Σαρκοζί: Το ελληνικό πρόβλημα λύθηκε

Ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα του PSI εμφανίστηκε ο γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί.

«Το ελληνικό πρόβλημα λύθηκε. Γυρίσαμε σελίδα στην οικονομική κρίση», τόνισε ο Σαρκοζί.

"Θα ήθελα να πω πόσο χαρούμενος είμαι που βρέθηκε μια λύση στην ελληνική κρίση, η οποία βάραινε την οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση στην Ευρώπη και τον κόσμο για μήνες", δήλωσε ο Σαρκοζί από τη Νίκαια, στη νότια Γαλλία.

"Εδώ και μήνες μαζί με (τη Γερμανίδα καγκελάριο) Άγγελα Μέρκελ εργαζόμασταν νυχθημερόν για να βρούμε αυτήν τη λύση. Σήμερα λύθηκε το πρόβλημα, θέλω να πω στους Γάλλους ότι όλες αυτές οι προσπάθειες στέφθηκαν με επιτυχία, ότι γυρνάμε σελίδα στη χρηματοοικονομική κρίση, ότι σήμερα μπορούμε να επιτεθούμε στην οικονομική κρίση", σημείωσε.

"Αυτό που είναι σημαντικό για μας, είναι καθένας να καταλάβει πόσο αναγκαία είναι αυτή η ευρωπαϊκή συνθήκη και πόσο ανεύθυνη είναι η στάση που συνίσταται στη μη επικύρωση μιας τόσο σημαντικής συνθήκης για τη λύση των προβλημάτων που ανήκουν σε όλη την Ευρώπη", υπογράμμισε ο Σαρκοζί.

Χαιρετίζει και το Βερολίνο

Για «ιστορικής σημασίας» ευκαιρία η οποία δίδεται στην Ελλάδα με την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων έκανε σήμερα λόγο το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «το γεγονός ότι ο ιδιωτικός τομέας συμμετέχει εθελοντικά σε υψηλό βαθμό στην σταθεροποίηση της Ελλάδας, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στον δρόμο της σταθεροποίησης και της εξυγίανσης, με στόχο την επίτευξη βιώσιμου χρέους».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι η «τρόικα» θα πρέπει τώρα να εκτιμήσει κατά πόσο το αποτέλεσμα επαρκεί προκειμένου να καλύψει τις απαιτήσεις του Eurogroup του περασμένου Φεβρουαρίου.