Γιατί υποχωρεί τόσο γρήγορα ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας
Η αντιστροφή της επιβράδυνσης θα απαιτήσει από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να μεταρρυθμίσουν τους τρόπους με τους οποίους συζητούν, ελέγχουν και εφαρμόζουν νέους κανονισμούς και μέτρα ελέγχου της πανδημίας. Η εμπειρία της ίδιας της Κίνας με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις υποδηλώνει ότι η χρήση σημάτων πριν από την αλλαγή τιμών και της χρήσης των δυνάμεων της αγοράς τείνει να ελαχιστοποιεί το κόστος της διαρθρωτικής αλλαγής.
Συγκεκριμένα, η αύξηση της τιμής του άνθρακα της Κίνας σε αρκετά υψηλό επίπεδο και η ανακοίνωση μιας προβλέψιμης πορείας τιμών με επαρκή χρόνο παράδοσης θα μπορούσε να επιτρέψει στους παραγωγούς και τους χρήστες ηλεκτρικής ενέργειας να προσαρμοστούν καλύτερα, βοηθώντας τους έτσι να επιτύχουν το ίδιο ποσό μειώσεων εκπομπών με πολύ λιγότερες εκπομπές.
Μια τέτοια προσέγγιση θα ήταν επίσης λιγότερο ενοχλητική για τα κινεζικά νοικοκυριά, συμπεριλαμβανομένων πολλών στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας που μπορεί να ανησυχούν για τη θέρμανση και την παροχή ρεύματος καθώς φτάνει ο κρύος χειμώνας. Ομοίως, ενώ ο μετριασμός των κερδοσκοπικών αυξήσεων των τιμών στα ακίνητα είναι ένας επιθυμητός στόχος, ο περιορισμός της ανάπτυξης ακινήτων δεν βοηθά απαραίτητα στην επίτευξή του.
Δεδομένου ότι περίπου το 30% της κινεζικής οικονομίας αυξάνεται ή πέφτει μαζί με τους τομείς των ακινήτων και των κατασκευών, μια εναλλακτική οδός θα μπορούσε να μετριάσει την προσαρμογή. Για παράδειγμα, η προώθηση πιο προσιτής στέγασης για οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και για μετανάστες από αγροτικές περιοχές θα μπορούσε να αντισταθμίσει τη ζήτηση για έπιπλα, συσκευές, χάλυβα και τσιμέντο.