Μεγάλη αύξηση στα φοιτητικά ενοίκια

Τα στοιχεία των κτηματομεσιτών για την πορεία της φοιτητικής στέγης καταδεικνύουν μεγάλη αύξηση των ενοικίων στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Η εύρεση φοιτητικής στέγης αποτελεί μια δύσκολη υπόθεση
Η εύρεση φοιτητικής στέγης αποτελεί μια δύσκολη υπόθεση
ΑΠΕ - ΜΠΕ
1'

Σύμφωνα με την Geoaxis, εταιρεία εκτιμητών ακινήτων, οι τιμές ενοικίασης είναι εφέτος αυξημένες κατά σχεδόν 13% σε σχέση με πέρυσι.

Στην Αθήνα, η άνοδος σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα αγγίζει το 15%, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται σε 6,35 ευρώ/τ.μ. σε μηνιαία βάση για ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, μέσης ηλικίας 42 ετών και επιφάνειας 63 τ.μ. (μοντέλο που χρησιμοποίησε η ανάλυση ως χαρακτηριστικό δείγμα φοιτητικής κατοικίας).

Στη Θεσσαλονίκη, η μέση τιμή για ένα διαμέρισμα 50 ετών και 55 τ.μ. αγγίζει τα 6 ευρώ/τ.μ., σημειώνοντας ετήσια αύξηση κατά 12,6%, ενώ στην Πάτρα η αύξηση των ενοικίων διαμορφώνεται σε 11% (5,68 ευρώ/τ.μ.).

Στο Βόλο η αύξηση ξεπερνάει το 16% (5,56 ευρώ/τ.μ. μηνιαίως).

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, η αύξηση είναι της τάξεως του 13,8% (5,93 ευρώ/τ.μ.), ενώ στην Κομοτηνή οι τιμές φέτος είναι υψηλότερες κατά 8% σε σχέση με το 2020, με τη μέση τιμή ενοικίασης να διαμορφώνεται σε 5,88 ευρώ/τ.μ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή