Πληθωριστικές πιέσεις προαναγγέλλουν οι τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία

Αντιμέτωπη με αυξημένες πληθωριστικές πιέσεις θα βρεθεί η Ελλάδα το επόμενο διάστημα, όπως καταδεικνύεται από τα στοιχεία για το γενικό δείκτη τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία.

Πληθωριστικές πιέσεις προαναγγέλλουν οι τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία
INTIME
1'

Σκοπός του εν λόγω δείκτη που καταρτίζει η Ελληνική Στατιστική Αρχή είναι η μέτρηση των μηνιαίων μεταβολών των τιμών των προϊόντων των τομέων ορυχείων και μεταλλείων, μεταποίησης και ενέργειας που εισάγονται από το εξωτερικό και μεταβιβάζονται, μέσω της αγοράς τους, σε μονάδες - επιχειρήσεις του εσωτερικού, ανεξάρτητα του κλάδου δραστηριοποίησης των μονάδων αυτών.

Το Μάρτιο ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία σημείωσε άλμα 24,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη Μαρτίου 2020.

Ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Μάρτιο 2021, σε σύγκριση με τον δείκτη Φεβρουαρίου 2021, παρουσίασε μείωση 0,6% έναντι μείωσης 15,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2020.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Απριλίου 2020 - Μαρτίου 2021, σε σύγκριση με τον μέσο Γενικό Δείκτη του δωδεκαμήνου Απριλίου 2019 - Μαρτίου 2020, παρουσίασε μείωση 7,8% έναντι αύξησης 0,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή