Αισιόδοξος για το PSI ο Όλι Ρεν

Ενδείξεις ανάκαμψης της ευρωζώνης από την ήπια ύφεση μέσα στους επόμενους μήνες «βλέπει» ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν.

Αισιόδοξος για το PSI ο Όλι Ρεν
1'

Ο Όλι Ρεν εμφανίζεται επίσης αισιόδοξος για το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικού χρέους (PSI).

«Αν και η ευρωζώνη βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια ήπια ύφεση, υπάρχουν την ίδια στιγμή σημάδια σταθεροποίησης», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι. «Είμαι πεπεισμένος» πρόσθεσε, «ότι, ως αποτέλεσμα των συλλογικών μας προσπαθειών, αν συνεχίσουμε την πρόσφατη αποφασιστική δράση, θα μπορέσουμε να δούμε μια αλλαγή κλίματος στην ευρωπαϊκή οικονομία τους επόμενους μήνες».

Ερωτηθείς για τις ανησυχίες ότι η Ελλάδα ενδεχομένως να μην πετύχει το στόχο για 75% συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI, ο Ρεν δήλωσε αισιόδοξος ότι «η συμφωνία για το PSI θα έχει επιτυχή έκβαση».

H ανάκαμψη στην Ελλάδα απαιτεί νέες επενδύσεις, ελληνικές και ξένες, για να υπάρξει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, υπογράμμισε σε ομιλία του στο Παρίσι ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομίας.

Σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του Ολι Ρεν, που διανεμήθηκε στις Βρυξέλλες, για να υπάρξει ανάκαμψη θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες θετικές συνθήκες για την προσέλκυση επενδύσεων, όπως ένα αποτελεσματικό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, η καλύτερη αξιοποίηση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων και ένα ανταγωνιστικό κόστος εργασίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή