Οι ελληνικές επιχειρήσεις "κοιτούν" το εξωτερικό

«Οι ελληνικές εξαγωγές σημείωσαν αύξηση 3% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος...

«Οι ελληνικές εξαγωγές σημείωσαν αύξηση 3% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, έναντι πτώσης 16,9% που κατέγραψαν το 2009. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ αποδίδει την εξέλιξη αυτή στη βελτίωση της διεθνούς οικονομίας αλλά και στα προβλήματα της εγχώριας αγοράς, που ώθησαν τις επιχειρήσεις στο να απευθυνθούν στις αγορές του εξωτερικού. «Είναι ίσως η μόνη επιλογή που μπορεί να μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση» σχολίασε.

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας ότι βαδίζουμε στα βήματα του ίδιου οικονομικού μοντέλου που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση, και συντηρεί τις ίδιες αδυναμίες, στρεβλώσεις και παθογένειες. Ο κ. Μίχαλος ζήτησε την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, τη μείωση του κράτους και της φορολογίας και τη βελτίωση της ρευστότητας. Επίσης, επεσήμανε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια σύγχρονη αγορά εργασίας, που θα ενθαρρύνει τις νέες προσλήψεις, θα απορροφά το εξειδικευμένο προσωπικό και θα επιτρέπει την κινητικότητα των εργαζομένων.

πηγή: newscode.gr