Μεγάλες διακυμάνσεις καταγράφει το Bitcoin - Στα 36.738 δολάρια

Μεγάλες διακυμάνσεις καταγράφει το τελευταίο 24ωρο η τιμή του Bitcoin, η οποία διαμορφώνεται στα 36.738 δολάρια, ανακάμπτοντάς από τα 34.221 δολάρια στις πρωινές συναλλαγές.

Μεγάλες διακυμάνσεις καταγράφει το Bitcoin - Στα 36.738 δολάρια
Pixabay
2'

Σύμφωνα με το Bloomberg, το Bitcoin αναμένεται να έχει τον χειρότερο μήνα από το 2011. Όπως αναφέρει, το Bitcoin σημειωσε πτώση άνω του 37% το Μάιο, καταγράφοντας τη χειρότερη μηνιαία απόδοση από τον Σεπτέμβριο του 2011. Ενώ από τα μέσα Απριλίου, που άγγιξε τα 65.000 δολάρια, έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 45%.

Πάντως, παρά την πρόσφατη καθοδική πορεία, το Bitcoin σημειώνει αθροιστικά κέρδη 270% κατά τον τελευταίο χρόνο, ενώ έχει δείξει πως διατηρεί κάποιες τεχνικές αντιστάσεις.

Παρά την πτώση, κατά 5% το Σάββατο, το Bitcoin σημείωσε άνοδο 4% την Κυριακή και το βράδυ της Κυριακής διαπραγματευόταν μεταξύ των 33.000 - 37.000 δολαρίων. Και το Ethereum, είδε την τιμή του να πέφτει κατά 6% το Σάββατο και να ανακάμπτει την Κυριακή με άνοδο πάνω από 5%.

Να σημειωθεί πως το Ιράν απαγόρευσε την «εξόρυξη» (mining) Bitcoin και άλλων κρυπτονoμισμάτων, ώστε να αποφύγει μπλακ άουτ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η απαγόρευση θα διαρκέσει έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Στο Ιράν το 85% της «εξορυκτικής» δραστηριότητας πραγματοποιείται χωρίς νόμιμη άδεια, κάτι που κάνει τους αναλυτές να φοβούνται ότι η απαγόρευση της Τεχεράνης θα ωθήσει ακόμη περισσότερα άτομα στη μαύρη αγορά.

Το 4,5% της παγκόσμιας «εξόρυξης» bitcoin πραγματοποιείται στο Ιράν, κάτι το οποίο συνδέεται άρρηκτα με το μεγάλο μέγεθος της μαύρης αγοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων, δηλαδή η ηλεκτρονική παραγωγή των ψηφιακών νομισμάτων, απαιτεί μεγάλες ποσότητες ενέργειας, γεγονός το οποίο συμβάλλει στην υπερφόρτωση του ηλεκτρικού συστήματος.

Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αγορά των bitcoin απαιτεί ηλεκτρική ενέργεια 130,5 TWh. Ενδεικτικά, η Αργεντινή των 45 εκατ. κατοίκων καταναλώνει ετησίως 125 TWh, ενώ οι περίπου 44 εκατ. κάτοικοι της Ουκρανίας χρειάζονται ενέργεια 128,81 ΤWh.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή