Σήμερα η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους καλλιτέχνες

Σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου θα πληρωθούν από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 17,7 εκατ. ευρώ για συνολικά 33.547 πληρωμές δικαιούχων που αφορούν την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2021, καθώς και για προηγούμενους μήνες του 2020 και του 2021 (υπόλοιπα), σε συνέχεια υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
INTIME

Να σημειωθεί πως ο πολιτιστικός και δημιουργικός τομέας έχασαν σχεδόν 200 δισ. ευρώ το 2020 στην ΕΕ, με πτώση εσόδων τουλάχιστον 30%.
Οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από την κρίση του κορονοϊού. Μάθετε τι ζητάει το Κοινοβούλιο για την προστασία τους.

Οι τέχνες και ο πολιτισμός έχουν προσφέρει ασφάλεια και παρηγοριά σε πολλούς ανθρώπους που δοκιμάστηκαν από την πανδημία του κορονοϊού. Παρ'όλα αυτά, οι ίδιοι οι καλλιτέχνες επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από την πανδημία.

Ο πολιτιστικός και δημιουργικός τομέας επλήγησαν περισσότερο από τον τουρισμό, με τα έσοδά τους να μειώθηκαν πάνω από 30% το 2020 σε σύγκριση με το 2019. Οι τομείς της μουσικής και των τεχνών του θεάματος είδαν τον κύκλο εργασιών τους να μειώνεται κατά 75% και 90% αντίστοιχα.