Εγκαινιάζεται σήμερα η αμυντική έκθεση DEFEA
Θα ακολουθήσει workshop αναφορικά με τα “εργαλεία αναπτύξεως" που παρέχουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στην αμυντική βιομηχανία.
Να σημειωθεί ότι στην DEFEA μετέχουν 315 αμυντικές βιομηχανίες και λοιπές εταιρείες του κλάδου από 22 χώρες. Από αυτές, οι 97 είναι ελληνικές, σε αυτές δε πρέπει να προστεθούν περισσότερες από δέκα κυπριακές. Είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος μετέχει σε εξειδικευμένη έκθεση αμύνης και ασφαλείας.
Εξ άλλου, την παρουσία τους στην ελληνική έκθεση έχουν επιβεβαιώσει υπουργοί Αμύνης, διευθυντές εξοπλισμών και περισσότερες από 45 επίσημες κυβερνητικές και στρατιωτικές αντιπροσωπείες.
Στα βαρέα εκθέματα, τα οποία θα ευρίσκονται στον κλειστό χώρο του εκθεσιακού κέντρου, περιλαμβάνονται: ένα άρμα μάχης Leopard 2Hel του Ελληνικού Στρατού, ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο Zouzana (Με το οποίο είναι εφοδιασμένη η Κυπριακή Εθνική Φρουρά) από την Τσεχία, πολυάριθμα οχήματα, ταχύπλοα σκάφη και, ανάμεσα στις αμερικανικές συμμετοχές και δύο ελικόπτερα. Επιπροσθέτως, ελικόπτερα Apache, ένα ναυτικής συνεργασίας S70 Aegean Hawk, ένα μέσο μεταφορικό NH 70, ένα ελαφρύ επιθετικό Kiowa, αεροσκάφη αεροδιακομιδών και άλλα ιπτάμενα μέσα θα είναι σε στατική έκθεση στον χώρο του αεροδρομίου.
Την δεύτερη ημέρα της εκθέσεως (Τετάρτη 14 Ιουλίου) ο υπουργός Αναπτύξεως, Άδωνις Γεωργιάδης, θα μιλήσει προς ένα εξειδικευμένο διεθνές ακροατήριο με θέμα την ανάπτυξη της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας.
Θα ακολουθήσει ενημερωτική εκδήλωση που οργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Πολεμικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) με την συνεργασία της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του ΥΠΕΘΑ, σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ταμείο για την Άμυνα.
Την τελευταία ημέρα της DEFEA, Πέμπτη 15 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση με αντικείμενο: “Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Δυνατότητες και Προοπτικές – Απαιτήσεις και Εφαρμογή". Κεντρικοί ομιλητές, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Μισαήλ Παπαδάκης και ο Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ Τάσος Ροζολής.