Ξεκλειδώνει στο EuroWorking Group η δόση των 748 εκατ. ευρώ

Σε προετοιμασίες βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο ενόψει της συνόδου του EuroWorking Group (EWG) αύριο Παρασκευή κατά την οποία θα συζητηθεί η 10η έκθεση για την ενισχυμένη εποπτεία της Ελλάδας, η οποία ξεκλειδώνει το πακέτο παρεμβάσεων στο χρέος και την εκταμίευση δόσης ύψους 748 εκατ. ευρώ (κέρδη ομολόγων 644 εκατ. ευρώ και διατήρηση χαμηλού επιτοκίου δανείου).

Ξεκλειδώνει στο EuroWorking Group η δόση των 748 εκατ. ευρώ
European Union
1'

Τα εύσημα των θεσμών για την πρόοδο της ελληνικής πλευράς σε μία σειρά από τομείς είχαν ειπωθεί την περασμένη εβδομάδα και η θετική έκβαση προεξοφλείται, όμως οι ρυθμοί στο υπουργείο πάντα είναι πυρετώδεις.

Εξάλλου, η σύνοδος προετοιμάζει το Eurogroup της 17ης Ιουνίου και δείχνει επίσης τις προθέσεις για την επόμενη αξιολόγηση που ξεκινά κατά τον Ιούλιο.

Η συνεδρίαση μάλιστα αναμένεται να έχει και άρωμα Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που αναμένει έγκριση του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης από την Κομισιόν.

Οι δράσεις, τα έργα και οι μεταρρυθμίσεις του πλάνου που κατάρτισε η Αθήνα αναμένεται να ξεκλειδώσουν πόρους περί τα 30 δισ. ευρώ έως το 2027, ενώ από τα μέσα Ιουλίου πρόκειται να εισρεύσουν τα πρώτα χρήματα περί τα 4 δισ. ευρώ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή