πολιτικές λιτότητας δεν αποτελούν λύση. Το θέμα είναι πως θα οδηγηθούμε στην ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας» τόνισε ο Νταλέμα, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι η απουσία αναπτυξιακής πολιτικής συνιστά τον πυρήνα του προβλήματος της Ευρώπης.

Επίσης, ο σοσιαλιστής πολιτικός επέκρινε την Άνγκελα Μέρκελ και το Νικολά Σαρκοζί, στους οποίους καταλόγισε έλλειμμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και νέου ευρωπαϊκού οράματος. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η απάντηση θα προέλθει μέσα από την αλλαγή πολιτικού σκηνικού, στο οποίο θα επικρατήσουν οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις.

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, καθώς προέβλεψε ότι θα υπάρξει συμφωνία για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Επίσης, εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, την οποία και χαρακτήρισε «αξιόπιστη».

«Η Ιταλία βαδίζει στον σωστό δρόμο αλλά πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο η οικονομία μας θα ξαναμπεί σε ρυθμούς ανάπτυξης» ανέφερε, επιρρίπτοντας τεράστιες ευθύνες για την κρίση στη χώρα στον Μπερλουσκόνι και την κυβέρνησή του.